Tel Sell

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SMIJTEN MET DIE FLAPPEN!

Maar wacht, er is meer!
~ Billy Maze over Tel Sell

Tel Sell was een zender op de Nederlandse televisie, tot deze in 2008 failliet ging.

Geschiedenis Tel Sell[bewerken]

Het ontstaan[bewerken]

Het was 6 januari 1942, de wind gierde over de daken en de sneeuw lag een halve meter hoog.

Vijf mannen zaten in een donker cafe. Buiten hoorden ze de Duitsers door de straten van Almere marcheren. "We kunnen dit niet langer door laten gaan!", zei een van de mannen,"We moeten iets doen". De andere mannen knikten instemmend. "Ik heb een idee" fluisterde een ander. "Weten jullie de tv-zender boven op de berg?" Weer knikten de andere mannen. "Die is al sinds de Duitsers er zijn niet meer in gebruik, de eigenaar hebben ze vermoord." "Wacht eens even" zei de oudste man, "Je wilt toch niet...?" "Jawel..." zei de ander.

Na deze nacht in januari zijn de mannen de berg opgeklommen en hebben ingebroken bij de televisie-zender. Alle spullen waren nog intact. Vanaf deze plek stichen zij Tell Schnell op. Het idee van deze zender was dat zij het nieuws zo snel mogelijk door konden vertellen vanuit hun tv-zender. Vandaar de naam Tell Schnell, dit komt van het Engelse Tell (Vertellen) en het Duitse Schnell (snel).

De overname[bewerken]

Toen de oorlog voorbij was waren er maar drie van de vijf mannen over, de oudste was neergeschoten door de Duitsers en de andere was al snel na het begin van Tell Schnell gevlucht naar Zwitserland. Deze man heette Peter.

Nu de oorlog voorbij was, wisten de mannen niet meer wat ze moesten uitzenden op Tell Schnell. De zender ging een jaar uit de lucht, maar binnen dit jaar kwam Peter, die was gevlucht, terug naar de andere drie. De andere waren verbaasd om Peter weer te zien, mede omdat hij erg was veranderd veranderd. Hij had witte tanden, een six pack, en had geen haren meer. De oorzaak hiervan was dat Peter naar Amerika was gevlucht vanuit Zwitserland, en daar was gaan werken bij een bedrijf dat fonduevorkjes produceerde. De andere drie mannen wilden er ook zo goed uit zien als Peter en ze kochten alle fonduevorken van dat bedrijf. Toen ze waren aangekomen bleek dat ze er per ongeluk 30.000 fonduevorksets van het bedrijf hadden gekocht. Ze hadden nu een grote schuld en ze wisten dat ze de spullen moesten verkopen. Toen had Peter een goed idee. Dit idee heeft achteraf Tell Schnell gered. Zijn idee luidde:

We gooien de spullen weg en beginnen een commerciële zender.

De commerciële zender[bewerken]

Na deze gebeurtenis ging alles heel snel. Peter had heel goed leren koken in Amerika omdat ze daar de Bullet Blender, de Flavour Wave en alle andere kookproducten gebruikten. De mannen veranderden de naam van "Tell Schnell" naar "Tel Sell", Tel was de afkorting van televisie, en Sell van selderie, een veel geblenderd product. Peter was van plan om kook-programma's uit te zenden.

De andere wilden dit niet en begonnen hun eigen zender: Het Gesprek, dat later ook kapot ging aan zijn niet kijkende kijkers.

Hoe het toen verder ging[bewerken]

Nu de andere vier weg waren kon Peter doen wat hij wou. Hij koos voor de hele dag kookprogramma's.

Helaas ging hij de dag erna dood toen hij struikelde over een nutteloos trainingsapparaat.

Hoe het toen weer verder ging[bewerken]

Peter was dood en de zender ook.

Een of andere saaie drol kocht de zender en begon ongelofelijk saaie reclames uit te zenden.

Populaire programma's[bewerken]

  • Ab King Pro
  • Flavour Wave
  • Sauna Belt
  • Steam Blaster
  • Yubisaki Pillow
  • Magic Bullet
  • Biostabiel

Faillissement[bewerken]

In 2008 ging Tel Sell failliet omdat een vrouw haar hondje in de flavour wave deed. Haar hondje ging dood en ze spande een rechtszaak aan tegen Tel Sell. Tel Sell verloor en moest 2 miljoen aan de vrouw betalen. Tel Sell was hier niet toe in staat, en moest de hele inboedel verkopen, waarna het niet meer in staat was nog langer uitzendingen te verzorgen.