Tweede Kamerverkiezingen 2010

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Tweede Kamerverkiezingen van 2010 waren een grote Nederlandse discussiewedstrijd die in opdracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op 9 juni 2010 gehouden werden. Het zou oorspronkelijk ergens in 2011 plaats vinden maar omdat men ronde vier van spelleider Balkenendeman zat begon te vinden werd deze vervroegd nadat men massaal had geklaagd bij LAKS.

Aanloop naar de verkiezingen[bewerken]

Het laatste avondmaal van Balkenendeman IV vóór de val. "Waar is Wouter nu toch gebleven?"

In principe nam men altijd aan dat men het spel van Balkenendemen saai begon te vinden, maar de ware reden bleek anders [1].

Bos was behoorlijk aangedaan na het nieuws van de geplande aanslag.

(Allereerst is het handig om te weten dat Balkenendeman 4 klonen heeft, (Balkenende I, II, III en IV) deze zijn kwaadaardig.) Op 20 februari was de coalitie van het kabinet [2] van Balkenende IV weer aan het ruziën debatteren over de modderschuit en de vastgelopen auto van Rita Verdonk (ook in de modder) tot opeens het kabinet over Uruzgan (Afghanistan) moest praten. Van Uruzgan had niemand gehoord, dus had men zand uit Uruzgan laten importeren. Desnoods wilde men het onderwerp ook overslaan, maar Balkenende IV wilde er per se mee door omdat men later te horen kreeg dat een deel van het Nederlands leger zich in Uruzgan bevond. De PvdA schrok hierdoor enorm want die wilde niet verder ruziën over Uruzgan maar liever over Rita's auto, daarom beschuldigden ze de CDA en de ChristenUnie van geheimhouding binnen de coalitie, en ging een gevecht aan met de twee partijen die zich geen raad wisten. Toen het eenmaal weer rustig was en de Kamer intussen kort en klein geslagen was, ging men zich nog één keer buigen over Uruzgan. Echter, Wouter Bos was nog niet helemaal klaar en duwde Balkenende IV (lijsttrekker van het CDA) samen met Andre Rouvoet (lijsttrekker van de ChristenUnie) omver, waardoor men te ver over Uruzgan boog en erop viel. Wouter Bos schrok van het bericht van Balkenendeman, dat zijn klonen een aanslag wilden plegen op hem als wraak, daarom vluchtte hij naar Mofrika. Door de ongeregeldheden kon men ook het arme vastgelopen autootje en de modderschuit niet meer redden.

Pas dagen later werd het vallen van het kabinet officieel door de Koningin der Nederlanden toegekend en geaccepteerd. Vermoedelijk duurde het zo lang omdat de Koningin midden in haar schoonheidsslaapje zat, en niemand haar wakker wilde maken, omdat ze bang waren opgegeten te worden. nu zag de oppositie (de personen die het kabinet altijd proberen te pesten) zijn kans om in de coalitie te komen. Men moest echter hiervoor een stemming houden, want men kon niet zomaar even de coalitie binnenstormen. Deze stemming zou uiteindelijk de Tweede Kamerverkiezingen zijn en 76 dagen na de val van het kabinet gehouden worden - op 9 juni zodoende.

VVD blijkt grootste bij de peilers[bewerken]

Alvorens de verkiezingen begonnen moesten de peilers en gepeilden weer ontwaken uit hun winterslaap en zich bezig houden met hun hobby (?). Mies de Hond kwam met de peiling dat de VVD de grootste was. Later moest men "gewoon doen!" wat Mies gepeild had, en men ging weer in winterslaap, hun werk was immers toch gedaan. De andere partijen dan de VVD vonden het ook prima, en gingen bezig met hun hobby dagelijkse bezigheid, hoewel de PVV er sterk op tegen was, de PVV was immers de grootste, althans, volgens partijleider Geert Wilders.

Deelnemers[bewerken]

Een verkiezing is geen verkiezing zonder deelnemers. Deze waren echter al gauw gevonden omdat deze al in het spelletje meedingden [3].

