W(h)ales

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
W(h)ales
Wales vlag.png
Wales schild!.PNG
Waleskaart.png
Basisgegevens
Talen Welsh, Engels.
Hoofdstad Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
Regeringsvorm Communisme
Religie Walam, Walesdom
Inwoners 3 miljoen mensen, 3,5 miljoen walvissen.
Staatshoofd Opperwalvis
Overige
Volkslied "Blub blub blub blùùùùùb"
Munteenheid RodeZeehond
Traditioneel eten Krill.
Portaal  Portaalicoon Land


Whales ifaweicfaiwjij eaxwiaxwiakjv flwajeflimacwijfxmla ejwafc lmxijai
~ Welshmen over Wales

Wales is een land
~ Kapitein Overduidelijk over Wales

Wales of Whales is een oud land gesticht door walvissen. Het land kent vele tragedies, zoals de oorlog tegen de Japanners. De Japanners doden veel walvissen en aten ze daarna op. De munteenheid van Wales is de RodeZeehond (RZP). Het nationale voedsel is krill. Aan het hoofd van de bevolking staat de opperwalvis (dit is dezelfde walvis die Gepetto opat). Wales is momenteel nog in een oorlog verwikkeld met IJsland, die al het water in ijs wil veranderen. Het best bekeken programma in Wales is Whale wars.

Wales of Whales[bewerken]

Volgens de officiële spelling van de naam van het land, heet het land Whales, welke ook conform is volgens de Whelshe spellingsregels, helaas werd in 1934 ook Engels een officiële taal in W(h)ales, en de Engelsen maakten van de naam Whales, wat al een Engelse betekenis had de naam Wales, wat nog niets betekende.

Inwoners[bewerken]

Wales heeft een inwoneraantal van ca. 3,5 miljoen walvissen, waarvan 2 miljoen blauwe vinvissen zijn, 200.000 potvissen, 1 miljoen orka's en 300.000 dolfijnen. Ook wonen er in Wales circa 3 miljoen mensen, waarvan de meesten op het platteland wonen.

Taal[bewerken]

Sinds 1839 heeft Wales haar eigen taal, het Welsh (ook wel Beheerst Toetsenbordrammen genoemd), in 1904 werd deze taal tot standaardtaal in Wales (toen nog Whales) verheven, en anno 2023 spreekt nog 99,9% van alle Welshmen Welsh.

Volkslied[bewerken]

In 1929 kreeg Wales haar eigen volkslied, genaamd: "Blub blub blub blùùùùùb", welke wordt gespeeld op de melodie van de Vijfde Symfonie van Beethoven. De text van het eerste couplet is als volgt:

Blub blub blub blùùùùùb
Blub blub blub blùùùùùb
Blub blub blub blub blub blub blub blub
Blub blub blub blùb blub blub blub blubblub blubblub blubblub blub

Zie ook:[bewerken]

}