TROS

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De ster vanwaar het logo van de TROS vandaan kwam.

Mag ik een tros bananen?
~ Een Mofrikaan over de TROS.

De TROS (ookwel Trotse Republiekeinen Onder Smurfen) is een Mofrikaanse Nederlandse televisiezender. Deze televisiezender is onder de leiding van de (illegale) hoofdsmurf Frans Bauer. Het is sinds 2014 gaan fuseren met iemand met een afrokapsel.

Geschiedenis[bewerken]

De televisiezender is begonnen in 1923 toen een smurf bedacht dat je met een stuk hout en glas een tv kon maken. De smurf maakte het en de eerste tv was aldaar. De tv werd heel populair maar het begon snel saai te worden omdat er niks op was. Daarom werd de TROS opgericht. Ook door de hervormingen in Smurfenland, moest het "Trotse Republiekeinen" worden in plaats van "Trotse Rooien". Er waren een paar populaire programma's. Waaronder Ter land, ter zee, in de lucht en onder de grond. Echter, door de Grote Smurfenoorlog vielen de Mofrikanen de TROS binnen om daar alle programma's Mofrikaans te maken. Pas in 1946 werd dit een beetje rechtgetrokken, maar men zat vol sterren. Men paste deze ster aan, en daar was het huidige logo. Tegelijkertijd kwam de TV zo onder handen van de Nederlanders.

De Smurfen wilden het verlies van de Mofrikanen niet toegeven dus werd de TROS een ondergrondse verzetstelevisiezender.

Programma's[bewerken]

  • RADAR: RADAR, oftewel Roepingen Aan De Achtergestelden Rooien, is eerder een anti-communistisch programma dan een verzetsprogramma. Bij dit programma worden de achtergestelde communistische smurfen opgeroepen om te vechten voor de republiek.
  • LINGO: LINGO. oftewel 'Leidende Internationale Nederlandse op Geografisch Overwegingen' is een demoraliserende televisieprogramma aan iedere pro- Nederlandse beweging of politieke partij in de wereld. Er wordt verteld hoe veel er te lijden er is in Nederland door middel van het goochelen met blauwe ballen en het opschreeuwen van lettertjes en woorden. Een aantal van het lijden in Nederland zijn de PVdAM (Partij Voor de Achtergestelde Malloten), de communisten en jij.
  • 16TIEN: 16TIEN, oftewel 16 Terroriserende Internationale Engelsprekende Nederlanders, is een opsporingsprogramma voor het Nederlandse volk dat gelooft in het bestaan van de smurfen en Zweedse kabouterslaven. Het geeft de gevaarlijkste 16 Nederlanders (waaronder De Neus) door aan het Nederlandse volk.

Medewerkers[bewerken]

  • Hauptsmürf Hoofdsmurf: een Mofrikaanse Nederlandse geworden smurf die leider is van de ondergrondse verzetsbeweging en dus ook leider van alle desbetreffende media eromheen.
  • I Zeg Au: een Chinese smurf die meester is in hersenspoelen en discussies voeren. Leider van de opstelling van de programma's en presentator.
  • Mrs. DaNet: een Amerikaanse smurfin. Vooral bekend vanwege haar demoraliserende teksten.
  • Mikhail Jachson: een Russische smurf die bekende songs maakt, vooral onder de smurfguerilla's. Verantwoordelijk voor de thema's van alle programma's en muziek
  • Jannifa Lorpez: Spaanse smurfin, rechterhand van Mikhail Jackson
  • Yolante Kabau van Kasbergen - Dapperen Schnijder: Een doodgewone dame die toevallig bij de TV terecht kwam en zo verknocht was aan de smurfen waardoor zij ook met een smurf dwerg trouwde.

Zie ook[bewerken]