Lijst Partij Lijsttrekker Bijzonderheden
1. Chronisch Depressief Appèl (CDA) Balkenendeman Een groene partij terwijl ze niet om natuur geven en ook niet om het Christendom, maar om de Islam, vandaar ook een andere bijnaam, Christen Democratisch Appèl dat veranderde in Christenen Dienen Allah.
2. Patat voor de Armen (PvdA) Job Cohen De lijsttrekker wordt ook wel gezien als Dracula.
3. Smartlapocratische Partij (SP) Emile Roemer Onlangs bijgekomen lijsttrekker die alles in zijn eentje moest op gaan boksen.
4. Volkspartij voor Volksverlakkerij en Dommocratie (VVD) Mark Rutte Mark Rutte liep eens de køtte en ging staan dansen op wat putte waardoor hij een handjevol mensen om zijn vinger wikkelde.
5. Party Van de Vryhyd (PVV) Geert Wilders Geert Wilders had last van wat kramp en allochtonen waardoor hij een aantal debatten voor de verkiezingen niet kon bijwonen.
6. GroenLinks (GL) Hemke Valsema Is in onderlinge strijd met RoodLinks en BlauwRechts.
7. ChristenUnie (CU) André Rouvoet Maakt al zijn beslissingen volgens het woord van God, die er soms meer dan één kunnen zijn.
8. Radicaal D66 (D66) Alexander Pechtold Heulde met de duivel, vandaar de andere naam D666.
9. Partij voor de Dieren (PvdD) Een luidruchtige kip Naast de luchtruchtige kip die zoveel mogelijk aandacht probeert op te eisen d.m.v. graancirkels, vervelende radio- en tv-spotjes met zo nu en dan een debat of interview, zijn er ook nog twee koeien in de partij.
10. Satanische en Gemene Partij (SGP) Kees van der Staaij Zijn volledig tegen het feminisme.
11. Partij Voor De Mens en alle overige aardbewoners Iemand De partij bleek uitgestorven door een toevallig langsvliegende asteroïde en uiteindelijk een dronken SBS6-bestuurder waardoor zij te laat waren om in te schrijven.
12. Nieuw Nederland Jan-Frank Koers
13. Trots op Nederland (TON) Rita Verdonk Rita Verdonk ging met deze partij verder om toch nog in de Kamer te blijven aangezien zij er door de VVD uitgeschopt werd.
14. Partij voor Mens en Spirit (MenS) Ohm Ega
15. Heel Nederland (Heel NL) Iedereen Werd alleen opgezet om de "zwevende kiezers" die nergens op konden stemmen qua verschillende voorkeuren en twijfels toch nog érgens op te laten kunnen stemmen als zij bij de rest niet erbij konden.
16. Partij één Yesim Çandan
17. Lijst 17 (Vereniging LEF) Lot Feijen Schijnt willen op te komen voor de jongeren.
18. Piratenpartij (PPNL) Samir Allioui Copyrights interesseert hun geen bal, daarom doen ze mee.
19. Blanco partij Niemand Afgewezen door de Kiesraad.
20. Front Tegen Vouwfietsen (FTV) Een Groninger Is het zat dat vouwfietsen continue de deuren van de Tweede Kamer, de Eerste Kamer, het hele overheidsgebouw en het Oncyclopediagebouw blokkeren.
21. Tegenpartij F. Jacobse en Tedje van Es Wilden geen gezeik, maar iedereen rijk. Werd uiteindelijk van de lijst afgehaald omdat beide partijleiders omkwamen bij een terroristische aanslag in Den Haag.

Onderwerpen[bewerken]

Een typisch politiek persoon die normaliter geen leven of andere hobby's/bezigheden dan eten, drinken slapen of n... iets anders dat leuk is heeft een hoop te doen om de kiezer te overtuigen tijdens de verkiezingen om op zijn/haar partij te stemmen. Vaak geven ze dan een partijtje voor de partij en komt het eigenlijk vrijwel nooit aan op een gezellig spelletje mikado of iets dergelijks. Nee, men moet serieus (You know what i want to say.) praten discussiëren over van alles en nog wat dat met politiek te maken heeft zoals geld en dergelijke.

