OnWoordenboek:S

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Stelling van Piet Apegras)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

S[bewerken]

Zie het alfabet

Saai[bewerken]

Saai!

Saai is iets Onleuks dat beter niet had kunnen bestaan en waarvan mensen gaan gapen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld als je huis afbrandt, je je werk verliest, je vrouw er met de kinderen vandoor gaat en je op straat terechtkomt met een fles DirkIII-wijn in je hand.

Scheit[bewerken]

Een scheit is een kruising van een geit (vrouwelijke gems) en een ram (mannelijk schaap). De scheit werd vroeger veel gehouden op de zandgronden ter ontginning daarvan in verband met de uitstekende mestproductie. Zie ook Gaap

Schepping[bewerken]

De schepper aan het werk

Een schepping is de handeling waarbij de opschepper met een lepel de voedingswaar uit de pan op de etensborden schept. Dit kunnen verschillende soorten voeding zijn, onder andere aardappelen, broccoli en jus. Bij de schepping is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij het meeste eten krijgt, dus hou je bord het dichtste bij de schepping.

In 2003 vond het eerste grote ongeval van de schepping plaats. Henk Tehogebroek had een romantische date met Linne Orokeke. Toen Henk wilde opscheppen ging het mis. Hij wilde jus op Linnes bord deponeren, toen zijn kat Mauris hem in zijn nek sprong. De jus vloog alle kanten op, onder andere ook in Linnes haren. Ze flipte en haalde met haar pas gemanicuurde nagels uit naar zijn gezicht. Henk viel met zijn gezicht in de bami en werd agressief. Hij pakte de kat op en gooide hem naar Linne. Linne reageerde hier woest op en gooide hem door de deur naar buiten en sprong op hem. Daar begon een woeste catfight. De buren werden wakker en belden de politie, nu zitten ze voor drie maanden in de cel. Nu is dus de schepping aan bod. Zorg dat er geen katten in de buurt zijn.

Schilderij[bewerken]

Een lelijk schilderij.
Een mooi schilderij.

Een schilderij is een verzameling aan kladdertjes verf op een stukje papier.

Het schilderij is uitgevonden in de wijnwoestijnen van Frankrijk. Deze woestijnen zaten vol met wijnkwekers, Fransen en illegale verfkwekers. Zo ging dit jaren vredig door totdat de politie lucht kreeg van alle verfkwekers. Op 13 december 1100 rukte de politie op naar de woestijnen en arresteerden alle verfkwekers, maar Picasso ontsnapte. Nu kon Picasso niet schilderen waardoor er niets moois aan was. Juist omdat men vond dat het waardeloos was en men er überhaupt tijd mee kon spenderen aan een discussie of dit nu wel tentoon moest worden gesteld, was het kunst en daarom zijn zijn schilderijen wel meer dan 1 miljoen waard.

Omdat Picasso geëmigreerd was uit Frankrijk, kon hij vrij schilderen, en zo konden anderen dat ook doen omdat hij de verf verkocht. Schilderen werd populair over de hele wereld.

Het beroemdste schilderij is De nachtkracht van de krachtpatsers.

Schoen[bewerken]

De schoen is het belangrijkste vervoermiddel in de westerse landen. De schoen komt weinig voor in het wild.
De bekenste soort is Nike (Nike torqueo calceamentum), die overigens vaak gevangen gehouden in kooien in Afrika omdat slaven ze niet kunnen of mogen temmen. Deze schoenen worden rechtstreeks naar de westerse landen gestuurd.

Sciencefiction[bewerken]

Sciencefiction is de afdeling van de literatuur, waar toekomstige technische en wetenschappelijke ontwikkelingen beschreven worden, en lijdzaam, en onbegrepen, en geminacht, het moment afwachten dat ze dit voorgeborchte der techniek en der wetenschap kunnen verlaten, om als realiteit erkend te worden. Sommige wachten daar al lang. Héééél erg lang. Sciencefiction, een genre dat even oud is als de literatuur zelve, is een buitenbeentje in deze cultuurbelevenis, omdat elk werk, elke titel, elk onderwerp zelfs verondersteld wordt er maar tijdelijk te verblijven, en ooit toegelaten te worden in de wereld der non-fictie, die techniek en wetenschap dus. Het gaat hier bijna uitsluitend om eenrichtingsverkeer, omdat het zeer zelden gebeurt dat een onderwerp tastbare realiteit wordt, en achteraf toch weer als sciencefiction beschouwd wordt.

