WTF

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van het WTF met de panda.

WTF?
~ Jij over WTF

WTF?
~ Johan Cruijff over WTF

WTF?
~ Greenpies over WTF

FTW!
~ WTF over WTF

De WTF (Wereld Tumult Federatie) is een groepje mensen dat probeert om de verwarring over van alles en nog wat de wereld uit te jagen door simpele doch keiharde feiten (die op feiten moeten lijken) door het probleem te jagen. De WTF zegt dan tevens dat het waar is en dat er geen twijfel over mogelijk is door middel van argumenten, waar of onwaar. De doelen van de WTF zijn met name gericht op de natuur, waar het logo dan ook deels zijn oorsprong van kent.

Ontstaan[bewerken]

De WTF begon op 11 september 1961 onder de naam DOF (De Onduidelijkheids Federatie) door een groepering biologen die er niet goed van werd dat er constant commotie was rondom een aantal vragen tussen een aantal wetenschappers die steeds wat anders beweerden. Men wilde van oorsprong een einde maken aan alle problemen op de wereld, maar toen men uiteindelijk doorhad dat dit onmogelijk bleek, kreeg men een "WTF-moment"[1], doordat de organisatie al een jaar bestond en al haar daden onopgemerkt had gericht op de flora en de fauna, want verder kon de sindsdien geheten WTF niets anders, omdat men binnen de organisatie geen politieke ambities had, en men verder een afkeur had aan alle andere menselijke problemen. Vanaf dat moment is men zich gaan specialiseren op de natuur en de dieren, dus ook de bloemetjes en de bijtjes, hoewel dit te betwisten valt.

Daden[bewerken]

De WTF heeft een aantal dingen gedaan, die hieronder opgesomd staan:

2003 - Aarde is rond noch plat[bewerken]

Een grafiek van het aantal hoogteverschillen (in bergen) dat is toegenomen sinds 1985.

De WTF heeft het bewijs geleverd dat de aarde plat noch rond was - de bergen verpestten het allemaal, waardoor er een hele hoop Kamervragen kwamen, of al die bergen niet weggehaald moesten worden om de Aarde dan wel weer een perfect ronde bol te maken. Hier was men wel mee akkoord, financieel zou het te doen moeten zijn, ook al zou dan 195%[2] meer belasting betaald moeten gaan worden door de bevolking waardoor het armoedspeil met meer dan 38%[3] zou toenemen en de inflatie uiteindelijk de economie de nek om zou gaan draaien[4], maar plotseling ontdekten geografische hooggeleerden dat er ook bergen zijn onder water, maar dan meestal ondersteboven, en dan ook nog eens hol: dit deed het plan in een stroomversnelling lopen omdat de restanten van de bergen dan uitstekend deze troggen[5] konden opvullen. Toch werden de plannen in één klap onmogelijk doordat er bekend werd na exacte berekeningen dat de troggen dieper bleken te zijn dan de bergen zelf, waardoor de troggen niet in hun geheel opgevuld konden worden, en omdat een week daarna bekend werd dat de zeespiegel dan met 6%[6] zou gaan stijgen, waardoor enkele landen als Nederland, Tuvalu, Bangladesh of andere laaggelegen landen volledig of deels volledig overspoeld zouden worden door het water en dus niet meer zouden bestaan. Dit vond men buiten proporties en het plan kon de prullenbak in.

Ironisch genoeg is in 2011 in Nederland een plan openbaar gemaakt om een berg van twee kilometer hoog op de Flevopolder te creëren.

2004 - De reuzenpanda moet gaat dood[bewerken]

De WTF heeft nog een bewijs geleverd over de reuzenpanda die op uitsterven zou staan, met tijgers later ook. Men kwam wel tot de conclusie dat de tijger meer geholpen moest worden dan de reuzenpanda, omdat reuzenpanda's "gewoon bolle logge vette luie beesten zijn die niets anders lijken te vreten dan bamboe", en de tijgers ook op de zwarte lijst staan van het meest geliefde dier onder de jagers "omdat deze dieren moeilijker neer te knallen zijn".

Een kungfu-panda.

2004 - Reuzenpanda's zijn bolle logge vette luie beesten[bewerken]

De WTF heeft wederom een bewijs gevonden waarom reuzenpanda's "bolle logge vette luie beesten zijn die niets anders lijken te vreten dan bamboe". Dit bleek te zijn omdat er in China heel weinig andere dieren te vinden zijn vanwege de "een-kind-per-gezin-wet". Hierdoor is de concurrentie voor de reuzenpanda afgenomen en het dier luier geworden. Tegelijkertijd was er al niets anders dan bamboe te vinden, hoewel reuzenpanda's nu ook eenmaal geen tijgers lusten.

