Super Smash Brothers

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Super Smaaaaaash! Brothers
SSBscreen.jpg
Ontwikkelaar(s) Nintendo, Hal
Uitgebracht sinds 1999
Genre Beat m up
Zou Mark Rutte het spelen? Why not?
Portaal  Portaalicoon Computer


Super Smash Brothers is een succesvolle Nintendoreeks waarin men kan vechten met andere nintendofiguren.

Super Smash Brohers spellen[bewerken]

Er zijn sinds 1998 veel Super Smash Brothers spellen uitgebracht. De complete lijst met deze spellen staat hieronder.

Super Smash Brothers (Nintendo 64)[bewerken]

SSB (Super Smash Brothers) was het eerste spel in deze reeks. Het doel van dit spel was simpel, sla zoveel mogelijk Pokémon in elkaar als je maar kan. Dit spel bood echter weinig uitdaging omdat het hier ging om level 4 Caterpie's. Als bonus kon je ook nog een adventuremode doen. Hiermee kon je extra personages krijgen die op hun beurt weer Pokémon in elkaar beukten. Verrassend was echter, dat Pikayuieen kiesbaar personage was die de menselijke deelnemers in elkaar kon slaan.

Super Smash Brothers Melee (Gamecube)[bewerken]

SSBM (Super Smash Brothers Melee) was het tweede spel van de SSB-reeks. Dit deel verschilde maar weinig met het vorige deel. Zo had je nu 4 Pokémon tot je beschikking die op hun beurt weer menselijke spelers konden verslaan. De single player-mode had echter een gehele remake gekregen. Zo kon je nu naast level 4 caterpie's, ook level 12 ditto's, level 41 Mewtwo's en level 7 Mario's verslaan. Dit spel kwam overigens vlak na het uitbrengen in opspraak. Volgens de zogenaamde experts van Wikipedia was het mogelijk door het pak van Samus te kijken als je maar de juiste code invulde. Aangezien jij pervers bent en dat gedoemd bent te sterven als maagd, wil je de code vast weten. De code is danook een redelijk simpele toetsencombinatie: A, B, X, X, UP, DOWN, Y, X, LEFT, RIGHT, LEFT, RIGHT, Z.

Super Smash Brothers Brawl (Wii)[bewerken]

Characterselect.

SSBB (Super Smash Brothers Brawl) was het derde spel van de SSB-reeks. Dit keer zonder Pokémon. Pikayui werd vervangen door een bijna naakte versie van Samus, die heeft nu een strak pakkie aan, een goede reclamestunt volgens velen. Nintendo beweert echter, dat het hier gaat om een fout in het design omdat er een letter verkeerd werd getypt de letter d in plaats van k daarom had Samus een strak pakkie aan, net als bij SSBM en de geheime code. SSBB was het eerste nintendo vechtspel waarin geen Pokémon maar wel megabots voorkwamen. Het spel maakte de Nintendoconsole's dan ook een stuk populairder bij de wat volwassenen persoon.

Super Smash Bros 4 (Wii U/3DS)[bewerken]

Uit SSB4:
Links: Captain Falcon, één der speelbare personages. Rechts: Eén der te winnen prijzen

SSB4 (Super Smash Brothers 4) was het achtste deel van de SSB-reeks. Nadat Nintendo inzag dat de fout in het vorige deel goed aansloeg, zijn ze er in dit deel mee doorgegaan, al beweerd Nintendo (nog steeds) dat het een fout was. Niet alleen zijn er veel meer meiden in deze game, je kunt ook alternatieve bikini pakkie's voor alle karakters (behalve voor de Ice Climbers oorspronkelijk, maar om deze reden zijn ze geschrapt) met een code ontgrendelen. Ook waren er (net als in SSBB XIV) BN'ers in dit spel als speelbare personages, waaronder Balkenendeman en Geert Wilders. Oh, juist, jullie willen de code weten. Nou dat is... dat is... Ik ben het vergeten... Ach, wat geeft het?

Super Smash Brothers Wikipedia (Mii)[bewerken]

Ami en Yumi steunden Wikipedia.

In SSBW (Super Smash Brothers Wikipedia) moet jij samen met de vriendelijke nintendofiguren het duivelse Wikipedia uitschakelen wegens het verspreiden van foutieve informatie. Dit spel is redelijk simpel en bied zelfs op de hoogste moeilijkheidsgraad geen uitdaging. Dit omdat Wikipedia geen kracht heeft voor een tegenaanval. Wat echter wel opviel was dat Wikipedia steun kreeg van Ami en Yumi, bekend van de HiHi Puffy Amiyumi Show. Velen waren geschokt over het feit dat Yumi, d leukste van de twee, Wikipedia steunde. Na afloop wordt echter duidelijk dat het ging om een designfout, net als dat Samus een verborgen SM-pakje heeft als je vier keer al spelende als haar het spel uitspeelt.

Super Smash Brothers Balkenende XIV (Dii)[bewerken]

Balkenende heeft de macht in Nederland voor de 14e keer weten te bemachtigen. Nintendo heeft puur profijt gemaakt van deze bittere realiteit door Rita Verdonk, Wouter Bos, Jan Marijnissen en die ene gast van de Christenunie in het spel te plaatsen als kiesbare spelers. Dit spel werd een groot succes in Nederland wegens het hoge Nederlandgehalte. Buiten Nederland flopte dit spel echter omdat er geen Nintendofiguren te kiezen waren. Mario was echter wel te zien, naast een naakte Samus in het publiek tijdens het eindgevecht, Wouter Bos vs. Balkenende.

Super Smash Brothers Anime (Skii)[bewerken]

Nadat Nintendo Bijna failliet ging aan het slechte SSBB XIV besloot Nintendo een instant-hit te maken. Door uitsluitend Anime te gebruiken zouden alle Japanners en Chinezen dit spel kopen. Dit spelde werd een groot succes, ondanks dat het enige gameplay het laten ronddraaien van personages was. En als je alle personages had rondgedraait, kreeg je bonus personage Samus (wel naakt natuurlijk)

Super Smash Brothers XXX (Bii)[bewerken]

Nintendo merkte dat er veel perverse gamefanaten zijn die niets liever zouden willen zien, dan naakte Nintendofiguren. Nintendo besloot deze informatie te gebruiken om een grote hoeveelheid spellen te kunnen verkopen. Dit omdat Nintendo nog steeds op het puntje van faillissement stond. De titel van het spel zegt eigenlijk al genoeg, naakte Nintendofiguren die met elkaar vechten. Met name de modderworstelwedstrijd-optie werd een hit.

Super Smash Brothers Kartofel (Xbox Drietjes-zes-nulletjes[bewerken]

De grootste Smash Brothers game waar iedereen eruitzag als een Kartofel (Oer-naam voor Aardappel). De sterkste vechter was Kartofel Overduidelijk. De game was een grote hit. Daarna is ook een Koeken-en-Kaas DLC erbij toegevoegd en je kan ook spelen als Kabouter Plop.