Tsunami

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tsunami in flesvorm

Een tsunami is een koolzuurhoudende, ietwat zoute drank, die vooral in Zuidoost-Azië erg populair is. Overmatig gebruik kan catastrofale gevolgen hebben. Sinds hoge dodenaantallen in 2004 en 2011, veroorzaakt door onbeheerste tsunamiconsumptie, wordt in deze regio echter goed gewaarschuwd voor de mogelijk negatieve bij-effecten van de drank.


Productie[bewerken]

Het enige dat bekend is over de ingrediënten van tsunami, vooralsnog strikt geheim, is dat zij voornamelijk worden gewonnen op zee. Ook het vervaardigen van de dorstlesser heeft hier plaats. Men had lang het vermoeden dat booreilanden iets met de productie te maken hadden, maar na huiszoeking op verscheidene eilanden bleek dit vermoeden ongegrond. Leidende aanname anno 2011 is, dat AkzoNobel een samenwerkingsverband heeft met Neptunus, en op verschillende geheime plekken onder water fabrieken heeft gesticht. Verwacht wordt dat op korte termijn Neptunus en zijn oceanenstelsel via een fusie door AkzoNobel worden opgeslokt, waarna meer dan zeventig procent van de aarde in handen zal zijn van de Nederlandse multinational. Dit werd reeds in 2005 door toenmalig premier Balkenendeman goedgekeurd met de legendarische uitspraak: "Die VOC-mentaliteit!"


Verkoop[bewerken]

Ondanks de nog onbekende afkomst ligt tsunami in de meeste supermarkten al jaren in het schap. Slechts winkelketen Jack Hermans heeft problemen met het drankje, vanwege een 'aanmatigende en onnodig kwetsende naam'.

Zie ook[bewerken]