Gebruiker:GeorgiusNL/Zakenman: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
210 bytes toegevoegd ,  21 aug 2016 15:44
ns zien of het oot wat wordt...
(ns zien of het oot wat wordt...)
 
 
==Jonge jaren==
Formaggio's ouders waren [[Sicilië|Sicilianen]], die rond 1900 naar New York ([[VS]]) emigreerden. De familie begon een machtig imperium in de georganiseerde misdaad, maar het illegale sprak kleine Henry niet aan, hij was altijd al meer geïnteresseerd in de gedoogde criminaliteit. InTussen 1941 en 1946 zat hij in het [[leger tot 1946]], waarna hij een kleinschalig zaakje in [[Hout|houten planken]] in Brooklyn begon.
 
===Het incident===
===Bekendheid===
In [[Parijs]] ([[Frankrijk]]) aanschouwde Zakenman voor de tweede keer in zijn leven een staking. Het betrefte een vliegveld waarbij honderden stewardessen, piloten en marshalls kapten met werken. Louis Aubergine, toentertijd eindbaas van het vliegveld, smeekte Zakenman om te helpen. Wederom sloeg hij enkele stakers in elkaar om vervolgens de rest aan het werk te jagen. Dit keer werd Zakenman een geliefd superheld, en kreeg opdrachten van over de hele wereld.
 
==Superkrachten==
Zakenman beschikt zoals elke superheld zo over zijn gaven:
 
;Supergehoor:Zakenman is in staat om op enorme afstanden gesprekken op te vangen én te verstaan. Dit is van belang om tijdig bij een delict aanwezig te zijn. Meerdere superhelden beschikken over deze kracht.
;Vliegen:Zakenman kan vanuit stand enorme hoogtes bereiken, om vervolgens voor onbepaalde tijd op die hoogte te blijven of zich vrij te bewegen. Hij kan daarbij enorme snelheden bereiken en toch nauwkeurig van richting veranderen. Zonder deze superkracht hoor je er eenmaal niet bij.
 
==Aartsvijanden==
 
===Kul Uyuk===
Het hoofd van de [[China|Chinese]] geheime dienst onder het regime van [[Mao Zedong]]. Kul kreeg eveneens de opdracht Zakenman uit te schakelen, maar wilde het wat slimmer aanpakken als zijn Russische concullega. Chinese geheim agenten moesten Zakenman opzoeken en hem in het hoofd te schieten. Als bewijs zouden ze het lijk naar Kul moeten brengen. Het omgekeerde mocht geschieden, Zakenman vond Kul en verdronk hem in de Oeigoerse [[olie]].
 
===Wim Kok===
De eerste voorzitter van het FNV. Wim Kok en Zakenman hebben elkaar meerdere keren opgezocht in de hoop de ander te kunnen verslaan. Dit kwam ten einde toen Kok besloot de politiek in te gaan.
 
==Overlijden==
===Georges Debunne===
Zakenman, inmiddels 72 jaar oud, wilde zijn laatste werkdag voltooien voordat hij met pensioen ging.
Algemeen secretaris van de ABVV. Ook Debunne trachtte Zakenman op te zoeken en te verslaan, maar zover was het nooit gekomen. Bij hun eerste ontmoeting (tevens laatste) riep Debunne plots ''njet'' en verdween. Zakenman kon het vechten nu wel schudden.
 
{{Superhelden}}
Controleur
2.784

bewerkingen

Navigatiemenu