Tilburg

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hou de gij ze èrm, dan houw ik ze dom
~ Tilburgse pastoor tegen kruikenzeikende kapitalisten

Een typische moderne Tilburgse kruikenzeiker.

Tilburg is een stad in het verloren gewaande Brabant. De stad staat bekend als Kruikenzeikerstad, omdat de bewoners in kruiken pissen. Mede hierdoor is Tilburg door Het Kremlin verklaard tot pispaal van Nederland. Ook al is het een grote stad, de stad wordt constant genegeerd of afgezeken door zowel de Politiek als het bedrijfsleven en de media.

Geschiedenis[bewerken]

Na de veroveringen van hunnen op vandalen en vele anderen kwam Willem II in 1809 Tilburg stichten onder de voorwaarden dat een voetbalclub naar hem werd vernoemd. Aan het eind van diezelfde eeuw was het aantal kruikenzeikers zodanig geexplodeerd dat er een aantal plasjes rond Oisterwijk vormden.

Dictator Cees de Sloper was rond 1965 dictator van het Tilburgse schrikbewind. Hij sloopte de halve stad, en sindsdien is de stad vanwege zijn lelijkheid nog meer overgezeken. Wel heeft deze dictator alle kruikenzeikindustrie verdreven met harde hand. Sindsdien is er bijvoorbeeld een Stinkbommenfabriek gevestigd om de populatie van mieren te beschermen van typische schonelucht-ziekten.

Geografie[bewerken]

Tilburg staat in de wereld bekend als architectuurstad, omdat het zeer originele gebouwen telt, die Blokkendozen genoemd worden. Omdat Tilburg geen rivier kende moest er toch een extra afvoerkanaal worden gegraven. Dit kanaal heet dan ook D'n afvoerput. Verder staan er hoge blikvangers, zoals de Vogelkooikes. Nergens is er zo'n grote toren, gemaakt van vogelpoep te vinden!

Vele kilometers ten westen van het betonnen regenwoud ligt Klein Almere. Het is een van de mooiste en vooral meest originele wijken ooit door de mensheid gebouwd. Een originaliteitsrecord werd een aantal jaren geleden gevestigd: slechts 1365 huizen leken op elkaar in de nieuwe wijken!

Tilburg is perfect verbonden met de rest van Nederland. Nieuwe uitvindingen als snelwegen met stoplichten zijn een snelle en ruimtebesparende uitvinding. Deze is aangelegd naar Den Bosch en biedt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur! Ook naar Eindhoven zijn zulke besparende snelwegen ingevoerd, maar nog wel zonder stoplichten. Een nieuw stoplicht op de burgemeester De Sloperlaan naar Berk-Ellendeschot is met veel lof ontvangen.

Omliggende plaatsen[bewerken]

 • Goirle
 • Riel
 • Loon op Zand
 • Udenhout
 • Moergestel
 • Hilvarenbeek
 • Hilvarensneek
 • Grilvarensneek
 • Gril-Maar-Een-Sneek
 • Niemand-Weet-Wat-Dit-Hierboven-Betekent
 • Wacht,-Dat-Is-Geen-Plaats
 • Stomme-Computer!
 • *)$?#@%!!


Dictators van Tilburg[bewerken]

Tilburgse dictators staan erom bekend geen enkele vorm van anti-Hollandisme te tolereren, maar uitsluitend de kop in te drukken. Door deze dictators is de megalomane stad naar de buitenwereld afgespiegeld als gehucht, net als Jakoetsk.

Dictator: reputatie:
Cees de Sloper De helft van Tilburg tegen de vlakte, heeft een weg naar zichzelf genoemd. De Sloper heeft wel het Zuipfeest toegestaan.
Letschertsend Heeft een weg naar zichzelf vernoemd, bedacht klein-Almere als zijnde een Mekka van originaliteit
Gerrit Brokxtukken Deze heeft ook een weg dwars door de stad naar zichzelf genoemd. Een stuk zelfverheerlijking mag toch?
Johan Egelenburg Werd aanbeden door de kruikenzeikers, maar werd vroegtijdig afgezeken. Zijn schuilnaam heeft hem naar een discussiegroep op de Noordpool geleid
Wreedman Onder zijn bewind kwamen de blikvangers uit de grond (of in het geval van de Vogelkooikes, uit de lucht). Hij is vroegtijdig afgezeken
Ivo Zetdeboelopstelten Slechts tijdelijk, is naar Het Kremlin vertrokken om partijbons te worden