Weerman (fictie)

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1rightarrow.png Zie ook Weerman voor een alternatieve theorie over de weerman.

Het is weer volle maan.
~ De weerman met volle maan

Grrrrrr...
~ De weerman met een lege maag

De weerman is een wezen dat in het gelijknamige boek De Weerman van Matyas Toth de hoofdrol speelt, waarin beweerd wordt dat het een bestaande monster is.

Weerman (algemeen)[bewerken]

Een weerman in zijn weerzinwekkende menselijke vorm.

De weerman is volgens het verhaal een verschrikkelijk monster, die als een trotse, vrije wolf in bossen ronddwaalt en op kleinere dieren jaagt om te overleven, maar met volle maan in een grote, vieze, kale, stinkende mens verandert, die vervolgens op televisie (of op radio) op gruwelijke wijze het weer voorspelt.
Deze verandering is het gevolg van een ziekte, die hij heeft gekregen door gebeten te worden door een andere weerman.

Weermanziekte[bewerken]

Je kunt, althans volgens het verhaal, de weermanziekte krijgen door door een andere weerman gebeten te worden. Het virus gaat zich dan door je lichaam verspreiden. Als dit gebeurt heb je 23 uur, 41 minuten en 33,521 seconden nodig om de verspreiding te stoppen. Daarna is de besmetting een feit en is ze onomkeerbaar.
Het vervelende is dat je nooit kan weten of je gebeten bent door een weerman of door een gewone man die zijn lunch gemist heeft. Er bestaat maar één enkele proef om te testen of je besmet bent, maar deze is met een apparaat gebouwd door Dr. Krank en deze staat in zijn laboratorium in Transdanubië.

Symptomen[bewerken]

Een weerman in de ochtend met een propje sla

Als je weerman bent zijn er een paar symptomen die dit kunnen bevestigen.

  • Je wordt 's ochtends wakker met stukjes sla in je mond gepropt en een pakje crackers. Eventueel draag je kleren.
  • Je voelt je angstig elke nacht als je naar de maan kijkt. Deze angst groeit naarmate de nacht van de volle maan dichter bij komt.
  • Je voelt een drang om andere wolven te bijten zonder reden.
  • Je bent bang voor wortels.

Een beet voorkomen[bewerken]

Het is lange tijd gedacht dat weermannen niet te doden zijn, maar er zijn de afgelopen tijd een aantal manieren bedacht om dit voor elkaar te krijgen.

Houten kogel[bewerken]

Je kunt een weerman doden door hem neer te schieten met een houten kogel of door hem neer te steken met hout.
De lichaam van een weerman is slechts een tijdelijk lichaam en daarom is het begrijpelijk dat het een zwak punt heeft. Het kan niet tegen hout en dat zal het lichaam als zuur verbranden. Er blijft uiteindelijk alleen as over.

Wortelsoep[bewerken]

Het is nu ook bekend dat weermannen bang zijn voor wortels. Dit komt doordat als ze met wortel in aanraking komen er een allergische reactie in gang gezet wordt, waardoor zijn ledematen opzwellen en eraf vallen. Maar ook als ze in de buurt komen van wortels, kunnen ze heel ziek worden en uiteindelijk sterven. Het beste is om hem zover te krijgen om iets te eten met wortel, want dan ontploft hij en heeft hij helemaal geen kans om over te leven.
Het is dus erg effectief om jezelf in te smeren met wortelpap of wortelsoep.

Vragen[bewerken]

Als je hem niet dood wil, kun je hem altijd nog heel aardig en beleefd vragen om je niet te bijten, "...want je bent nog zo jong." Maar dit schijnt slechts in 1% van de bekende gevallen te hebben gewerkt.