Staan

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Bikreno.png

Staan is 's lands liefste bezigheid in het openbaar vervoer. Er zijn stoelen in de trein en bus, maar waarom zitten als je ook kan staan? Al het forenzenvee gaat zitten terwijl degenen met de meeste wilskracht en het meeste charisma boven iedereen uitsteken (letterlijk en figuurlijk) die zit.

Hoe werkt dat staan? Men neme een slok op, gaat stevig op de twee beide benen staan (ja, staan) en zo blijft men staan. Af en toe een voet verplaatsen om het evenwicht te verplaatsen is toegestaan, maar niet te vast, want het is geen Dance Dance Revolution ofzo.

Staan in de trein[bewerken]

Staan in de trein doet men veelal op het balkon, daar waar de deuren te vinden zijn, omdat mensen altijd een lichte aard van claustrofobie hebben en snel de trein uitwillen bij stilstand op het station. Dit is, net als het zitten in tegenovergestelde rijrichting (die mensen die daar niet tegen kunnen zijn ware aanstellers en het meest vatbaar voor elk andere rare theorieën - benader met vol bewustzijn en de nodige voorzichtigheid!) een fabeltje zonder wetenschappelijk fundament. Precies tussen de stoelen in staan leidt tot meer persoonlijk contact, dat wat wenselijk is in deze tijden van individualisme.

En in de bus[bewerken]

Staan in de bus is een iets grotere uitdaging omdat een bus last heeft van drempels, stoepen, stenen, automobilisten, stoplichten, scholieren en andere obstakels en hindernissen zoals Chinezen. Dat biedt meer geschud dan een wissel op volle snelheid. Nog steeds is het algemeen beschouwd ronduit onaangenaam.

Staan is goed voor je, daarom houdt de overheid graag mensen staande.

Elders staan[bewerken]

Waarvoor staat men nog meer?

  • Voor het bestaan
  • Om te koken
  • Om een liedje te zingen
  • Om op het openbaar vervoer te wachten
  • Om mensen pissig te maken in de bioscoop

Niet staan[bewerken]

Staan kan men ook 90° gedraaid in lichaamsas, zodat de staander naar boven toe kijkt: dit is liggen en ondanks dat al het gewicht nog immer de grond raakt, gebeurt dit niet op enkel een klein oppervlak ten grootte van de voeten. Dit is gewoon geen staan, hou erover op, accepteer het.

Zie ook[bewerken]