Terras

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een typisch terras in Vlaanderen, bij typisch terrasjesweer.

Een terras is een Belgisch begrip voor buitenhuis consumeren wanneer de vrouw des huizes het niet meer doet.

Een terras is onderdeel van het Belgische dagelijks leven, een context waarin Nederlanders ook meer dan welkom zijn. Laatstgenoemde bevolkingsgroep wordt evenwel weggejaagd bij het bestellen van Heineken, Carlsberg of een watertje met citroen.

Vanzelfsprekend dient voor de geleverde prestaties te worden betaald. Afhankelijk van de plaats kan dit per betaalkaart, contant of in natura worden geregeld. Anders dan heb je een probleem. Daar doen we dus niet moeilijk over.

Een worstkaasscenario kan in zulke gevallen ook van toepassing zijn.

Gegadigden[bewerken]

Vroege jeugd[bewerken]

Een babyborrel wordt doorgaans niet op een terras genuttigd, tenzij de baby erop staat dat dit wel gebeurt. Uiteraard kan een baby nog geen samenhangende, gegronde eisen stellen, maar de ouders kunnen in zijn naam spreken waardoor het wel kan.

Omdat het kraantjeswater ondrinkbaar is, nuttigen Vlaamse kinderen bier. Dit is echter niet toegelaten in het openbaar, tenzij een gemeentelijke retributie van 65 euro wordt gestort.

Huisdieren[bewerken]

Huisdieren zijn dikwijls toegestaan op terrassen, zolang ze hun baasje niet thuislaten en zich door deze netjes laten verhangen vastbinden aan een tafel of stoel. Stoelen zijn vaak zelf ook vastgeketend aan de bijbehorende tafel, omdat stoelen volgens nieuwe Europese richtlijnen ook als huisdieren worden gezien.

Gemeentes proberen ook tafels onder deze noemer onder te brengen, en dan wel specifiek onder de titel honden, zodat de inkomsten uit de hondenbelasting in één klap zal omhoogschieten. Bij overtreding zal de gemeente de betreffende stoelen dan confisqueren en gebruiken als extra zetels in de gemeenteraad.

Coördinaten[bewerken]

Terrasuitbaters zijn meestal masters in de geodynamica of wiskunde. Zij dienen zich te verhouden tot de evenredigheid van zonuren in verhouding tot het aantal klanten. Zo gebeurt het al eens dat de berekeningen verkeerd zijn en er te weinig zitplek per persoon is: dat moeten de uitbaters meestal bekopen met een gratis wafel of pannenkoek als verontschuldiging.

Zie ook[bewerken]