Sushi

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rikku Cosplay.jpg

Made in Japan

Dit artikel gaat over Japanse dingen. Let dus op, want het lezen hiervan kan je leven danig veranderen. Zo kan het voorkomen dat je spontaan begint te cosplayen, Japans Engrish begint te praten en/of naar J-pop begint te luisteren!

Wij van Oncyclopedia zijn niet verantwoordelijk voor eventuele nieuwe obsessies, ziektes of kapot gelopen relaties.

Smaakt naar rauwe vis
~ Kapitein Overduidelijk over sushi.

In Sovjet Rusland, sushi eet JOU!!

Sjie... sjoe.. sjoesh- ach, laat ook maar.
~ Johan Cruijff over sushi.

Verse sushi uit Hiroshima (1945).

Sushi is een lief Japans-Frans tussendoortje dat lijkt op een rolletje rijst met vis ertussenin.

Eerste sushi[bewerken]

Volgens wetenschappers kwam de eerste sushi (Japans-Frans: le 廬奈) uit een dobbelbiografie. Een groepje Japans-Fransen die op verkenning waren in het Oncyclopediagebouw namen de sushi mee naar huis om te ontdekken dat het heerlijk smaakte. Deze Japans-Fransen genaamd Jaques 念列 Antoin 禮溺 en Marc-Marie 糖祥 vonden de sushi zelfs zo lekker, dat ze het gingen namaken en verkopen in Londen. Helaas bleek in hun nagemaakt sushi Polonium 310 te zitten waardoor de helft van alle russen vergiftigd raakten in Londen. Dit veroorzaakte bijna de ondergang van de sushi. Gelukkig bleek dat de KGB alle schuld op zich nam waardoor de sushi kon worden verbeterd en alsnog een succes werd.

Consumptie van sushi[bewerken]

Omdat de smaak van sushi niet bepaald lekker is wordt er altijd een Japans-Frans drankje bij gedronken genaamd Sake (Japans-Frans: la 亮良). Dit drankje bevat veel alcohol waardoor de smaakpapillen worden verlamd. Vervolgens zorgt de sake ervoor dat je brein denkt dat de sushi lekker was. Op deze wijze wil men meer kopen waardoor er een verslaving kan ontstaan.

Omdat er veel verschillende soorten sushi zijn, zijn er meerdere consumptiemogelijkheden. Hieronder bij ieder soort sushi de correcte wijze van consumptie:

Platte rijst met vis (外人糞 avec poisson)[bewerken]

Je neemt de sake en drinkt het in één teug op. Vervolgens pak je de sushi en gooi je die ook in je mond voordat je smaakpapillen kunnen herstellen.

Rijst met vis (糞 avec poisson)[bewerken]

Je neemt de sake en drinkt het in één teug op. Vervolgens pak je de sushi en gooi je die ook in je mond voordat je smaakpapillen kunnen herstellen.

Rijst in een rondje met vis (糞 ○ avec poisson)[bewerken]

Je neemt de sake en drinkt het in één teug op. Vervolgens pak je de sushi en gooi je die ook in je mond voordat je smaakpapillen kunnen herstellen. Drink vervolgens nog wat sake om het na te spoelen.

Rijst in een vierkantje met vis en stukje groente (糞 ☐ avec poisson et des legumes)[bewerken]

Je neemt de sake en drinkt het in één teug op. Vervolgens pak je de sushi en gooi je die ook in je mond voordat je smaakpapillen kunnen herstellen. Drink vervolgens nog wat sake om het na te spoelen.

Iets wat op rijst lijkt met twee ogen en een stuk plastic (糞 o_0 Avec deux ユダヤ人 et un plastic)[bewerken]

Je neemt de sake en drinkt het in één teug op. Vervolgens pak je de sushi en dood je het. Gooi vervolgens de sushi in je mond en slik door. Drink vervolgens nog wat sake om het na te spoelen.

Gevaren van sushi[bewerken]

Ondanks dat sushi er heel onschuldig uitziet, is het een levensbedreigend iets. Zo kan een levende sushi je doden met zijn twee ogen waaruit hij een hittestraal kan schieten. Hierdoor zal je lichaam veranderen in zwart as. Verder kan sushi zelfs na zijn dood gevaarlijk zijn voor je. Zo heeft sushi de nare eigenschap om diarree te veroorzaken bij mensen die geen sake hebben gedronken. Deze diarree is zo intens dat zelfs superhelden er dood aan kunnen gaan, want eenmaal naar de wc kom je er nooit meer vanaf. Ook kan sushi de gele griep veroorzaken. Overigens zijn er veel remedies gevonden tegen de bijwerkingen van sushi. Alleen de gele griep is tot op de dag van vandaag dodelijk.

Sushiman[bewerken]

Naast sushi bestaat er ook een Sushiman. Sushiman is een superheld uit Japan-Frankrijk die het kwaad bestrijd door ze bedorven sushi te geven. Sushiman verkoopt echter in zijn vrije tijd verse sushi, een zeldzaam fenomeen in Japan-Frankrijk alwaar de meeste sushi uit de diepvries komt.

Zie ook[bewerken]