Scouting[bewerken]

Scouting is in wezen een excuus om niet thuis op de bank te hangen, maar in een boom. Veel kinderen worden lid van een scoutinggroep omdat ze dan eindelijk wél vies mogen worden. Er zijn ook kampen waar de kinderen (ook volwassenen) meestal rondhangen en volop avonturen horen van de gele beflijster, het geilpiepertje en het goudpikkie door hun kampleider die als een tiran optreedt en alle knoopjes kneepjes (ja hij kent ook alle knopen) in het vak 'Scouting' kent. De kampen zijn er eigenlijk om met bomen te knuffelen en weer in bomen te hangen.

Sekslam[bewerken]

Halal-logo.gif هذا مادة هلل

Deesje artikel isj Halal


Je moet als sekslim of sekslima richting deze kant seksen

In Sovjet Rusland, seks verlamt JOU!!!
~ Sovjet Rusland over situatie in rusland

De sekslam is een vrije interpretatie van de koran, het heilige boek van de islam. De meest bekende aanhangster is Miss Gigolo, de presidente van Kosovo. De Sekslam werd in het jaar 900 n.Chr. gesticht door een volgeling van Ali, de (door de shiïten geclaimde) opvolger van Mohammed. De naam van deze volgeling was Homammed, die op jonge leeftijd heel hard van een rots op zijn hoofd was gevallen. Hierbij viel hij in een sekstent, waar hij zijn ideeën op baseerde. De plichten van een goede sekslim of sekslima zijn:

 • Aldoor verliefd zijn
 • 5x per dag uur seks hebben richting Mekka.
 • Werken in de seksindustrie.

Hiervoor zijn speciale gebouwen gemaakt genaamd Sekskeeën. Voor het oproepen tot het seksen zetten ze radio zender Classic Rock op. Wees ervan bewust dat normale moslims het niet leuk vinden geascocieërd te worden met de sekslam. Dit vinden zij een ontaard geloof, al geven ze toe, dat het veel leuker dan de islam.

Sik[bewerken]

Scheer het NU af!
Lelijk ... maar je moet het respecteren

Een sik is een zwakke vorm van een baard. mensen die sikken hebben moeten:

 • Ze afscheren en wachten tot dat er een baard groeit;
 • De sik laten staan tot het haar rondom de sik zover is gegroeid dat er een baard is onstaan;
 • Doodgeschoten worden.

Het is algemeen bekend dat sikken lelijk zijn. De volgende wezens hebben echter bij uitzondering het recht om een sik te dragen zonder te worden uitgelachen of naakt van een flat afgegooid te worden:

Simcity[bewerken]

Hoe het niet moet.

Simcity is een videospel dat mensen de uitdaging bied de burgemeester uit te hangen en het 'met zorg' besturen van je stad. Men moet dan denken aan het oplossen van problemen als Drugsgebruik, Groepsverkrachtingen, Corrupte Politie en Stakende Vuilnismannen. Daarnaast kun je ook dingen bouwen als parken en pleinen voor je burgers (Sims) en is het de taak zo'n groot mogelijke metropool te bouwen op een zo'n klein mogelijke kaart. Vooral in Simcity 5 is dat het geval. Ook is er toegang tot het bouwen van snelwegen die zomaar ergens stoppen, kun je 80 jachthavens bouwen in 1 meertje en wordt het goed gekeurd als je scholen bouwt in het hoekje van de kaart, omringd door vuilnisbelten. Meer informatie? Ziehier

Slaap[bewerken]

Sloom sloop de slijmerige slak over de slappe slaapverwekkende sla. Saaie herhalingen wekken wel vaker de slaap. Stop hiermee.
~ Een aanbeveling van het Comité Voor of Tegen Slaapstoornissen.

