Straat

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het voorbeeld van een mooie straat. Verzorgd, niet te druk, en een gezellig uiterlijk

Sja, de straat is recht, das logisch
~ Johan Cruijff over een straat

Ieder dorp heeft er een paar, en er zitten vaak van die rechthoekige dingen in
~ Kapitein Overduidelijk over een straat

Vrrroemmmm!
~ Auto's op de straat


Een straat is een lang ding, waar vaak gebouwen aan staan. Alleen als er hard gereden wordt, kan het zijn dat de gebouwen over de straat heen zijn gegroeid.

Ontstaan[bewerken]

Het ontstaan van de straat is niet duidelijk, wel kwamen de eerste tekenen van de Noordpool, waar een heuze infrastructuur was opgebouwd. IJsberen stonden daar achterelkaar, soms wel dagen, totdat ze weer 1 plekje vooruit kwamen. Deze rijen reikten soms 200 kilometer lang! De Bron van deze lange rij was niet dat er geen andere weg was, want in die tijd lag er genoeg ijs om een sneeuwbal te maken, maar het had er mee te maken dat er maar 1 putje was om te vissen. Ook de mammoet moest van dit putje gebruikmaken. De tocht naar zo'n putje was lang en zwaar. Zo zwaar, dat er een pad was van ingedrukte sneeuw.

De Vooruitgang[bewerken]

De straat bracht, en brengt vooruitgang. Dit kwam mede door de reclame rond de weg, die John de mol invoerde, in De Grote Appel. Mensen moesten hun paard slachten, een rondje rennen en hun huis verkopen, wilden ze reclame langs, boven of op de weg. Dit was niet het enige wat John had bedacht. Iedereen die er langs wou, moest ook nog eens 2 euro betalen. Dit was geheel in strijd tegen de regels van reclame, maar ach, wat geeft het?

Achteruitgang[bewerken]

Het is meer dan logisch, dat een voorwerp, met zo'n klasse, wordt vernield. En het is ook niet meer dan logisch, dat dit door hangjongeren gebeurt. In de jaren 50 van de 20e eeuw, was de straat ondergeklad met graffiti en plakband. Toen Hij, die hemel en aarde geschapen had dit hoorde, liet hij een paar mannen van de gemeentereiniging komen om dit schoon te maken. John had geen zin om dit te financieren, en bedacht een fiscale regel, die door Keizer Peterus Johannus Balkenendius ingevoerd moest worden. John maakte echter 1 fout. Hij had geen belasting betaald aan de belastingdienst. Hierdoor werd de gemeente niet betaald, en werd er niks gedaan.

En nu dan?[bewerken]

Nu is de straat hét icoon van de Nederlandse bevolking. Als er weer eens een olie-crisis is, of een autoloze-zondag, dan zijn de straten leeg. Dan kunnen de kinderen op straat spelen met hun supersoaker, met hun mountainbike of hun iPod. Ook worden er vaak feestjes op de weg gehouden. Deze feestjes zijn vaak in de ochtend en de avond, als iedereen uit hun werk komt. Op deze feestjes wordt vaak gevloekt, elkaar auto vernield of met de middelvinger gegroet.

Zie Ook[bewerken]