VARA

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Illuminati Seal.png WAARHEID!
Dit artikel behandelt De Waarheid. Dezelfde Waarheid die de regering geheim houdt! Geloof niet langer in leugens en ontdek De Waarheid !


VARTIA (Voormalig VARA)
Logo vartia.gif

Ik kreeg bij Talpa meer betaald. Nu krijg ik niet meer betaald.
~ Jack Spijkerman over zijn inkomen

Das toch met al die dikke mensen?
~ Iemand over Paul de Leeuw

De VARA is een omroep.
~ Kapitein Overduidelijk over de VARA

De VARA is een totalitaire publieke omroep, die programma's maakt voor radio, televisie en internet. De VARA is vooral voor mensen die iets te klagen hebben of iets kwijt willen, voor mensen die denken dat je alles kan wensen wat je wilt, en voor consumenten. VARA staat voor ‘Vereeniging Arbeiders Radio Amateurs’. Hieruit blijkt dus dat er geen mensen die er wat verstand van hebben aan de omroep bezig zijn, en ook nog eens dom zijn, want ze kunnen vereeniging niet goed spellen, en er bestaat ook VARA televisie en internet, en niet alleen radio. Dus wij noemen het vanaf nu de VARTIA.

Geschiedenis van de VARTIA[bewerken]

De omroep van het vrije woord, van de geestelijke en zedelijke verheffing van de arbeidende bevolking en van het nuttig en aangenaam bezig houden

VARTIA werd in 1925 onder de naam VARA opgericht in een hotel in Amsterdam. Er was toen alleen radio, en dus was er nog niet veel om uit te zenden. De omroep noemde zich toen: De omroep van het vrije woord, van de geestelijke en zedelijke verheffing van de arbeidende bevolking en van het nuttig en aangenaam bezig houden.

VARTIA van nu[bewerken]

De VARTIA van nu.

Tegenwoordig gaat het heel anders bij de VARTIA. Er wordt veel meer gelachen, en veel meer gepraat. Ook is er een spelshow van de omroep.

Lijst met programma's[bewerken]

De Wereld Draait Door[bewerken]

De Wereld Draait Door is een parodie van As The World Turns, alleen dan in het Nederlands. Hier ontmoeten we Matthijs, een redelijk jonge man, die zijn brood op de plank krijgt, door met veel mensen te praten, en zo meer te weten te komen over de wereld van nu.

€Kassa[bewerken]

Het programma Kassa is een telecom-programma, die verder gaat dan alleen spullen de deur uit krijgen. Ze praten er over met andere mensen die er wel verstand van hebben, en zo kiezen ze het beste product uit. Dit is niet alleen over eetbare dingen, maar ook bijvoorbeeld over stroopwafels, van die Aldi-chocokoekjes of over vegaburgers.

Kinderen Geen Bezwaar[bewerken]

Dit programma gaat over twee wanhopige ouders die elkaar ontmoet hebben via een krantenbericht, en daarna zijn gaan trouwen. Vader Gerard is een homoseksuele, en de moeder is psychotherapeute. Samen gaan ze wanhopig hun leven door, met hun twee kinderen, waarvan er één is weggelopen. Er is ook nog een kind voor terug gekomen, die zomaar uit het niets verschenen is. Het gerucht gaat dat ze is gestuurd door aliëns om de serie te verpesten.

Naakt, okselhaar en werk![bewerken]

In dit programma gaan naakte mensen met veel zweet in hun okselhaar zoeken naar werk. Toch?

Duif en Zwarteman[bewerken]

Een praatprogramma waar ze het gaan hebben over het nieuws, de wereld en alle dingen die er om heen hangen. Is het niet geweldig?

Wist je dat...[bewerken]

  • De VARTIA nog veel meer programma's heeft, zoals Zenbla, Kinderen voor Pedo's, De Leugen Heerst, Zeevuur, 5 over 8, Mooi Weer! De Leeuw en NAVO?
  • De VARTIA echt niet weten wat ze willen? (Consumenten)informatie, natuur en milieu, cabaret, amusement, kennisquizzen, drama & cultuur, noem het maar op.

Zie ook[bewerken]