Stoel

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De mytische steen waarmee Plop de slag om de plopperdeplopkoekenfabriek won, zoals nu getoond in het Museum der Ploppologie, en (dus) tevens de eerste stoel ooit

Daar kan je op zitten
~ Kapitein Overduidelijk over de stoel

Elke stoel heb een zitvlak, maar niet elk zitvlak heb een stoel!
~ Johan Cruijff over de stoel

Een zitvlak is een vlak waar je op kan zitten
~ Kapitein Overduidelijk over Johan Cruijff's citaat

In Sovjet-Rusland, stoel zit op JOU!!
~ De situatie in Sovjet-Rusland over de stoel

De stoel is een voorwerp dat is uitgevonden door Kabouter Plop, in de slag om de Plopperdeplopkoekenfabriek (1958). De stoel wordt tegenwoordig door mensen gebruikt om op te zitten. Dit vreemde gebruik is echter niet de reden waarom de stoel oorspronkelijk was uitgevonden.

Uitvinding Stoel[bewerken]

Eendaagse Plopoorlog[bewerken]

De eendaargse Plopoorlog ontstond toen Marianne Weber, de baas van Mofrika, weigerde om de Plopperdeplopkoeken in productie te nemen. De zeer gewardeerde Belgische regering, betstaande uit Kabouter Plop, Kabouter Plop, Kabouter Plop, en Mickey Mouse, besloot de oorlog te verklaren aan Mofrika. De Duitse troepen, bestaande uit de artiesten van Tokyo Hotel (bekend van hun vermogen om vijandelijke troepen weg te jagen met hun gekrijs), vielen de Plopperdeplopkoekenfabriek te Plopsaland aan. Kabouter Plop won de slag zoals hieronder beschreven. Marianne Weber tekende het verdrag waardoor 5.234.968 fabrieken verspreid over heel Mofrika gebouwd zouden worden, die uistluitend Plopperdeplopkoeken zouden produceren. Dit verdrag wordt het verdrag van Walibi genoemd.

Slag om de Plopperdeplopkoekenfabriek[bewerken]

De stoel is dus uitgevonden door Kabouter Plop tijdens de slag om de Plopperdeplopkoekfabriek, die zich afspeelt in de eendaagse Plopoorlog. Toen de Mofrikaanse troepen, bestaande uit 4 man (dus de bandleden van Tokyohotel), besloten aan te vallen, besloot Plop als heroïsche daad een steen te pakken en gooide hem naar de 4 Duitsers, die terstond doodvielen. Vervolgens schreeuwde Plop het heroïsche kreet: "Plopperdeplop!" en ging toen zitten op de steen. Zo is dus de stoel uitgevonden. Sommige warhoofden, die aan het bestaan van Plop twijfelen, beweren dat de stoel al in de 16e eeuw uitgevonden was. Uiteraard is dit onzin.

Stoel: tegenwoordig[bewerken]

Tegenwoordig wordt de stoel gebruikt als object om op te zitten. De aanhangers van het Plopperisme, het geloof dat Kabouter Plop vereerd als grote god, zijn zwaar verontwaardigd hierover en zijn van mening dat de stoel alleen nog maar gebruikt mag worden als verdedigingsopbject en niet als ding om op te zitten, zoals de (heidense) wereldbevolking het tegenwoordig gebruikt. De firma Albert Heijn is op dit moment de voornaamste producent van stoelen.

Protesten tegen gebruik stoel[bewerken]

De partij Plop, die op dit moment met vier leden de meerderheid heeft in het kabinet van België, organiseert op elke 34 februari protest tegen het verkeerde gebruik van stoelen bij het Plopatomium, heeft het bijna voor elkaar gekregen om de stoel te verbieden als zitsvoorwerp en als wapen voor het nationale leger van België. Ze hopen op 60 december succes te boeken met hun protesten.

Bekende en noemenswaardig gebruiken stoel[bewerken]

 • Rita Verdonk sloeg met een stoel tegen haar auto aan toen deze niet wilde starten
 • De PVDSDVEERGVSIEHDODNRIHEPZ (Partij Van De Stoelen Die Voor Eerlijk En Rechtvaardig Gebruik Van Stoel Is En Het Om Die Noemenswaardige Reden In Hun Eerbiedwaardige Partijnaam Zet) vereerd de Sedes Magnus (in algemeen Neerlandica: grote stoel) als hun grote god
 • Verschillende mensen beweren dat de beroemde voetballer Madonna eigenlijk een stoel gebruikte en zo de bal in het doel sloeg (dit is vooralsnog niet bewezen)

Soorten stoelen[bewerken]

 • Kakstoel: gedoente waar kippen met een spraakgebrek terecht kunnen.
 • Preekstoel: houten broek, veelal op zondagen bestegen.
 • Rietveld-stoel: drie-dimensionaal oud-modisch schilderij, niet geschikt om op te zitten.
 • Klokkenstoel: huis voor hoofd- en bijbels. Mag niet verward worden met klokkenspel.
 • Dagobert: troon ontworpen voor Walt Disney.
 • Elektrische stoel: snelkookpan voor hersenen. Wordt niet vaak gebruikt omdat men er zulke lelijke brandvlekken van krijgt.
 • S=T+oel: wiskundige theorie om de levensduur van gemodificeerd zitmeel te berekenen.
 • Rolstoel: hulpmiddel voor blinden om lammen van hun plaats te krijgen.
 • Scootmobiel: combinatie van een elektrische stoel en een driewieler, uitgevonden door de paus. Gevaarlijk indien gebruikt door blinden zonder TomTom.