Slaap is meestal een Pauze in een activiteit waarbij de ogen worden dichtgedaan en je spieren verslappen en zwaarder aanvoelen, je voelt je loom en traag, gerust nestelend in de denkbeeldige schoot. Meestal gebeurt dit vanzelf en zonder assistentie. Soms worden middelen genuttigd om dit gemakkelijker te bekomen. Een omstreden middel is schaapjes tellen (er zijn echter niet altijd genoeg schapen voorhanden), evenals het zingen van wiegliedjes (sommige mensen zingen vals of vallen zelf in slaap voor het kleintje dat doet, met alle gevolgen van dien).

Activiteiten met slaapverwekkingen tot gevolg:

 • televisiekijken
 • autorijden
 • voetbal kijken
 • schoolse activiteiten
 • pretparken bezoeken
 • op, rond, of in het (spijker)bed liggen
 • opsommingen lezen
 • noem maar op

"Je spieren verslappen en voelen zwaarder aan, je voelt je loom en traag, gerust nestelend in een denkbeeldige schoot. Bij drie kakel je als een kip." hoor je dit, dan ben je bij een hypnotiseur en slaap je NIET.

Er zijn verschillende soorten slapen:

Slijmbal[bewerken]

De slijmbal (Slijmballitus in het Latijn) is een zeer ondergewaardeerd persoon, die niks anders bedenken kan, dan zijn/haar waardeloze tijd verspillen aan het kussen van andermans hielen. Deze persoon wekt veel slijm op om vervolgens de hielen van het gewenste persoon te bevochtigen, en dit slijm komt uit een speciale klier, de "slijmbal", waarnaar de hele onfrisse persoon uiteindelijk genoemd wordt, een verschijnsel dat door de oude Romeinen "pars pro toto" werd genoemd omdat ze het niet konden laten om elk fenomeen een Latijnse naam te geven. Maar wij zeggen gewoon "slijmbal", en da's bovendien korter. De slijmbal (het pars pro toto, niet de klier) is te herkennen aan

 • een totaal gebrek aan hobby's;
 • het hebben van overmatig veel speeksel in de mond;
 • de paraatheid om u met een complimentje op te hemelen.

Slijmballen lijken bedrieglijk goed op normale, goed gemanierde, en vooral zeer aardige mensen, maar zodra ze u eenmaal opgehemeld hebben zijn ze niet meer te stoppen. Ze stoppen niet met het likken van uw hielen voordat u niet meer lopen kan. Wat u kan doen om dit te voorkomen? Niks, u kunt slechts de (vermoedelijke) sSlijmbal negeren en zijn complimenten en hielgelik totaal onderwaarderen. Zorg er vooral voor dat u geen sympathie voor deze persoon gaat voelen! Verder mag een slijmbal, zelfs een trage, niet verward worden met een slak, want daar houden deze diertjes niet van

Sociale vaardigheden[bewerken]

Sociale vaardigheden - de kunst om andere mensen om je vinger te winden en naar je pijpen te laten dansen. Er zijn geen voorgeschreven regels voor en iedereen moet zelf maar uitzoeken wat er precies onder wordt verstaan. Mensen die geen sociale vaardigheden hebben zijn alleen nog maar geschikt om artikelen op Oncyclopedia te schrijven.

Sony[bewerken]

Sony is een Japans bedrijf. Het bedrijf maakt alles dat stroom nodig heeft om te functioneren. Deze producten worden gemaakt door overbodige kinderen in landen als China, de Verenigde Staten en Japan zelf.

Sony produceert:
Radio's, televisies, computers, telefoons, muziekdragers, computerspelletjes, cd's, goedkope commerciële kutbandjes, films, fototoestellen, camera's, lampen, geheugenkaarten, accu's en nog veel meer.

Het bedrijf heeft een motto. Deze luidt: De filosofie van het bedrijf is Pers het beste uit iedereen. Met name kinderen in China ondervinden dit aan den lijve.

Sony heeft nog nooit iemand al vele mensen afgeperst, vermoord, bedreigd of in elkaar laten slaan. In de media zijn alleen maar positieve dingen te vinden over Sony, dat komt omdat Sony de media heeft omgekocht. Wie hier iets negatiefs positiefs over Sony plaatst doet dat op eigen risico.

