Venus (planeet)

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Venus, vóór de wrede mishandelingen door Aarde.
Venus, vlak na de wrede mishandelingen door Aarde.

Venus is een planeet die bekend staat om de vele mannen die ze heeft gehad. Wetenschappers beweren dat Venus vroeger een zeer aantrekkelijke planeet was, maar dat ze nu (onder andere door een enorm broeikaseffect) totaal ongeschikt is voor leven.

Deskundigen zeggen wel eens dat de oorsprong van het gebrek aan leven ergens anders vandaan komt. Zij vermoeden dat de Aarde het leven van Venus heeft gestolen. Vroeger werden de Aarde en Venus namelijk wel eens 'tweelingen' genoemd, zo onafscheidelijk waren ze. Toen Venus echter later veel meer naar de zon toetrok, en meer met Mercurius omging, werd de Aarde boos en nam wraak.

Venus heeft daarna, na een lange tijd, de Aarde weer teruggepakt door daar de auto's te laten uitvinden. Zo zal, volgens het plan van Venus, de Aarde op een gegeven moment precies zo worden als zij.

Gelukkig heeft Al Gore dit plan ontdekt en strijdt nu om het tegen te gaan.

Geboorte[bewerken]

Vroeger was Venus dus een stuk aantrekkelijker. Toen stond ze ook verder van de zon af, en was het dus wat kouder. Tot voor kort bewoog Venus van de zon af, maar sinds haar ruzie met Aarde trekt ze juist weer meer in de richting van de zon en Mercurius. Het leven is dus, volgens de meest gangbare theorie, ontstaan op Venus. Venus was vroeger heel vruchtbaar, en het vele bezoek van de door haar verleide mannen heeft waarschijnlijk geleid tot het ontstaan van de vroegste levensvormen. Volgens oude verhalen was Venus helemaal niet blij met die bacteriën die op haar leefden, ze beschouwde ze als minderwaardige levensvormen. Daarom spoorde zij ze aan om te evolueren. De bacteriën die te ver geëvolueerd waren om nog door Aarde meegenomen te worden, bleven achter op Venus en zijn nu waarschijnlijk allemaal dood.

Baan[bewerken]

Venus beschrijft een bijna perfecte cirkel rond de zon. Deze is een stuk kleiner dan die van de Aarde, aangezien Venus dichter bij onze ster staat. Venus komt in haar baan weinig gezelschap tegen. Af en toe Mercurius, bij een conjunctie of een theekransje, maar verder is de baan vrij eenzaam. Vroeger, toen Venus nog verder van de zon stond, was alles anders. Venus en Aarde hadden vrijwel dezelfde baan, en troffen elkaar dan ook regelmatig. Ook had Venus vaak gezelschap van meteorieten en kometen, en soms zelfs een passerende maan op weg naar Jupiter.[1] Toen bleek dat Venus met haar nieuwe baan nauwelijks gezelschap had, probeerde ze zelfmoord te plegen. Dit is echter niet gelukt, zo blijkt.

Klimaat[bewerken]

Vroeger, voor die eeuwige destructieve ruzie, was Venus zeer vriendelijk. Het groene gras en de overvloed aan rivieren zorgden voor een prettig klimaat. Echter, toen Venus in haar huidige baan om de zon kwam werd praktisch alles vernietigd. Het water verdampte, het gras verschroeide en de te ver geëvolueerde bacteriën waren ten dode opgeschreven. Vulkanen werden actief, en een serie aardbevingen zorgden voor totale oneffenheid in het landschap. In de jaren '90 dachten mensen dat er leven was op Venus, en ze stuurden er een ruimtesonde heen. Deze sonde hield het precies 0,988 seconden uit op Venus. Dit was voor de onderzoekers echter geen reden om de bemande missie naar Venus te cancelen. Alle inzittenden van die vlucht kwamen later om het leven. Gelukkig gaven de onderzoekers de schuld aan de Spaceshuttle waar ze in vlogen.

Toekomst[bewerken]

Filosofen geloven dat Venus nog steeds inzit over het gestolen leven. Zij voorspellen dat als de Aarde vergaat, Venus terugkomt en uit wraak het leven weer terugneemt. Dit zou ook een van de redenen kunnen zijn waarom Venus het broeikaseffect heeft gestimuleerd. Het valt ernstig te betwijfelen of het voor de mensen mogelijk zou zijn om over te stappen. Waarschijnlijk kunnen alleen korstmossen of eencellige bacteriën op een totaal andere planeet leven.

Triva[bewerken]

  • Venus was vroeger heel liefdevol.
  • Venus is rond.
  • Venus schrijf je met een V.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Zo gaat ook het verhaal dat ze een goede vriendschap heeft opgebouwd met de maan Britney, die drie keer langskwam. Een keer heen, een keer terug en toen een keer definitief naar Jupiter.