The Rolling Stones

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Falling rocks.gif Pas op voor rollende stenen!

Stenen! Keien! verpletteren! Rollende stenen! Verpletteren die kevertjes en al dat kruipend gespuis!
~ Mick Jagger over De Lieveheersbeestjes

De The Rolling Stones was het antwoord van de duivel op het charme-offensief dat God in de vorm van de De Lieveheersbeestjes in de jaren zestig van de 20e eeuw lanceerde. Dat charme-offensief kwam in de vorm van een reïncarnatie van de 4 apostelen, met name John, Paulus, Marco en Bassie, die tezamen een klassiek muziekensemble vormden om de Happy Boodschap rond te zingen. De duivel nam een willekeurige jongeman, Mick Jagger, en beloofde hem grote rijkdom als hij het succes van De lieveheersbeestjes zou tenietdoen. Mick Jagger haatte de lieveheersbeestjes uit de grond van zijn hart en nam de betrekking graag aan. Er was alleen 1 probleem: Mick Jagger was volkomen a-muzikaal en bovendien behept met een spraakgebrek. Zijn eerste opdracht was dan ook om 4 muzikanten bij elkaar te zoeken.

Mickey "Mouse" Jagger[bewerken]

Mickey Jagger.

Mickey "Mouse" Jagger was van huis uit een zachtaardige jongen die tijdens zijn puberteit psychisch vreselijk in de knoop zat vanwege zijn te grote mond, die het hem onmogelijk maakte om een enkel woord normaal over zijn lippen te krijgen. Toen hij dan ook door de duivel in dienst werd genomen (lees: bezeten), ontstond er in hem een tweede persoonlijkheid, die voortdurend de macht over probeerde te nemen. Dit interne conflict uitte zich naar buiten toe in een aantal bijzonder spastische bewegingen, wat zijn gehypnotiseerde publiek echter interpreteerde als zijn vertolking van de heupzwaaien van Elvis Priestley, een gesjeesde vrachtwagenchauffeur die het (groene) licht had gezien.

Aangezien Mick Jagger geen enkel muziekinstrument bespeelde (later heeft hij nog geprobeerd Tamboerijn te leren spelen, maar dit leverde hem een officiële klacht op van het Tamboerengilde), was zijn eerste taak om muzikanten bij elkaar te zoeken. minstens 4, net als de door hem zo gehate positivo's, en dan, in een geniale meesterzet, nog een vijfde erbij.

Dat Mick Jagger zelf toch deel uit ging maken van het muziekgezelschap kwam doordat zijn labiele dubbele personlijkheid bijzonder gevoelig bleek voor het getrommel van Charlie What?Tsss!, waardoor hij in trance allerlei obsceniteiten begon te schreeuwen. Door zijn geschreeuw gingen de anderen nog harder en sneller spelen en zo werd het typische Stones-geluid geboren.

Brian Jones[bewerken]

Brian Jones en Watje konden het uitstekend met elkaar vinden, tot beider inspiratie

Brian Jones was een van die zeldzame personen die om het even welk instrument maar op hoefden te pakken om erop te kunnen spelen. Zijn lievelingsinstrument was de Kakafoon,en hij was dan ook een begaafd Kakafonist, maar daarnaast was hij een van de eersten die de didjeriedoe in het westen introduceerde . Wat hem ertoe dreef om met Jagger in zee te gaan is nu nog steeds een van de raadselen die de groep omringen, maar feit is, dat zonder hem de The Rolling Stones nooitvan hun plaats zouden zijn gekomen en toch een hoop mos zouden hebben verzameld.

Charley What?Tsss![bewerken]

Charley What?Tsss! is een door een binnenin hem aan een controlepaneel zittende dwerg bestuurde robot, die met mechanische precisie alle muziek van Brian Jones aan stukken slaat. De klanken die Brian Jones maakte, werden namelijk te lief bevonden om tegenwicht te geven aan die van de Lieveheersbeestjes. Dat Charley What?Tsss! een robot was werd al snel vermoed, door zijn mechanische bewegingen en onveranderlijk neutrale gelaatsuitdrukking. Zekerheid kreeg de wereld pas toen een journalist hem tijdens een optreden bij zijn kloten greep. Zonder met zijn ogen te knipperen drumde Charley What? Tsss! door en verloor daarbij geen slag.

Ik kneep en ik kneep en ik kneep, en toen ik bijkwam in het ziekenhuis dacht ik: Wat een kerel!
~ Kuifje over Charley What? Tsss!