Philips is de bitch van Sony. Ze hebben samen al enkele kinderen gekregen maar die zijn allemaal ontzettend lelijk en mislukt. Voorbeelden hiervan zijn: Huawei, HTC en Samsung. Philips bedenkt, ontwerpt en ontwikkeld producten die vervolgens ook door Sony verkocht worden. Sony is hier schatrijk van geworden.

Special DA-Forces[bewerken]

Een van de weinige foto's van een S.D.A.F.-soldaat

De Special D.A.-Forces (S.D.A.F.) is een groep van goed getrainde soldaten die Amerika vrij moet houden van de indringers uit de rest van de wereld. Door hun speciale vechttechnieken en hun genetisch ingebouwde vliegsysteem vormen ze een grote bedreiging voor de menselijke soldaten, die meestal eisen dat in hun contract opgenomen wordt, dat ze nooit worden uitgezonden naar landen die beginnen met Am- en eindigen op -erika. Bewapening: De S.D.A.F.-soldaten hebben een uitgebreid arsenaal aan wapens om uit te kiezen. Aangezien bijna nooit iemand het zien van deze wapens overleeft, bestaat er grote onzekerheid over het soort wapens waaraan moet worden gedacht. Onderzoek hiernaar is nog in volle gang.

Spetterpoep[bewerken]

Spetterpoep, ofwel Endeldarmeplotatis is een ziekte die aanzienlijk vaker voorkomt bij mensen met diarree. Spetterpoep bestaat officieel niet, maar elke persoon weet wat er bedoeld wordt bij het horen van het woord spetterpoep. Net als broodje aap. Iedereen kent het, maar niemand weet hoe het smaakt. Wanneer men last krijgt van spetterpoep kan het er soms uit "knallen". wanneer dit het geval is, is het aangeraden om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het aandoen van een luier en het meenemen van een extra luier. Ook een kurk van een champagnefles doet wonderen.

Spetterpoep is ook een goed kleurmiddel om de saaie witte WC-pot mee op te fleuren. Wanneer de WC-pot de kleur van de spetterpoep aanhoudt is het wenselijk om een dokter te bezoeken.

Spons[bewerken]

Een huishoudspons is een schoonmaakartikel dat zeer goed vloeistof kan opnemen.

Werden vroeger de gedroogde overblijfselen van sponsdieren als spons gebruikt, tegenwoordig zijn - vanwege de prijs van een "echte" spons - de meeste huishoudsponsen gemaakt van vissen en reptielen. Om extra hardnekkig vuil ook te kunnen verwijderen, is vaak aan de bovenkant een extra zachte, meestal grijze, schuurlaag aangebracht. Dan wordt er gesproken van een schuurspons.

Bij de Romeinen werden sponzen als heksen beschouwd, aangezien ze vol gaten zaten en toch water vasthielden. Dit had tot gevolg dat op 11 september 112 alle sponzen vast werden gebonden aan gewichten, en in de zee werden gegooid in de buurt van Egypte. De sponzen zogen toen al het water op. Ene Mozes maakte hier gebruik van en vluchtte met zijn vrienden weg uit Egypte. Dit is ook wel bekend als de sponzocaust.

Er zijn ook sponsbobben. Deze zijn onzijdig. Dat betekent dat ze een groot regeneratievermogen hebben. Elke cel heeft de mogelijkheid om uit te groeien tot een nieuwe spons (Blèh, goor hé?). Sponzen zijn daarom ook de meest afzichtelijke en grappige wezens ter wereld.

Sprinkhoorntje[bewerken]

Een sprinkhoorntje is een duidelijk voorbeeld van een organisme. Daarnaast staat het ook bekend om zijn scherpe jukbeenderen, zijn prachtige lange staart, puntige veren en snoezige neus. Helaas heeft het sprinkhoorntje nooit bekendheid verworven aangezien er per vergissing geen variant op is gemaakt in de Pokémonseries. Niet te verwarren met de eekhaan!

