Verenigde Naties van Amerika

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Verenigde Naties)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
      Oeps! Bedoelde je soms Verenigde Nazi's van Amerika?
Het logo van de VNA.

De Verenigde Naties van Amerika (afgekort als VNA en vroeger ook wel bekend als de Verenigde Naties), is een supranationaal orgaan met als taak het bewaken van de belangen van de Verenigde Staten. Vroeger was het bewaken van internationale vrede één van haar taken, maar omdat die taak in conflict was met de economische belangen van de Verenigde Staten heeft men dit laten varen.

Huidige Missies[bewerken]

Een van de huidige missies van de VNA

Momenteel is de VNA actief in de volgende regio's/landen:

 • Soedan: hier is het de taak van de VNA om de CIA agenten van de Verenigde Staten haar werk te laten doen, bestaand uit het verschaffen van informatie over rebellen aan de islamitische regering. De VS wil graag vrienden blijven met Soedan.
 • Somalië: ooit hebben alle landen van de wereld afgesproken dat er geen landen meer bij mogen komen in Afrika. In Somalië is er echter de democratische republiek Somaliland waar al tijden geen oorlog meer woedt. De VNA is hier aanwezig om te voorkomen dat ze zich afscheiden. Het probleem met deze stelling is dat Zuid-Soedan zich intussen al heeft afgescheiden.
 • Rwanda: voor de beveiliging van de wapentransporten aan zowel de rebellen als de regering van de naburige landen.
 • Colombia: het beveiligen en bevorderen van de teelt van cocabladeren. De VNA werkt hier nauw samen met de CIA.
 • China: voor het beschermen van de handelsbelangen van de VS Volgens waarnemers staan hier ook de fabrieken waar de VNA-uniformen worden gemaakt. Op luchtfoto's zijn grote kampen te zien, ook staan er rijen met mensen voor een gebouw, maar er zijn alleen mensen die in het gebouw gaan. Er schijnt niemand uit te gaan.
 • Noord-Korea en Zuid-Korea: het in stand houden van het apartheidsregime. Nadat dit mislukte in Zuid-Afrika vluchten veel racisten naar Korea, waar de rassen onderling al snel ruzie kregen.
 • Rusland, Irak, Iran en Noorwegen: het beheren van gas- en olievelden.
 • Canada: ervoor zorgen dat economische vluchtelingen niet de grens met de VS oversteken.

Fusie[bewerken]

Een Amerikaanse senator stelde ooit voor de VNA te fuseren met de CIA. Dit zou een enorme kostenbesparing met zich mee brengen. De toenmalige president was echter tegen het plan; het zou de ware identiteit van de VNA aan de wereld tonen. De rest van de wereld zou hier vervelend op kunnen reageren.

Islam[bewerken]

Volgens ingewijden is één van de geheime taken van de V.N.A. het uitroeien van de islam. De V.N.A. reageerde op de volgende manier op deze geruchten "Dit zijn leugens. Deze verachtelijke en misselijkmakende leugens zijn waarschijnlijk verzonnen door moslims.".

Toekomstvisie[bewerken]

De toekomstvisie van de VNA is onduidelijk. Kort gezegd verandert het bijna iedere keer als er in de VS een nieuwe president aan de macht komt. Bekend is dat de VNA binnenkort haar naam zal veranderen. Desondanks zijn nog op zoek naar suggesties voor een nieuwe naam.

Problemen[bewerken]

Vorige maand hield de VNA een wereldwijde opiniepeiling. Ze stelden maar één vraag, namelijk: "Wilt u alstublieft uw eerlijke mening willen geven over de oplossing voor het tekort aan voedsel in de rest van de wereld?" Deze peiling is jammerlijk mislukt, want:

 • In Afrika wisten ze niet wat "voedsel" was;
 • In Oost-Europa wisten ze niet wat "eerlijk" was;
 • In West-Europa wisten ze niet wat "tekort" was;
 • In China wisten ze niet wat "mening" was;
 • In het Midden-Oosten wisten ze niet wat een "oplossing" was;
 • In Zuid-Amerika wisten ze niet wat "alstublieft" was;
 • In de VS wisten ze niet wat "de rest van de wereld" was.