Snor

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van het Snorrisme.

Kijk 's wat een grote snor ik heb!
~ Jood over Snorren

Grr...
~ Adolf Hitler over Die Jood


De snor is een hulpmiddel om te kunnen fietsen zonder zelf inspanning te verrichten. Fietsen met een snor worden doorgaans snorfiets genoemd. Ze worden voornamelijk gebruikt door oude omaatjes, net als scooters.

Snorren in de westerse samenleving[bewerken]

In de westerse samenleving wordt de snor gezien als een teken van kutheid, oudheid en homoseksualiteit. Kort gezegd een slecht teken. Men vindt dat als iemand in zijn/haar familie een snor heeft, die persoon uit de familie dient te worden verbannen en/of in de Etna gegooid moet worden.

Snorren bij de Islam[bewerken]

Bij de Islam zijn snorren bij vrouwen echter een teken van elegantie en vrouwelijkheid, en worden dan ook bij bijna elke islamitische vrouw aangetroffen. Snorren zijn in de moslimwereld vaak dik en harig, om aan te geven hoe de jongetjes van de vrouw zullen gaan worden als ze later volwassen zijn. Snorren beginnen al met groeien zodra een meisje in de puberteit komt, en blijven doorgroeien tot ze 60 centimeter breed zijn, en gebruikt moeten worden om het huis schoon te maken. Hoe dikker de snor, hoe erger de vrouw onderdrukt wordt door westerse haargroeimiddelen.

Bij mannen is de snor een teken van grappigheid. Als een islamitische man een snor heeft, wil dit zeggen dat de baard van de man nog niet gegroeid is, dan wel is afgeschoren. Mannen met een grote snor hebben vaak een groot scrotum.

Snorren in Kazachstan[bewerken]

In Kazachstan is de snor een teken van mannelijkheid. Het laten groeien van een snor wordt bij kleine jongetjes dan ook aangemoedigd. Een bekend voorbeeld van een besnorde Kazach is Borat Sagdiev.

Soorten snorren[bewerken]

Zie ook[bewerken]