Economische crisis en het herstel daarvan[bewerken]

Het Centraal Planbureau (CPB) maakte in maart 2010 bekend dat het kabinet vijf jaar later 29 miljard euro per jaar tekort zal komen, en dat de staatsschuld zal exploderen. Het leger werd daarom al in opperste staat van paraatheid gebracht, maar dat kon niet: het leger was immers blut. Wel kon men daarvoor een stimulans geven door het grote aantal werklozen dat zou blijven stijgen, het leger in te sturen, maar dat werd uiteindelijk afgeblazen omdat men het over de economische crisis en het herstel daarvan wilde hebben en niet over de situatie bij het leger.

Nadat in 2006 de crisis officieel van start ging toen een aantal banken domino gingen spelen met andere banken in plaats van stenen want ervoor zorgde dat de hele zooi omdonderde, wat nogal logisch is volgens onze huisfilosoof J. Cruijff, kreeg men in 2009 alweer wat hoop op herstel en voorspelde het CPB dat de economie met 1 of 2 procent zou gaan groeien. In combinatie met de langere houdbaarheidsdatum van de bevolking van Nederland had men weer angst dat daardoor de staatsschuld weer zou stijgen tot een toppunt [4] omdat men deze bevolking dus niet zomaar even kan weggooien. Deze langere houdbaarheidsdatum van de mensen noemde men vergrijzing en men zou er uiteindelijk niets mee opschieten dan erop te moeten bezuinigen.

HO! STOP! EERST EEN WAARSCHUWING VOOR HET BUREAU VAN VOLKSWELZIJN EN VAN ALLES EN NOG WAT: HET WOORD "BEZUINIGEN" KAN LONG- EN HARTKLACHTEN VEROORZAKEN MET ALS GEVOLG DAT DE STEM VERLOREN ZAL GAAN, DAT UW COMPUTER SPONTAAN IN BRAND VLIEGT EN DE PARTIJ VAN VRIJHEID PLOTSELING DE MACHT OVERNEEMT! DAT WILT U TOCH NIET?

Echter is het bezuinigen erop niet reëel omdat men de zorg op de oudjes in de tehuizen niet zomaar even stop kan zetten. Wel kan men de kosten van de zorg omhoog gooien, maar sommigen vinden dit geen goed idee omdat er al teveel daklozen zijn op Nederlands grondgebied dan men denkt.

Om de economie nog verder de hel in te duwen enigszins uit de put te trekken (met een touwtje dat als doorsnede 0,1 centimeter heeft en elastisch is) kwam de Minister van Financiën op een geniaal idee (nog steeds alom geprezen door de schaakbond wegens doordachtheid) door simpelweg minder uit te gaan geven. Chapeau en hoera's alom, maar niemand gaf erom omdat dit allang in de verkiezingscampagnes stond. Om de onnozelheid nog wat erger te maken kwam de CPB weer eens langs om te laten zien hoe erg de situatie in Den Haag was. Jawel, de problemen met de overheidsfinanciën zijn "schrikbarend" en men had te maken met een een Mozart zonder vrienden, een clown, een milf, een Christelijke fundamentalist, een puber, een DA-drogist en een een funky burgemeester als potentiële kandidaat voor het minister-presidentschap en het leiden van een coalitie. Door de zuiderburen werd Nederland alom uitgelachen. De schaamte kwam hierdoor flink omhoog en er werden ook langzamerhand meer krachttermen gebruikt zoals "tering (naar de nering)".

Door de bezuinigingen werd de strijd erg verhit en kwam men met elkaar in opspraak omdat de PvdA de strijd aan wilt gaan met partijen die te hard willen bezuinigen en de werkeloosheid laten oplopen, de SP de bezuinigingen wilt beperken tot 10 miljard, de VVD juist in wilt zetten op meer en de PVV nog steeds alle foute buitenlanders het land uit wilt zetten en op grond van dat gebied op helemaal niets wilt gaan bezuinigen, op de inkomsten van dat soort buitenlanders na.

