The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

14px-Microsoft windows logo.png (spreek uit: The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet) is de 84-ste letter van het alfabet, al wil het zelf niet meer zo genoemd worden vanwege het slechte imago dat het in de jaren '60 heeft opgelopen.

Waarde[bewerken]

De letter 14px-Microsoft windows logo.png heeft nagenoeg dezelfde functie als de letter . Laatstgenoemde wordt echter veel vaker gebruikt dan 14px-Microsoft windows logo.png, hoewel 14px-Microsoft windows logo.png door alle computers goed wordt weergegeven, terwijl computers met het (weinig voorkomende) besturingsysteem Windows problemen hebben met het weergeven van . Daarnaast hebben enkel Apple-toetsenborden een -toets (hoewel ook Linux de goed kan weergeven). Pogingen echter om volledig te vervangen door 14px-Microsoft windows logo.png liepen op niets uit.

Bibliografie[bewerken]

14px-Microsoft windows logo.png speelde zelfs met de gedachte om mee te doen aan verkiezingen voor een plaatselijke rechtse partij. Dit was een concept voor een verkiezingsposter.

14px-Microsoft windows logo.png werd geboren als Windows-logo in 1991 als zoon van Microsoft en Windows. Al in 1995 wist 14px-Microsoft windows logo.png tot het grote publiek door te dringen door op toetsenborden een plaats te krijgen als De 84-ste Letter Van Het Alfabet. Al vrij snel kreeg 14px-Microsoft windows logo.png echter een slechte naam dankzij de teleurgang van Windows.

14px-Microsoft windows logo.png wist zich van een volledige ondergang te redden door publiekelijk "afstand te doen van het verleden". Niet langer wilde 14px-Microsoft windows logo.png aangesproken worden met "Windows-logo" of "De 84-ste Letter Van Het Alfabet", maar droeg hij de pers op voortaan naar hem te refereren als 14px-Microsoft windows logo.png. In uitspraak werd 14px-Microsoft windows logo.png echter al gauw "The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet" of, afgekort, "The Artist" genoemd. In de eerste jaren na zijn identiteitsverandering voelde 14px-Microsoft windows logo.png zich erg verward, en hij raakte aangetrokken tot extreem-rechtse ideologieën. Dit duurde echter slechts enkele jaren.

14px-Microsoft windows logo.png kreeg het voor elkaar om op alle toetsenborden de 84-ste Letter Van Het Alfabet-toets vervangen te krijgen door een 14px-Microsoft windows logo.png-toets. Alleen Apple weigerde een 14px-Microsoft windows logo.png-toets op de toetsenborden aan te brengen en verwijderde de 84-ste Letter Van Het Alfabet-toets, omdat als letter 14px-Microsoft windows logo.png dezelfde waarde en functie heeft als .

Zie ook[bewerken]