Kief "Kietel me!" Richards[bewerken]

Toen Mick Jagger eens over de Pickalilly Kermis liep, voelde hij opeens een stekende hoofdpijn, die werd veroorzaakt door de klanken van een strijkstok die over een zaag werd gehaald. De bespeler van deze 'krijsende zaag' was Kief "Kietel me" Richards. Mick hypnotiseerde hem met een paar spastische danspassen en vanaf dat moment maakte Kief "Kietel me" Richards deel uit van de Rolling Stones

Bill Whymeman[bewerken]

Waar hij vandaan kwam weet niemand. Plotseling stond hij daar samen met hen op een podium, met een basgitaar in zijn handen. Bill Whymeman was één van die onopvallende soorten mens, die je pas opmerkt als ze een bijl in je nek leggen. Veel mensen twijfelen er dan ook sterk aan of hij ooit bestaan heeft, of dat hij een entiteit was, die door de andere bandleden met magische krachten opgewekt werd. Hoe het ook zij: Ook nu nog weet niemand hoe hij eruit ziet of wat zijn aandeel in de muziek van de Stones is geweest, want nadat hij de band verliet, verdween ieder spoor van zijn inbreng in de muziek, mocht die er ooit geweest zijn.

Max Tailleur[bewerken]

Max Tailleur werd de vervanger van Brian Jones, en hoewel hij in het dagelijks leven zijn brood verdiende als Joodse moppentapper en geen enkel instrument bespeelde, beschouwde hij dit als een leuke schnabbel. Het feit dat hij zijn gitaar alleen voor de show vasthield, viel niemand op, dankzij de enorme herrie die de andere bandleden produceerden. Met name het gekrijs van Mick Jagger en de door merg en been gaande zaaggeluiden van "Kietel me!" zouden het hem sowieso onmogelijk hebben gemaakt enige toon te produceren.

Ronnie van Houten[bewerken]

Naam[bewerken]

Na vele namen als "De Insektenverdelgers", "De Sluipwespen" en dergelijke verworpen te hebben, zijnde te opvallend, kreeg Mick Jagger na het inademen van de dampen van 5 TEGELIJK AANGESTOKEN PAKJES wierook een duivels visioen. Hij stond op en met vreemde, gele koortsogen sprak hij: "Stenen! Keien! verpletteren! Rollende stenen! Verpletteren die kevertjes en al dat kruipend gespuis!"

Na enig nadenken hebben ze toen Rollende stenen vertaald in het Engels, en na het weggewuifde bezwaar dat rollende stenen geen mos verzamelen, werd de naam "The Rolling Stones inc."aangenomen.

Succesformule[bewerken]

De bandleden kregen de opdracht om de Engelige Lieveheersbeestjes in alles na te doen, maar zo, dat er tegenwicht gegeven werd aan die walgelijk positieve boodschappen.

Lang dachten ze erover na hoe ze dat moesten doen en plotseling kwam Mickey "Mouse" Jagger met de oplossing. Aangezien The Beatles de uitvinders waren van het woordje "yeah", dat ze overal te pas en te onpas door hun teksten heen riepen, Vond toen Mickey het woordje "no" uit, dat ze vanaf dat moment in ieder liedje gingen roepen.

Dat bleek de sleutel tot hun taakvervulling en van daaruit kwam al het andere vanzelf. Ze hoefden immers niets zelf te verzinnen, alleen maar in te haken op de gesponnen suikerliedjes van het duo Lemon & McKannetnie.

een tweede gouden vondst was om overal overbodige woorden in de teksten te plakken, zodat de jeugd daar gecodeerde duivelse boodschappen in kon lezen als ze te veel wierookdampen hadden ingeademd. Ze zijn daarin grandioos verslagen door De Lieveheersbeestjes, die met hun 'Paulus is eigenlijk dood'-campagne de aanzet gaven tot een ware duivelaanbidding.

Eerste wanklanken[bewerken]

  • Love me! (do) ==> Come! (on)

Hier kwam voor het eerst het woordje "ýeah" in voor. Het belachelijke en zelfverzonnen woordje "do" in de titel werd vervangen door het even belachelijke "on" (omkering van "no"). (Merk op dat ze, om niet meteen al hun taak duidelijk te maken, eerst nog "no" omkeren.)

  • Please please please (me)(o yeah) ==> I can't get (no) Satisfaction (no no no!).

Hier sloegen de Rolling Stones voor het eerst echt toe, door in de titel 4x "no" te zetten.

  • Met She loves you yeah yeah yeah sloegen de Beatles keihard terug, maar het was niet genoeg om de Rolling Stones uit de wedstrijd te halen. En vanaf dat moment was er een bittere strijd ontbrand die geen van beide kon winnen of verliezen.
  • All you need is love ==> Street fighting man