Stephen Hawking

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stephen met stemvervormings machine

Biografie[bewerken]

Stephen Hawking was de nakomeling van zijn beide ouders, zijn moeder (fanatiek huisvrouw en obsessief leugenaar heeft hem vlak voor zijn geboorte verlaten (achteraf bleek dat een leugen ontdekte Stephen want dat is theoretisch onmogelijk)). Van zijn vader ontbrak voor zijn geboorte elk spoor, pas toen Stephen 3 jaar oud was werd hij herenigd met zijn vader. Zijn ouders, Frank en Isobel Hawking, woonden in Londen, maar door de bombardementen op Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten ze naar Duitsland verhuizen aangezien het daar veiliger was.

In 1952 ging Hawking naar een meisjesschool die geen jongens toeliet. Later is hij naar een jongensschool gegaan waar ze moeite hadden met zijn toch wat vrouwelijke voorkomen. Zijn vader wilde dat hij naar de balletschool ging, maar door zijn nog al wat onhandige manier van dansen lieten ze hem daar niet toe.
Stephen heeft de jongens school vroegtijdig verlaten gezien hij maar niet kon wennen aan de versier pogingen van zijn mannelijke klasgenoten.

In zijn school periode was hij emo en was daarom niet populair.

Hij trouwde in 1963 met Jane Wilde.

me Stephen, you Jane
Stephen Hawking destijds over zijn vrouw

In 1967 kregen ze een zoon van de overheid, in 1970 een dochtertje en in 1979 hond. Momenteel heeft hij ook een kleinzoon (echter niet gekregen maar gekocht). Na het behalen van zijn School in 1966 werd hem een grasparkiet aangeboden op een tuinfeest in Gelderland.

In 1977 werd hij professor Gravitationele natuurkunde en later werd hij Dans-leraar.

Ziekte[bewerken]


Stephen zonder stemvervormings machine emo en depri

In 1962, tijdens zijn laatste dagen in de jongensschool, merkte Hawking dat hij steeds onhandiger werd, onduidelijker was en dat hij zomaar omviel en tegen dingen aan liep. Tijdens de dansvoorstelling van 1962 merkten zijn ouders iets vreemds aan hem en Hawking lag begin 1963 twee weken in het ziekenhuis. De diagnose was: Een dwarslezing en emyotrofische materale osclerose (emo). Dit is een ongeneeslijke ziekte die de zenuwcellen aantast zodat in de hersen-structuur te weinig dopamine wordt aangemaakt =intens verdrietig en depressief. Het denkvermogen aangetast door de ziekte.

Er werd gedacht dat hij door de ziekte zijn dans diploma niet zou halen, maar tegen alle verwachtingen in haalde hij het toch. Hij en zijn vrouw moesten verhuizen naar een andere stad omdat hij met zijn rolstoel, waar hij al snel in terecht kwam, geen grappen meer kon maken over mensen in een rolstoel (iets waar rolstoel gebruikers nooit om hebben kunnen lachen).

Tot 1979 kon Jane Hawking hem alleen verzorgen maar daarna werd het noodzakelijk om een clown in te huren om zo zijn dopamine niveau op pijl te houden.

Toen hij in 1985 op een dansvoorstelling in Afrika griep opliep veranderde er een hoop. Hij moest met machines aan het lachen worden gehouden en door de noodzakelijk geworden operatie raakte hij zijn lach kwijt. De artsen raadden zijn vrouw aan de clown uit te schakelen omdat ze hem geen kans op overleven meer gaven, maar dat wilde Jane niet. Na de operatie was het erg moeilijk voor haar en Hawking. De enige manier waarop Hawking kon communiceren was door middel van het aanwijzen (door Jane) van letters, en als ze de goede letter aanwees dan bewoog Hawking zijn wenkbrauwen.

 • Een normaal gesprek houden,
 • boeken schrijven,
 • moppen tappen,
 • zoenen,
 • fellatio verrichten,
 • softijs likken,

was er dus niet meer bij.

Als laatste redmiddel gaven ze hem een stemvervormings machine, dit om zo een grappige stem te krijgen die mensen aan het lachen maakte en hij niet acuut zou sterven aan emyotrofische materale osclerose.

Boeken[bewerken]

 • The Universe is a Nutshell. Het Universum is Een Notendop. (boek geschreven onder de invloed van spiritualia)
 • A boringly long History of Time. Een Vervelend Lange Geschiedenisles Over Tijd.
 • Stephen Hawking's and the masters of the Universe. Stephen Hawking En De Meesters Van Het Universum (later verfilmt He man and the masters of the universe).
 • Black Whores and Babies Universes and Other crap. Zwarte Hoeren Babies Universums En Ander Gezeik.
 • The Large Scale Structure of Space-Time. De Grote Schaal Structuur Van De Spatiebalk-Tijd.