Vrouw OS

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Welkom bij de online handleiding voor de "Vrouw Operation System".
Hier kunt u alles vinden over de Vrouw OS.


Vrouw OS versiegeschiedenis[bewerken]

Vrouw OS1
 • 1959 en eerder - Vrouw OS1, meest duurzame versie. Kwam standaard met zelfreparatie.
 • 1960 tot 1969 - Vrouw OS2, minder duurzame versie maar kwam in meer leeftijdsversies (18 tot 70 jaar).
 • 1970 tot 1979 - Vrouw OS3, duurzame versie met veel keuze uit leeftijd. Haarkleur is aanpasbaar met software.
 • 1980 tot 1985 - Vrouw OS4, zeer duurzame versie met oneindig veel keuze door grote software. Werd teruggeroepen vanwege te veel AI.
 • 1986 tot 1995 - Vrouw OS3.1, zeer duurzame versie met oneindig veel keuze door grote software. AI werd aangepast en SOA-Firewall werd standaard geleverd.
 • 1996 tot 2006 - Vrouw OS4, Zeer duurzame en snellere versie met oneindig veel keuze door grote software. Beschikbaar met extra afkomst software.
 • 2007 tot heden - Vrouw OSV, Minder duurzaam maar veel realistischer dan vorige versies. Standaard verkrijgbaar als Europeaan, Aziaat en Afrikaan. Overige landen zijn apart verkrijgbaar in patches.

Installatie[bewerken]

Voorbereiding[bewerken]

Haal de onderdelen uit de doos. Sluit ieder deel aan en sluit haar aan op het lichtnet. Na ongeveer 1 uur is ze klaar voor de installatie.

Installatie[bewerken]

Start de vrouw op door op de aanknop te drukken (Vrouw OS1 tot OS3 achterzijde rug, Vrouw OS4 en OSV onderzijde voet). Let op dat er geen hardware is aangesloten. Wacht tot u een zwart scherm krijgt met een knipperend wit balkje. Plaats nu de CD-Rom in de Diskdrive D.

U zult merken dat u nu een installatiemenu krijgt. Aanvankelijk van de uiteindelijke doel kunt u de software aanpassen. Als u de Vrouw OS wilt gaan gebruiken voor lichte taken kunt u kiezen voor optie 1. Voor normale taken kiest u optie 2 en voor zware taken kiest u optie 3. Als u niet weet wat u wilt doen met de Vrouw OS kunt u kiezen voor optie 4. Hiermee installeert u de gehele software.

Na ±15 minuten is de installatie klaar en is de Vrouw OS klaar voor gebruik. U kunt er nu voor kiezen om eventueel hardware aan te sluiten. Dit hardware installeert zichzelf en is direct klaar voor gebruik.

Gebruik van de Vrouw OS[bewerken]

Vrouw OS2 was ietsjes meer lenig

Ondanks dat de software vaak is veranderd zijn de taken hetzelfde gebleven omdat de evolutie stil staat voor onze klanten. Hierdoor kunnen wij u een zeer simpele gebruikersinterface aanbieden.

Zoek commando's[bewerken]

Vrouw OS bevat meerdere zoekfuncties. Deze kunnen uitlopen van waar is de afstandsbediening tot waar ligt mijn bier en kan je die meenemen. De basiscode is als volgt:

Schatje, waar is [object of beschrijving van object]
Dit geeft als antwoord:
De [object] ligt in [locatie]. Zal ik hem naar je toebrengen?

Let op! Vrouw OS is net als een echte vrouw gevoelig voor kwetsende zinnen. Vergeet dus niet vriendelijk te blijven tegen Vrouw OS.

De Vrouw OS kan ook delen automatisch opvullen. Dit betekend dat u delen van uw vraag kan weglaten.

Haal/Breng commando's[bewerken]

Vrouw OS4 was de eerste levensechte versie. Zo moet ook zij eten.

Naast zoekfuncties bevat de Vrouw OS ook haal en breng commando's. Hierdoor kunt u de Vrouw OS dingen laten halen voor u. Hiervan is de basiscode:

Lieverd, wil je [object] voor me halen?]
Dit geeft als antwoord:
Oke schat, wil je daar ook [bijpassend object] bij?
Nu kunt u als antwoord "Ja, graag" of "Nee, bedankt" geven.

Let op! Vrouw OS heeft een draaglimiet van 30kg per keer en kan maximaal 200kg per dag tillen. Indien er meer wordt getild kunnen er beschadigingen optreden aan het mainframe.

Snelkoppelingen[bewerken]

Net als een normale computer kan Vrouw OS snelkoppelingen opslaan. Afhankelijk van uw versie kunt u tot wel 30 snelkoppelingen instellen. Hierdoor hoeft u maar één of twee woorden te zeggen in plaats van een hele zin. De Vrouw OS zal dat de bijbehorende opdracht automatisch uitvoeren.

U kunt een snelkoppeling instellen door de commando "New -> Shortcut" in te voeren. Eerst zegt u de snelkoppeling, het woord dat u moet zeggen en vervolgens zegt u de gehele commando (dus geen deel ervan).

Automatische commando's (alleen Vrouw OSV)[bewerken]

Vrouw OS3.0 werd onder andere teruggehaald wegens scherpe randjes

U kunt in de nieuwste versie van de Vrouw OS (Vrouw OSV) Vrouw OS automatisch opdrachten laten uitvoeren bij het opstarten. Dit kunnen er 5 zijn. Helaas zijn de mogelijkheden nog niet uitgebreid. U kunt kiezen uit 10 voorgeprogrammeerde opties:

 1. Een ei bakken.
 2. Een kop koffie zetten.
 3. Files opzoeken op het internet.
 4. De krant halen.
 5. Je schoonmaken en aankleden
 6. Schijf defragmentatie voor een snellere werking overdag.
 7. Kleding strijken.
 8. Huishouden doen.
 9. Post verzenden.
 10. Inbox spamvrij maken.

Waarschuwingen over commando's[bewerken]

 • Indien u herhaaldelijk dezelfde commando herhaald kan het voorkomen dat de Vrouw OS gewelddadig wordt.
 • Als u de Vrouw OS vlak na opstarten ingewikkelde commando's geeft dan kan het voorkomen dat de commando fout kan gaan of dat de harde schijf beschadigd raakt.
 • Indien u slecht of oud hardware gebruikt kan er kortsluiting optreden. Probeer dit te vermeiden door het koper schoon te houden.
 • Vrouw OS is niet bestemd voor seksuele doeleinden. Indien u deze waarschuwing negeert dan kan er een stroomschok vrijkomen bij de seksuele handeling.
 • Installeer geen illegaal software. Vrouw OS kan hierdoor doorslaan en een massamoord plegen.

Zie ook[bewerken]