Wij

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het vereiste bezit

Wij zijn jij en ik met bonuskaart
~ Kapitein Overduidelijk over wij

Onder wij wordt iedereen verstaan die in het bezit is van een Albert Heijn Bonuskaart. Wij dienen ervoor om de Albert Heijn te laten weten wat wij klanten lekker vinden. Dit doet Albert Heijn door bij te houden wat Wij kopen en hoeveel wij ervoor willen betalen. Op die manier kan Albert Heijn in de gaten houden wat Wij willen en het voor ons inslaan. Door deze methode worden Wij gestimuleerd om te blijven kopen bij de Albert Heijn.

Werking van wij en Albert Heijn[bewerken]

Stel Wij willen een speciaal merk pindakaas. Albert Heijn zal dat opmerken door de stijgende verkoopcijfers. Hierdoor kunnen zij het inslaan of het gaan vervangen met hun eigen merk.

Albert Heijn kan ook het tegenovergestelde doen. Ze kunnen namelijk ook producten die Wij toch niet kopen uit de schappen halen en vervangen met een ander product dat Wij misschien wel willen.

Omdat Wij invloed hebben op wat er in de schappen ligt krijgen Wij een gevoel van eenheid wat goed is voor de integratie. Nederlanders, Marokkanen, Turken, Afrikanen en inwoners uit andere landen met een bonuskaart kunnen op die manier samen komen als Wij.

Door onderdeel te zijn van Wij, kan Albert Heijn je overal op elk moment volgen en in de gaten houden om te kijken hoe je in je vrije tijd masturbeert jezelf vermaakt en of je wel braaf elke dag naar de Albert Heijn gaat (en niet naar een andere supermarkt die slechts een persiflage zijn van de enige echte almachtige Albert Heijn).

Zij die niet Wij zijn[bewerken]

Er zijn echter ook mensen zonder Albert Heijn bonuskaart. Deze vreemde mensen worden daarom ook altijd vreemd aangekeken bij de kassa als ze zeggen dat ze geen bonuskaart hebben. Omdat Wij ons daardoor bedreigd gaan voelen geven Wij diegene onze bonuskaart te leen. Omdat Wij korting krijgen door de bonuskaart gaat diegene zonder bonuskaart er ook een halen en zo maken Wij Wij groter.

Jij in Wij[bewerken]

Een Jij is iemand die onderdeel is van Wij. Aan iedere Jij wordt verwacht dat hij (of zij) de bonuskaart verspreid om Wij groter te maken. Hierdoor functioneert een Jij als een middel voor verspreiding waardoor Wij groter worden en Albert Heijn meer klanten krijgt en dus meer geld verdient.

Er zijn echter ook Jij-mensen in de Wij die vergeten waar Wij om draaien. Wij willen lage prijzen en producten die Wij gebruiken. Een Jij hoort dat ook te willen. Maar sommige Jij's willen dat niet en horen dus eigenlijk niet bij Wij. Daarom verstoten Wij slechte Jij's.

Wat doen Wij:[bewerken]

  • als wij een fiets op de stoep zien liggen: We controleren het slot en nemen desnoods mee.
  • als wij een fiets op de straat zien liggen: We rijden er overheen.
  • als wij een omgevallen fiets voor de Albert Heijn zien liggen: We zetten de fiets weer netjes overeind. We zouden de Appie opeens niet meer in kunnen!
  • als wij 20 euro voor de Albert Heijn zien liggen: Wij pakken het geld en gaan de Albert Heijn binnen.

Zie ook[bewerken]