Tijger

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een gemene Bengaalse tijger, vlak voordat hij de fotograaf opat.

Een tijger is een grote gestreepte kat.

Leefgebied[bewerken]

De tijger leeft in Azië, in verschillende landen. Elk land heeft zijn eigen tijgersoort. Hieronder staan ze:

Land Tijgersoort
India Gemene Bengaalse tijger
Tibet Witte tijger
Borneo Koppensnellende tijger
China Onderdrukte tijger
Japan Mangatijger
Siberië Goelagtijger
Afrika Kaffertijger (uitgestorven)

Voedsel[bewerken]

Een mangatijger aan het ontbijt.

Zoals alle dieren moet de tijger ook eten. De verschillende tijgers eten verschillende dingen. De gemene Bengaalse tijger eet alles wat hij tegen komt, de witte tijger eet net zoals alle beesten in Tibet bamboe en is daardoor hippie, de koppensnellertijger eet de hersens van overwonnen vijanden, en anders knollen uit de Borneose jungle, de mangatijger eet appels en creusli met lachende gezichtjes en de onderdrukte tijger eet een kommetje rijst per dag.

Voortplanting[bewerken]

Dit tijgermeisje is deel van een fokprogramma. Meedoen?

Tijgers trouwen op hun twintigste met een andere tijger die dan toevallig ook twintig is. Witte tijgers trouwen dan ook wel eens met panda's, yaks of Tibetanen. Gewoonlijk hebben tijgers seks op dinsdag, maar witte tijgers passen dit aan als ze met een yak of een panda getrouwd zijn. Tijgers zijn zo'n 5 maanden zwanger, en baren dan twee tot vijf jongen.

Tijgermeisje[bewerken]

Het katmeisje is bekend, maar minder bekend is dat hier óók een tijgervariant van is. Deze is wat groter en heeft strepen. Ook is ze wat aggresiever, en experts vinden seks met haar beter dan seks met een katmeisje.

Relatie tot de mens[bewerken]

De meeste tijgers kunnen het goed met de mens vinden. Witte tijgers trouwen bijvoorbeeld met Tibetanen, manga-tijgers krijgen in Japan zeer veel respect, en worden zelfs een beetje vereerd in het Shintoïsme, koppensnellertijgers zijn geliefd als soldaat tijdens stammenoorlogen. Alleen de onderdrukte tijger en de gemene Bengaalse tijger kunnen het niet zo goed met de mens vinden. De onderdrukte tijger wordt, zoals de naam al zegt, onderdrukt door Mao Zedong, en de gemen Bengaalse tijgers eten ook mensen als ze die tegenkomen. Ze zijn dan ook zeer gevreesd, en een tijger doden is in India dus ook een blijk van superieure kracht en moed. In Borneo hangt het ervan af; was de stam waar de tijger bij hoorde op het moment dat je hem doodde met jouw stam in oorlog. Zo ja, dan was het oké, aangezien hij jou anders had vermoord, zo nee, dan was het een misdaad, wat het sowieso is in Tibet, Japan en China. Zo eerlijk is Mao nou weer wel; hij onderdrukt je, maar als iemand je vermoord, is dat volgens hem dan wel weer een misdaad.

Winnie The Pooh[bewerken]

Wie kent hem niet, tijgertje van Winnie The Pooh. Hij is één van de bekendste (en beruchtste) tijgers van de wereld. Sinds men erachter is gekomen dat tijgertje een pedofiel is en relaties heeft met kleuterbeertjes, is hij de meest gezochte tijgers van de wereld. Vele mensen en organisaties zitten achter hem aan, zoals de FBI, de politie en Barack Obama.