Stalken[bewerken]

een stalker is een reklast. snap je 'm? REK met LAST? stalker is reklast omgedraaid? kommop! zo vergezocht is'tie niet! ik ... ach, LAAT dan ook maar!
~ Jan Smid over het stalken van Yolanthe Cabau van Kasbergen

maldita sea, Odio el asqueroso desagreable Jan Smid!!
~ Yolanthe Cabau van Kasbergen over Jamsmid

Stad[bewerken]

Dit artikel gaat over de stad Groningen. Zie Stad maar dan niet Groningen voor het begrip stad in het algemeen. Groningen was de allereerste stad ooit. Het is gesticht door de allereerste mensen die door de devolutie op aarde waren gekomen. Omdat er nog geen andere steden bestonden, noemden ze hun stad gewoon Stad. Stad groeide al snel uit tot een van de grote culturele centra van de klassiek Groningse beschaving en het Wubboïstische geloof. Tegenwoordig is Stad de hoofdstad van de onafhankelijke staat Groningen.

zie ook: Lijst van Nederlandse steden en gehuchten
en ook: Lijst van Belgische steden en gehuchten

GelGroDreOve.png
De skriever van deze artikel kömp uut 't oosten van 't laand!
GelGroDreOve.png

}


Station[bewerken]

Een station is een plaats waar treinen horen te stoppen. Tot heden zijn deze treinen doorgereden, niet aangekomen, of te laat. Het drukste station van Nederland is Enschede de Eschmarke met maar liefst 57 miljoen in/uitstappers per dag. In tegenstelling tot Amsterdam Centraal, wat op de zwarte lijst van de NS staat tot onrendabelste station van Nederland. De NS vindt het ook grappig om stations te bouwen op de meest onlogische plekken. Het enige station wat goed ligt is Lelystad Zuid, waar tot op de dag van vandaag nog geen treinen zijn aangekomen. Als een station te veel forenzen trekt, sluit de NS het station, omdat er anders te veel vertraging zou zijn om op Enschede de Eschmarke Centraal op tijd aan te komen wat nog nooit is gelukt.

Stelling van Piet Apegras[bewerken]

De stelling van Piet Apegras is gemaakt voor zeer hoogbegaafden die te lui zijn om de schuine zijde van een rechthoekige driehoek met een liniaal te meten. Deze stelling is waarschijnlijk de meest nutteloze ooit in de geschiedenis van de wiskunde bedacht, aangezien de kans dat het ooit nodig zal zijn om de schuine zijde van een rechthoekige driehoek uit te rekenen, extreem klein is. Ook bestaat er een nog nuttelozer stelling: de stelling van Piet Apegras in de ruimte. Vaak is de eerste associatie met Wiskunde [math]\displaystyle{ a^2+b^2=c^2 }[/math]. Dit is precies hoe de stelling van Piet Apegras luidt. Hij luidt zo indien [math]\displaystyle{ a }[/math] en [math]\displaystyle{ b }[/math] worden vervangen door een getal. Piet Apegras is gestorven als gevolg van een zware val van een stelling in 550 v.Chr.

FindX.gif

Het misverstand[bewerken]

Als bij de driehoek [math]\displaystyle{ 3,4,x }[/math] de [math]\displaystyle{ x }[/math] gevonden moet worden is het logisch om de [math]\displaystyle{ x }[/math] op het plaatje aan te wijzen. Echter heeft meneer Piet Apegras bedacht dat de [math]\displaystyle{ x }[/math] als volgt moet worden uitgerekend: [math]\displaystyle{ 3^2+4^2=x^2 }[/math]. Meneer Piet Apegras was enigzins onder invloed van alcohol bij het schrijven van deze oplossing, waardoor de [math]\displaystyle{ ^2 }[/math] eigenlijk een 2 is. De uitkomst is dus als volgt: [math]\displaystyle{ 3^2+4^2=74^2=742 }[/math]. Zoals goede wiskundigen weten, dient het blokje rechtsonder in een schets als hierboven niet om aan te geven dat de hoek recht is, maar om de opdracht nog wat moeilijker te maken. Via de formule[math]\displaystyle{ \pi=\frac{\vec{\vec{E}=\vec{E_0}\sin(\omega t-\vec{k} \vec{r})}}{\vec{B}} }[/math] , die niemand begrijpt, is dit blokje te berekenen. Vaak wordt de Stelling van Piet Apegras verward met de stelling van Pythagoras. Deze man vermeldde echter niet dat [math]\displaystyle{ a }[/math] en [math]\displaystyle{ b }[/math] vervangbaar waren door een getal, waardoor de formule al helemaal onbruikbaar was.