2005 - De Fiatpanda[bewerken]

De WTF heeft ontdekt dat de mogelijke Thaise Fiatpanda geen panda genoemd kan worden. Wel bleek Fiatpanda geschreven te moeten worden als Fiat Panda met een spatie ertussen, scheen deze uit Italië te komen en ook scheen deze zelfde Fiat Panda geen dier te zijn maar een auto.

2007 - De Kungfu-panda[bewerken]

De WTF heeft wederom ontdekt - ditmaal officieel - dat de kungfu-panda niet bestaat. Dit was al eens eerder ontdekt, maar nooit bevestigd. Een film uit 2008 leek het tegendeel te bewijzen, maar na het drinken van een slok en het doen van een plas, bleef uiteindelijk alles zoals het was.

2009 - De zeehondjes[bewerken]

Al sinds de ontdekking van de dieren kwamen er al berichten over het doodknuppelen van massale zeehondenpopulaties in Canada, Groenland en Rusland. Dit bleek te gebeuren door stropers die de huid gebruiken als goed verkocht bont. Dit deed menig dierenliefhebber doen overgeven en huilen, zo ook de leden van de WTF. Zij stuurden dreigbrieven aan parlementsleden in Canada om hier iets aan te doen. Er kwam resultaat: op 5 maart 2009 werd er een wetsvoorstel ingediend om de zeehondenjacht te verbieden. Na veel discussiëren, protesten van jagers en aanpassingen werd deze wet alsnog aangenomen. Deze wet hield in dat er een verbod kwam op het doodknuppelen van de zeehondjes die een hoog knuffelgehalte hebben terwijl het knuppelen op zeehondjes die een laag knuffelgehalte hebben oogluikend werd toegestaan.

2011 - De Draag Geen Katoen!-campagne[bewerken]

Een verschrikkelijke afbeelding, aldus de WTF. Hier een afschuwelijk voorbeeld van de gruwelijkheid die bij de afslachting van de katoenplanten plaatsvindt.

Begin 2011 kwam WTF in de spotlights na een radiocampagne op OnRadio, over katoenplanten (zie hier voor de betreffende uitzending). Hierin werden de gruwelijke feiten over de onplantelijke[7] manier hoe katoenplanten worden afgemaakt, om voor de mens als kledingsstuk te dienen. Naast het zomaar afslachten van schapen, het afschieten van tijgers en het doodknuppelen van zeehonden e.d. zijn katoenplanten natuurlijk ook levende wezens met een leven. Dit heeft tot enige ophef geleid in de Oncyclopedische Naties, maar deze op 28 maart 2011 besloot niets aan te doen, tot grote ophef van de WTF. Als reactie daarop begon men de campagne "WTF? Katoen FTW!", of ook wel de "Draag Geen Katoen!" campagne. De campagne is heden ten dage nog steeds aan de gang.

[bewerken]

Het logo van de WTF bevat een panda en drie letters, te weten de W, de T en de F. De panda staat symbool voor de onduidelijkheid omdat de panda zelf ook een dier is dat altijd verward is. Met name wat de panda eet. Voornamelijk bamboe, maar panda's weten niet wat ze nog meer kunnen eten omdat ze een bepaalde geloofsovertuiging hebben die zegt dat ze bepaalde etenswaren niet mogen eten zoals andere dieren, steentjes, eucalyptusbladeren (nog meer verwarring omtrent zijn neef de koala), Big Macs en andere "groentes" (struiken, andere bladeren etc.). Elke panda volgt deze eetregels, omwille wat voor panda het is, een actieve, bolle, logge, vette, luie, rebelse of een opstandige. Vanwege deze verwarring is de naam ook WTF.

Zie ook[bewerken]

Kimberley Vlaeminck.jpg
Jongens en meisjes die aandacht zoeken

Ballenjongen · Boomknuffelaar · Bosjesjongen · Damschreeuwer · Dambrander · Discussiejongen · Mister Emmy · Grasmeisje · Kattenmeisje
Krantenjongen · Lavendeljongen · Maasmeisje · Mangelmannetje · Naaldenjongen · Pandaknuffelaartjes · Regelneven · Relnichtjes (Jut & Jul)
Richtingaanwijzers · Sjongejongen · Spekjongen · Sterrenmeisje · Peroxidejongetje · Zangaapjes · Zeilmeisje

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
30 oktober 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Voetnoten[bewerken]

  1. Aldus één der stichters van de toenmalige DOF, die het niet anders kon bewoorden dan deze Engelse uitdrukking.
  2. Aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.
  3. Wederom aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.
  4. Opnieuw aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.
  5. Onderwaterberg, maar dan andersom en hol van binnen.
  6. Nogmaals aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.
  7. Verbastering van onmenselijk.