Turkije

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Turkije
Turkenvlag.gif
Basisgegevens
Talen Grieks
Hoofdstad Rotterdam
Regeringsvorm Seculiere democratie, of eeeh toch niet? Beetje vaag op het moment..
Religie Moslim Terrorisme, Christen
Inwoners 16 miljoen APK stemmers en de mensen met een IQ hoger dan 90
Staatshoofd Recep Tayyip Erdoğan
Overige
Volkslied Saus erbij?
Motto Wij Europa, iesj echt waar!
Munteenheid Kebbabo's
Traditioneel eten Kebab
Portaal  Portaalicoon Land

Wij hebben Europa niet meer nodig, Europa heeft ons nodig
~ Gemiddelde Turk over Turkije.

Het was geen genocide, het was maar een toneelstuk!
~ Gemiddelde Turk over de Armeense Genocide.

Hee, daar mag je niet over praten, dat is kwetsend!
~ Een andere gemiddelde Turk over de Armeense Genocide.

Daar heeft iedereen een snor
~ Kapitein Overduidelijk over Turkije.

Big Atatürk is watching us.
~ Turk over zijn leider.

Big Brother is watching me.
~ Het broertje van Atatürk over zijn leider.

Dáár moeten ze dus naartoe.
~ Geert Wilders over Turkije.

Turkije is een groot land met wat bergen en een beetje zee. Het is goed bevriend met zijn buurman Griekenland. 'Beter een goede buur dan een verre vriend' is dan ook één van de nationale motto's van het land. Ook heeft Turkije een leidinggevende positie in de wereldwijde vleesindustrie.

Geschiedenis[bewerken]

Er was eens, lang geleden, een keizerrijk. Iets met Rome enzo. Naja, die gingen weg en toen was er opeens een man die iets lulde over God die zijn naam veranderd had in Allah. Nou en toen kwam het Ottomaanse Rijk. Dit land wou de wereld zien. Dus viel het de Balkan, Noord-Afrika en het Midden Oosten maar aan. Nou, daar kampeerde het Ottomaanse Rijk een paar jaartjes tot de Eerste Wereldoorlog plots aan kwam waaien. Nadat het land wegrende uit de Balkan kwam het in een identiteitscrisis.

Het land ging sporten en viel af (50.000 hectare, een paar lettergrepen en nog wat Armenen), en veranderde zijn naam in Turkije. Sierlijk verveeld viel Turkije Cyprus maar binnen. Ze plaatsten wat kebabtenten en noemden het Turks-Cyprus. Ook waren er wat Koerden die hun taal niet mochten spreken en onderdrukt werden, maar daar mag de auteur op dit moment niet over praten/typen.

Toen werd het tijd om eens bij een praatgroep te gaan, want Turkije had alweer een identiteitscrisis. De Europese Unie was de dichtstbijzijnde, dus drukte ze op de deurbel. Chaos ontstond bij de Europeanen, want niemand wilde een moslimland in Europa. Nu gaat Europa met de dag achteruit, en Turkije is één van 's werelds snelst groeiende economieën. Over enkele jaren zal er een Turkse Unie gevormd worden, waar de voormalige Europese Unie dan lid van zal willen worden. 'Deze isj niet goed', volgens de Turkse premier.

Cultuur[bewerken]

De Turkse keuken staat bekend om zijn GyrosKebab. Ook heeft het gevoel voor mode, waardoor hoofddoeken in openbare ruimtes als scholen en ziekenhuizen verboden zijn. De muziek van Turkije is wereldwijd bekend, vooral omdat het altijd met het Eurovisiesongfestival mee doet.

Economie[bewerken]

De Turkse economie hangt heel erg op de import van Armenen en export van kebab, vliegende tapijten, immigranten en dode Armenen. Ook is er wat toerisme aan de kust, waar men de groeiende flatgebouwen kan bewonderen.

Toerisme[bewerken]

Toen de mensen geld kregen, na WO II, gingen ze op vakantie. In de jaren ’60 werden de vluchten goedkoper, waardoor ze niet meer door enge sovjetsatellietstaatjes moesten rijden om er te komen. Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, dus de westerlingen kwamen gauw. De Turken zagen hierin een mooie manier om er een slaatje uit te slaan en lieten hun oude kranten omdrukken tot visa. Vanaf dat moment moest iedereen die het land inkwam een krant (visum) kopen met een minaret erop. Mensen die dit niet deden werden uitgezet en beschuldigd als “inktverspiller”, want de visa waren al op voorhand gedrukt. Vervolgens begonnen ze met afbakenen van de gebieden. De riviera werd afgebakend met vliegvelden. Bodrum aan de ene kant en Antalya aan de andere kant. Omdat de wegen pauper waren en er ook mensen benieuwd waren naar wat ertussen lag werd er een ander vliegveld aangelegd op het mooie land van een of andere dönerboer. Naast dit gebied is er ook nog de stad Istanbul, die bewust is gebouwd op een plaats waar straks een gigantische aardbeving plaatsvindt, zodat alle westerlingen zullen schrikken, want de Turken zijn sadisten ten top.

Relatie met Griekenland[bewerken]

Omdat Griekenland dikke vriendjes is met Turkije, stalen de Grieken eensgezind heel veel dingen van de Turken:

 • Ze maakten raki en noemden het ouzo.
 • Ze maakten kebab en noemden het gyros.
 • Ze stalen baklava en noemden het baklava.
 • Ze stalen tientallen woorden uit het Turks.

Om ongeveer gelijk te komen met wat de Grieken hadden gekomen, deed Turkije het volgende:

 • Ze claimden een stuk van Cyprus en noemden het Turks Cyprus.
 • Ze maakten een potje van de financiën, nog voordat de Grieken dat deden.

Het enige wat Turkije nog niet heeft gepresteerd en Griekenland wel, is lid worden van de EU, maar of dat goed was gebleken, valt te bevragen.

Demografie[bewerken]

Bevolking:

 • 95% Turken
 • 3% Koerden
 • 2% Grieken
 • 0,002% Armenen(Was 40%)
 • 0,0000000005% Europeanen

Taal:

 • 100% Turks

Andere talen verboden.

}