Timboektoe

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Timboektoe
Plaats in Mali
Timboektoe.jpg
Basisgegevens
Land Mali
Oppervlakte Zo groot als de stad
Inwoners 32.500
Politiek Bestaat daar niet, het is de stad der wijzen
Portaal  Portaalicoon Plaats

Timboektoe is een stad en regio in Mali. De plaats ligt ongeveer 13 kilometer ten noorden van de rivier de Niger en is omwille van die afstand in enorme watersnood. De 32.500 inwoners kunnen hun plan wel trekken.

Politiek[bewerken]

Timboektoe is een onafhankelijke stadstaat, net als de meeste steden in Afrika. De landen op de Afrikaanse kaart zijn voor het grootste deel suggesties, de negers zelf maakt het eigenlijk niks uit. Het is een monarchie, met als huidige koning Mohammed Ali. Af en toe zijn er verkiezingen voor een nieuwe minister, die dan voor de rest van zijn leven blijft zitten.

Timboektoe kent geen ministers. Timboektoe onderhoudt een goede relatie met alle steden waarvan het land niet aan dat van hun grenst. Met die steden is het constant in oorlog om land en koeien te winnen. Timboektoe heeft een streng Islamitische wetgeving (niet dat het allemaal moslims zijn hoor). De wetgeving is als volgt:

  • Voor moord word je gestenigd.
  • Voor overspel word je gestenigd.
  • Voor diefstal word je gestenigd.

Als je niet dood wilt, kun je een boete betalen in natura. Dit wilt zeggen: koeien, vrouwen, geiten of bieten. Dit kan over alle misdaden, al verschillen de tarieven.

Zo zien de meeste huizen in Timboektoe er dus uit.

Architectuur[bewerken]

In Timboektoe zijn de meeste huizen gemaakt van leem, een soort modder gemengd met andere diverse uitwerpselen van Moeder Natuur, en worden overeind gehouden met takken. Dit is omdat hout er zeldzaam is. Meestal gaat het zo ook wel goed, behalve als het regent. Gelukkig regent het rond Timboektoe bijna nooit. Alleen de belangrijke gebouwen, zoals het koninklijk paleis en de tempels zijn van hout.

De vlag van Timboektoe.

Cultuur[bewerken]

Het culturele leven in Timboektoe is zeer groot. Omdat er zoveel geloven en etnische groeperingen worden onderdrukt wonen, is er van alles te doen. Elke dag van de week is er wel een andere religie aan het bidden, er zijn veel excentrieke gerechten (zoals gebraden leeuwenpoot en termieten in varkenskots) en natuurlijk heeft elke groep zijn eigen standje.

Etnische samenstelling[bewerken]

Artikel2222.GIF

In Timboektoe wonen veel verschillende stammen. Ze worden allemaal onderdrukt, behalve de stam van de koning in hun vrijheid gerespecteerd. Er zijn:

  • Bambara. De zwartste van alle negers. De koning van Timboektoe is er ook zo een. Bidden op maandag.
  • Peulen. Deze mensen eten alleen maar bonen, en hebben zichzelf dus deze naam gegeven. Bidden op dinsdag.
  • Ducks. Deze mensen, of eigenlijk eenden, trekken in kleine tentjes door de woestijn rondom Timboektoe en komen regelmatig langs. Bidden op woensdag.
  • Holbewoners. Ze zijn vanuit de Sauriër Jungle hierheen gekomen, en een plaag voor de andere bewoners. Bidden op donderdag.
  • Moslimjongeren. Ooit zijn ze hier gekomen, en hun nazaten hebben gewoon deze naam gehouden. Bidden op vrijdag.
  • Piñatas. Deze Mexicaanse immigranten vieren de hele dag feest. Bidden op zaterdag.
  • Evroniani. Ze hebben een basis in Timboektoe, en doen alsof ze de Franse ambassade zijn. Bidden op zondag

Zie ook[bewerken]