Stervis[bewerken]

De stervis is een vis die op een ijsbeer lijkt. Veel mensen denken dat ijsberen kunnen zwemmen, maar wanneer ze een ijsbeer zien zwemmen, is het een stervis. Stervissen kunnen wel op het land komen. Met hun poten lopen ze over huizen en tenten. Een stervis kan maximaal 700,35 km afleggen, wordt dit overschreden, wordt de stervis een grizzlybeer, een beledeging voor elke stervis. De stervissen zijn gisteren rond 6:35 uitgestorven. Toen dat nog niet het geval was stonden ze bekend om hun hyperactiviteit, vandaar de uitdrukking: 'het is hier stervisdruk'.

Stofzuiger[bewerken]

Een stofzuiger.

Een stofzuiger zuigt.
~ Kapitein Overduidelijk over stofzuigers

In sovjet rusland, stofzuiger zuigt JOU!.
~ de situatie in sovjet rusland over stofzuigers

Een stofzuiger is een apparaat dat zuigt. Het zuigt zelfs meer dan stof alleen en is verkrijgbaar in alle geuren en kleuren. In den beginne had men nog geen geavanceerde methodes om stof op te zuigen, dus zoog men het zelf op. Het is dus een beetje te vergelijken met mond-op-mondbeademing op de vloer. Aangezien men door de tijden heen toch wat hygiënischer werd, vond men iets uit om het vuil op te ruimen zonder er lichamelijk contact bij te betrekken: stoffer en blik. Toen bleek dat ruimen met stoffer en blik toch een hele klus bleek te zijn en verschillende apparaten annex machines met aandrijving op elektriciteit betaalbaarder werden, schaften de meeste huishoudens zich toch een stofzuiger aan. Volgens Wikipedia is een stofzuiger een huisdier dat een kruising zou zijn tussen een hond en een olifant, alleen dan met een aan- en uitknop. Deze beschrijving is echter zo belachelijk dat we voor u wel de juiste beschrijving gaven.

Stoofkool[bewerken]

Onthutste pot bevat vornamelijk stoofkool

Stoofkool is dé vondst van deze zomerzotte herfst. Het is de flink uit de kluiten gewassen zus van de stoofpeer. De mussen vallen, in plaats van te moeten zoeken naar kruimels in de voederbakjes die voorheen niet voor hen maar voor de viervoetige vrind(innet)jes van de tweepotige dames, meisjes en jongetjes bestemd geacht schenen te zijn, van het dak. Dit tot grote verbazing van te vroeg gekomen Sint en zwarte strooipietermanknechten, die dachten dat hen een kool gestoofd werd. Stoofkool is het hoofdbestanddeel van de Vlaamse onthutste pot.

Straatrover[bewerken]

Straatrovers zijn rovers die zich gespecialiseerd hebben in het roven van hele straten. Na zo'n straatroof is die straat weg en als een straat weg geworden is wordt die dikwijls weer gekaapt door een wegpiraat.

Struikrover[bewerken]

Een struikrover is een kleine crimineel gespecialiseerd in het roven van struiken, meer bepaald tamme struiken. Deze gedomesticeerde plantformaties verkoopt hij dan op de zwarte plantenmarkt. Het gebeurt niet zelden dat een beroofd struikeigenaar zijn eigen plant terugkoopt op deze bloeiende markt.

Studentenhaver[bewerken]

Studentenhaver is het product van vermalen en gedroogde studenten, die meestal tussen de twintig en vierentwintig jaar oud zijn. Het wordt vaak gegeten met wat bier op de bank. Dit voedsel is vooral in trek als antidepressivum en bij ouderen, en heeft een heilzame werking op het gedrag; men wordt losbandiger en wordt de komende week 150% productiever. Tegelijkertijd kan men veel minder goed plannen en wordt men behoorlijk lui. Daarom wordt dit alleen onder zeer strenge voorwaarden verkocht bij apotheken.

NB: STUDENTENHAVER ALLEEN GEBRUIKEN MET EEN DOKTERSRECEPT!

