Ster
Een ster is een voorwerp dat, ofschoon stilstaand ogend, door de ruimte vliegt. Een paar van de bekendste sterren zijn onze zon, de Hondsster oftewel Sirius, de Poolster[1] en Gerard Joling.
Een van de grootste misverstanden over sterren is dat ze rond zijn. Goed opgeleide mensen weten natuurlijk dat de ster een vijfpuntig geheel is.[2]
Levensloop[bewerken]
Een ster wordt geboren uit een wolk stof. Dit gebeurt willekeurig, maar meestal rond een eeuwwisseling. De ster is eerst nog klein, en geeft weinig licht. Langzaamaan krijgt de ster meer massa en dus ook meer lichtkracht. Door het verbranden van stofdeeltjes krijgt het energie. Als de stofdeeltjes op zijn, ontploft de ster. De overgebleven sterreflarden worden weer naar elkaar toegetrokken tot een enorm zware, licht lichtgevende knikker. Deze knikkers zijn heel zwaar. Als deze knikker zich verveelt, vervalt hij weer tot de wolk stof waaruit hij geboren is. Vanaf dan begint, als de stofdeeltjes het een beetje eerlijk spelen, het hele proces opnieuw. Dit is een fenomeen dat menig hindoe heeft geïnspireerd tot het geloven in reïncarnatie. Dit is natuurlijk heel logisch, aangezien het menselijk leven ontzettend veel lijkt op de levensloop van een ster; beide worden geboren en ontploffen wel eens.[3]
Reis[bewerken]
Sterren gaan, als ze eenmaal volgroeid zijn, op reis. Deze reis bestaat uit het eeuwig rondjes vliegen om het centrum van de sterrengroep waartoe ze behoren. Dit centrum is waarschijnlijk een soort afvoerputje, waardoor de sterren draaien en draaien, er steeds dichter bij komen en er uiteindelijk invallen- als ze dan nog niet zijn ontploft. Soms maken ze tijdens die reis een paar nieuwe planeetjes, die, fantasieloos als ze zijn, gedoemd zijn om tot de dood van de ster daar rondjes omheen te draaien. Deze planeetjes kunnen van gas zijn, van steen of van chocola. Soms, heel soms, ontstaat er leven op zo'n planeet. Dat leven weet het meestal voor elkaar te krijgen om de eigen planeet te vernietigen. Echter, dit maakt de ster niets uit. Zij, of hij, of het, blijft gewoon altijd licht geven.
Sterrebeelden[bewerken]
Wij, vanaf de planeet waar we wonen, zien de sterren niet als vijfpuntige, door de ruimte vliegende objecten, maar als bijna ordelijk gegroepeerde puntjes. Mensen in de prehistorie, die van het in de ruimte rondvliegende stof de kunst van het vervelen hadden geleerd, bedachten dat de sterren eigenlijk best op dieren en voorwerpen leken. Aangezien ze toen stoned waren, kan nu niemand de groepen puntjes herleiden tot het desbetreffende dier of voorwerp. Niemand geeft dit toe, echter, uit angst om voor dom aangezien te worden.
Hierboven een aantal sterrenbeelden, van links naar rechts:
Overbuurman, Wokpan, Chihuahua en Goudvis.
Verbastering[bewerken]
In deze tijden denkt men bij het woord 'ster' al gauw aan een Bekend persoon. Vroeger, toen iedereen nog onbekend en lelijk was, dacht men bij dat woord vooral aan de lichtjes 's avonds aan de hemel. Volgens deskundigen komt dit omdat de Bekende personen door al die flitslichten van de roddelpers zelf licht geven. Anderen beweren dat het lijken van het sterrenbeeld Overbuurman op de puistenformatie van de toentertijd zeer bekende Henk de Vries heeft geresulteerd tot het gebruik van dit woord.
Veel mensen vinden het heel leuk als ze worden aangezien voor ster, wat anderen dan weer niet begrijpen, zoals uit een bekend citaat van een anonieme ster blijkt:
“Sja, ik weet dus niet waarom het leuk zou zijn als je wordt vergeleken met een vuurbal van 100000 graden Celsius, maar da's logisch.”
Onderzoek[bewerken]
Er wordt veel onderzoek gedaan naar sterren. Er bestaat namelijk een theorie dat er zich in sterren helium bevindt. Als de mens namelijk beschikking zou hebben over al het helium uit alle sterren, zouden er een heleboel wetenschappelijke mogelijkheden vrijkomen. Zo zouden alle mensen een hoge stem kunnen krijgen, zodat vrouwen, kinderen en gecastreerde mannen niet meer gediscrimineerd kunnen worden. Ook is het voor suïcidicale mensen sneller mogelijk zelfmoord te plegen, omdat het te veel inademen van helium kan leiden tot verstikking. Dit onderzoek is nog in gang, en kan worden voortgezet zodra er een mogelijkheid bestaat om met een raket naar de dichtstbijzijnde sterren te vliegen, dit binnen het bestaan van de mensheid kan gebeuren en er een mogelijkheid bestaat om het helium te verwijderen uit te sterren. Onderzoekers zeggen dat dit voor 2012 mogelijk moet zijn.
Notenbalk[bewerken]
- ↑ Spreek uit als Pool-ster, niet als een vrouwelijke pooler.
- ↑ Hoewel vroeger zespuntig, maar men heeft na de holocaust besloten dat te ontkennen.
- ↑ Vooral zelfmoordterroristen natuurlijk. Er zijn al vele boeken verschenen over de overeenkomst tussen zelfmoordterroristen en sterren, hoewel deze vrijwel altijd werden gecensureerd door de regering.
![]() ![]() |
|||
---|---|---|---|