Hypotheekrenteaftrek[bewerken]

Bedrijven die hypotheken verstrekken aan mensen geven er altijd rente bij (sommige niet, maar die zijn niet met winstoogmerk, dus kansloos). Wanneer de rente erbij gegeven wordt betaalt de persoon die de hypotheek aanvraagt dus meer dan dat deze oorspronkelijk leent. Pure oplichterij dus, maar deze rente kan men ook via omweggetjes van de belasting af halen, wat men de hypotheekrenteaftrek noemt. Een illegale bezigheid volgens de Belastingdienst die zowaar duizenden euro's kan besparen voor de lener. Bij betrapping (met o.a. Zwitserse spaarrekeningen) zou het de mensen hun portemonnee, een gat in de hand, hun auto, hun huis en hun alles kosten waarbij ze op straat belanden en continu achtervolgt worden door de deurwaarder terwijl er helemaal niet meer over een deur gesproken kan worden. Op dit moment is de hypotheekrenteaftrek legaal onder bepaalde voorwaarden maar men is aan het discussiëren om deze praktijk illegaal te maken omdat er dan allemaal belastinggeld verloren gaat en omdat mensen er dan sowieso al misbruik van gaan maken.

Studiefinanciering[bewerken]

Een volkomen nutteloos iets volgens veel partijen omdat er dan geld aan de bier zuipende, altijd feestende, herrie makende studenten gaat, hoewel er uitzonderingen zijn. Hierbij wordt besloten dat er geen geld van de overheid naar deze studenten gaat en dat ze zelf hun studies moeten gaan betalen, vaak met een studiefinancieringsaftrek die vergelijkbaar is met de hypotheekrenteaftrek, hoewel deze volkomen onnodig is.

AOW, WW, JSF, NCW, WA, MP, FNV, DG, CDA, VVD, DSB, NSB, WTF, OMG, BBQ, NCRV, NOS, en ga zo maar door[bewerken]

Als politicus of politica is het verplicht om allerlei afkortingen uit het hoofd te leren dat jaren in beslag neemt. Hiervoor kan men naar de studie van Management, Economie & Recht of bij Balkenendeman als deze toevallig voorbij loopt. In ieder geval blijven deze afkortingen tijdens de verkiezingen niet ongehoord.

Thema CDA PvdA SP VVD PVV GL CU D66 PvdD SGP TON FTV
Overheidsfinanciën per saldo

(4 jaar lang, ieder jaar)

de balkenendenorm volstaat heel veel heel veel veel te veel heel erg veel heel veel heel erg veel heel erg veel veel te weinig verrekt veel te veel net zoveel miljard als het aantal inwoners onduidelijk
AOW 2015 > 65,5

2020 > 66
2025 > 67 jr.

2020 > 66

2025 > 67 jr.

blijft 65 jaar meteen verhoging met 2 maanden per jaar blijft 65 jaar flexibele AOW (rubber) afhankelijk van arbeidsverleden vanaf 2015 omhoog met een maand per jaar
vanaf 2020 met twee maanden per jaar tot 67 jaar
versneld verhogen naar 67 jaar voorzichtig naar 67 jaar