Superbrabbel[bewerken]

De Superbrabbel is een in 1992 uitgevonden apparaat waar onderzoeker en deskundigen er nog steeds niet achter zijn waar het voor dient. Op internet gaan intussen de wildste theorieën rond over de toepassing van de Supperbrabbel, zo zou het de x deeltjes van een quark demutilaseren waarmee de effectieve werking van de protonbinding tussen de y geschakelde b deeltjes sterk verminder zou worden (wat uiteindelijk niks tot gevolg heeft), of het zou de draaisnelheid van de voetbal bereken op het moment dat deze op punt x van de middenas van de bal word getrapt met de kracht van de trap in pysoliseum/meter, er gaan ook geruchten dat de Superbrabbel de exacte straal van een afgekoelde magnetron hamburger berekent. Tot nu toe zijn dit allen onbevestigde theorieën.

Surrealisme[bewerken]

Het Surrealisme is een kunststroming, hoewel de mening daaromtrent verdeeld zijn, zo ongeveer half om half. De sceptische helft wordt voor de helft gevormd door mensen die niet in kunst geïnteresseerd zijn, en het woord "kunst" zelf overbodig vinden, en voor de andere helft door kunstliefhebbers die vinden dat surrealisme eender waar kan ondergebracht worden, behalve bij kunst, en het woord "surrealisme" zelf overbodig vinden. Ook deze helften kunnen weer verder onderverdeeld worden in helften, maar dat past dan weer niet in het kader van een OnWoordenboeklemma. Democratisch bekeken winnen dus diegenen die het surrealisme niet alleen de moeite van het benoemen waard vinden, maar er bovendien kunst in zien, want de anderen zijn te verdeeld om een doorwegende coalitie te vormen. Samengevat: in het surrealisme is alles kunst, zolang het maar niet realistisch overkomt. Vandaar de term, die een samentrekking is van superrealisme (realistischer dan de realiteit) en subrealisme (minder realistisch dan de realiteit). Liefhebbers beweren doorgaans dat deze kunstvorm een uiting is van de desoriëntatie des mensen, maar dat zijn verzekeringspolissen, belastingsaangifteformulieren en dienstregelingen ook.

Swaffelen[bewerken]

Swaffelen is een woord dat pas geleden is toegevoegd aan het andere Nederlandse woordenboek. Ook het OnWoordenboek natuurlijk. Dit woord houdt in dat iemand met zijn...eh...potlood tegen iets aan zit te slaan. Dit is zeer populair onder de potloodventers want die hebben er sinds kort ook hun baan van gemaakt. Indien uw potlood naar zwavel stinkt spreke u liever van zwafelen!

Systeem[bewerken]

1. sys·teem , het ~ (onzijdig, niet te verwarren met zombies) ; iets dat meestal niet werkt; iets dat bijna uitelkaarvalt, maar nog nét niet ; iets dat mensen graag veranderd zien
2. sys·teem of sys·teen , de ~ (ook onzijdig, stenen hebben geen geslacht) ; bepaald soort grijze steen die wordt gevonden in het Belgische plaatske Sy; voorwerp gevonden in de grotten van Sy door een archeoloog

Vaak zijn archeologen in bezit van een door henzelf gevonden systeem of systeen. Deze worden vaak gevonden wanneer ze op vakantie zijn in het plaatske Sy, maar de archeologen ondanks hun vakantie hun kwastjes en schepjes niet kunnen laten liggen. Systemen of systenen zijn meestal trilduizenmiljoentachtig jaar oud en gemaakt door aliens. De naam 'systeem / systeen' komt van de letters die op de steen zijn gevormd. Er bestaat veel gehakketak over deze naam, omdat het niet duidelijk is of de laatste letter op de stenen nou een 'N' of een 'M' is. Zelf ben ik van mening dat het een 'M' is (systeeM dus), maar dat de aliens toendestijds gewoon nog niet goed konden schrijven en het verschil tussen N en M niet wisten, maar dat ze eigenlijk wel een 'N' bedoelden (van systeeN), aangezien de voorwerpen wel degelijk stenen zijn
~ Professor Paturain-da'sse-passe-fain, historicus aan de universiteit van Sy over systemen en systenen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.