Thailand

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vakantie-resort Siam
Bangkokvlag.jpg
Basisgegevens
Talen Kreten die men produceert na het nuttigen van te pittige spijzen
Hoofdstad Bangkok
Regeringsvorm Monarchie
Religie Boeddhisme, Marketing
Overige
Motto ผู้หญิงหากิน
Munteenheid Badmanalbums
Traditioneel eten Rijst met tahoe
Portaal  Portaalicoon Land

Thailand is, stadstaten buiten beschouwing latende, toch wel het meest aangename land in Zuidoost-Azië. In tegenstelling tot omringende landen is Thailand namelijk de Franse mission civilisatrice en het daaruit voortvloeiende communisme bespaard gebleven.

Politiek[bewerken]

In Thailand vindt eens in de zoveel jaar een militaire coup plaats. De Thai zijn hier zo aan gewend dat zij er niet warm of koud van worden. De echte macht in Thailand ligt eigenlijk ook helemaal niet bij de burgerlijke autoriteiten, maar bij het koningshuis. De koning van Thailand is een gezellige knakker die goed tegen een gebbetje kan. Hij heeft de fijne gewoonte om mensen die gevatte grappen over hem maken te trakteren op een ritje in zijn feestbus. De feestbus vervoert deze mensen dan naar een resort waarin zij jarenlang gratis mogen verblijven. In deze jaren krijgen zij daar een cursus thaiboksen. De Thaise monarchie is werkelijk middeleeuws en bestaat al sinds het jaar des Heeres 1238. De vermakelijke voorzieningen die de huidige koning te bieden heeft zullen ongetwijfeld garanderen dat zijn dynastie nog jaren zal voortduren.

Geografie[bewerken]

Van de beruchte Birmaspoorweg wordt nog altijd gebruik gemaakt.

De meeste Thai wonen in de zuidelijk gelegen laaglanden of tegen de grens met Malesië. De meest voorkomende godsdienst in Thailand is het Boeddhisme van het kleine wiel, iedereen die ooit kennis heeft gemaakt met het verkeer in Azië zal begrijpen waarom het grote wiel niet praktisch is. In het noorden van Thailand vindt men enkele etnische minderheden met tamelijk belachelijke piercings die obscure religies als Helabaïsme, Darwincultus en Bijenidolatrie belijden. Het nawijzen en uitlachen van deze arme mensen is een populaire bezigheid voor toeristen die de Thaise bergen bezoekje brengen, hierover straks meer.

Thailand is een land van vele rivieren. De beroemdste rivier die door het land stroomt is toch wel de Mekong. De naam Mekong is overigens niet Thais maar Chinees, de juiste schrijfwijze is 美恐, wat ongeveer evenveel betekent als 'mooi en lelijk' of 'schone afschrikwekkendheid'. Deze benaming verwijst uiteraard naar de plaats waar de rivier in uitmondt: het Amsterdamse Waterlooplein. Naast de Mekong is er in Thailand een rivier die bekend staat als de Kwai. Over deze rivier lieten de Japanners in de Tweede Wereldoorlog een spoorweg naar Birma bouwen. De hiervoor benodigde arbeid werd vooral geleverd door Nederlandse en Britse soldaten die net als John McCain zo stom waren dat zij zich gevangen lieten nemen. Donald Trump houdt niet van helden die zich gevangen laten nemen, en om met Osama bin Laden te spreken ziet iedereen liever sterke dan zwakke paarden. Hierdoor is deze birmaspoorweg een beetje in de vergetelheid geraakt. Wel zijn er Nederlanders die beginnen te zeuren over hun gevangen genomen opa als hen sushi aangeboden wordt, maar dat is toch geen volk dat naar Thailand op vakantie gaat.

Toerisme[bewerken]

De Thaise toerisme-industrie is wereldberoemd. Deze industrie werd groot tijdens de oorlog in het nabijgelegen Vietnam. De soldaten die moedig streden om het volk Zuid-Vietnam en de hele wereld te beschermen tegen bloeddorstige socialisten terwijl hippies aan het thuisfront hun dochters en vriendinnen drogeerden en seksueel mishandelden hadden ook behoefte aan een verzetje. Het Amerikaanse leger organiseerde reisjes naar Thailand om soldaten rust te geven. Voor de militairen die de oorlog overleefden was hun herinnering aan Thailand vaak de enige draaglijke, en de enige waarover zij bereid waren te praten. Deze verhalen over het paradijselijke Thailand in contrast met de hel van de oorlog wekten de belangstelling van grote aantallen burgers. Uiteraard waren er ook mensen in en buiten Thailand die geld in deze ontwikkeling zagen. Zij lieten geen minuut verloren gaan en stampten de infrastructuur uit de grond om miljarden en miljarden toeristen naar Thailand te lokken. In Thailand vermaakten de toeristen zich door prachtige oerwouden en olifanten te aanschouwen.

Adult neon.gif

U vraagt zich af wat die lamp daar te betekenen heeft? Goed dan, het woord olifanten is al gevallen, ook de grote olifant in de kamer dient besproken te worden: de prostitutie. Karrenvrachten vol mensen bezoeken Thailand niet om een tochtje door de rimboe te maken, maar om bordelen te bezoeken en daar dingen te doen waarbij de De Erotische Avonturen van Pinokkio afsteken als een preuts verhaaltje dat zelfs nymfomanen droog houdt. Weldenkende wereldverbeteraars spreken schande van deze toeristen. Zij vinden het zelfs nodig om reclametijd op te kopen en kijkers lastig te vallen met pathetisch commentaar over uitgebuite vrouwen. Want stelt u het zich toch eens voor dat de dames als hoer genoeg geld verdienen om in hun levensonderhoud te voorzien! Dat kan toch niet? Vrouwen uit de derde wereld mogen slavenarbeid in fabrieken verzetten of uitgehongerd poseren voor flyers van ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties. Geld verdienen met dankbaar werk? Dat gaat echt te ver! De Thaise autoriteiten, maar vooral de hoerenlopers zelf zouden zich moeten schamen! In de tijd voordat de Internetbrigade ter verdediging van maatschappelijke minderheden van de InternetCh@os een veilige, inclusieve en niet-discriminerende ruimte maken hadden wij de samenhang tussen het sekstoerisme naar Thailand en de gele griep besproken, maar zulke onderwerpen zijn tegenwoordig taboe.

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
20 december 2015
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.