in 2044

geleidelijk verhogen met een maand

per jaar naar 67 jaar

AFBLIJVEN!!!!! wat geeft het?
WW mag best een jaar duren houden zo, scheelt energie pfff... veel te ingewikkeld, houden zo mag óók best een jaar duren niet veranderen mag tevens wel een jaar duren laat de werkgever de boel de eerste zes maanden betalen! call, *klopt twee keer op tafel met vuist* ook een jaar. ook een jaar 12 maanden luilakken geen uitkering...houden zo wat is dat?
Zorg beperking AWBZ premies afhankelijk van inkomen premies afhankelijk van inkomen eigen risico 300 euro geen verhoging, maar eigen risico zorg financiering meer afhankelijk van inkomen premies afhankelijk van inkomen eigen risico direct 400 euro afblijven eigen risico afhankelijk van inkomen afslanking AWBZ waar hébben jullie het over??
Hypotheekrenteaftrek legaal houden, maar wel verhoging eigenwoningforfait duurder maken een grens opstellen niets aan doen niets aan doen illegaal maken strakke grens opstellen grensje maken geleidelijk grens maken nu legaal houden, later illegaal afblijven legaal houden
Studiebeurs basisbeurs behouden sociaal leenstelsel kan nog net basisbeurs behouden sociaal leenstelsel langzaam imvoeren niet interessant genoeg ruime studiebeurs, maar terugbetalen afhankelijk van inkomen collegegeld geleidelijk verhogen op termijn sociaal leenstelsel basisbeurs behouden niets verschuiven wat geeft dat nou? boeiuh, zolang je maar lekker kan feestuh!!
Euro voor voor voor voor tegen voor voor voor voor voor tegen wat geeft het?
JSF voor tegen tegen voor tegen tegen voor tegen tegen voor lekker belangrijk...we hebben altijd de VS nog... wat geeft het?

Kieswijzer[bewerken]

Uitslagen[bewerken]

31
30
24
21
15
10
10
9
Niemand nam Balkenendeman nog serieus. Zijn ondergang was daar!

__ - VVD __ - PvdA __ - PVV __ - CDA __ - SP __ - D66 __ - GL __ - Rest

Na een bloedstollende telling bleek dat de VVD won met een zetel meer dan de PvdA. Dit geloofde men niet en eiste om een hertelling. Aangezien het erg laat afliep vanwege feestjes die onderling georganiseerd werden besloot men om niet nog meer moeite te doen. De PVV bleek de grootste winnaar (qua stijging van aantal zetels) en onvermijdelijk, de CDA de grootste verliezer. Men geloofde het praatje van Balkenendeman niet meer en men was het er totaal niet mee eens dat Mariëlle Tweebeeke, de vragenstelster tijdens een slotdebat zo lief keek. Ook was er naast Ashley Kool Cole ook nog Jack de Vries die vreemdging en zo weg werd gejaagd door de critici. Balkenendeman kon hier echter niet meer tegen en nam ontslag als leider van Nederland en als lijsttrekker van het CDA. Echter moest hij wel leider van Nederland blijven, omdat nog niemand gevonden was om zijn fakkel (die inmiddels volledig verbrand is, maar nog het handvatje overheeft) over te nemen.

En daarna?[bewerken]

Een maand later was er nog steeds geen kapinet gevormd omdat de VVD kiezkeurig is wat betreft het maken van coalities. De meeste mensen vonden een rechts kabinet goed voor het land, maar er werd zeer veel geruzieddiscussieerd over Paars+. Ondertussen was zelfs een wedstrijd ontketend tussen Nederland en België wie als eerste een kabinet had gevormd. Een heuse grensoverschrijdende hype zo bleek. Een volkomen verrassing was het echter niet toen België die strijd verloor, waarna het nieuwe Nederlandse kabinet gretig overging tot het plannen van een hele annexatieprocedure om Vlaanderen uit de penarie te halen. Toch moest de oppositie gadeslaan hoe deze plannen in de onderste lade verdwenen doordat men blijkbaar niet goed begreep dat het aparte Vlaamse kabinet niet samen met het federale kabinet gevallen was en dus nog volop actief was het Nederlandse kabinet te bestoken met heftige discussies rond de uitdieping van de Westerschelde.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Gebleken uit een rapport dat onlangs door de AIVD werd geheim gehouden.
  2. Zogeheten groep van spelleiders van de Nationale Discussievereniging, ook wel de Overheid genoemd.
  3. Onlangs toegevoegd in de Dikke Van Dale Der Nederlandse Taal (DVDDNT)
  4. Tik, tak, tik, tak...