Winamp

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Winamp is een mediaspeler die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, leuke online functies, snelheid, een groot aantal mogelijkheden en hoe hard hij Windows Media Player overheerst op alle gebieden.

Ontstaan van Winamp[bewerken]

Winamp 1 in zijn basisskin

In 1997 werd een groepje van 6 electronicaliefhebbers zwaar geïrriteerd door de manier waarop Windows 95 hun illegaal gedownloade mp3 bestanden opende. Als reactie hierop openden ze direct hun Mozilla Firefox om naar een alternatief te zoeken op het Internet. Dit konden ze niet vinden, dus keken ze in hun informatica-schoolboeken en schreven ze de eerste basiscodes voor het programma Winamp in kladblok. Na veel gedoe en onvoldoendes op school lukte het ze. Ze schreven een Windowsprogramma dat mp3's moeiteloos kon openen. Omdat uit te sloven gooiden zij hun programma op het web, waarna bleek dat er meer mensen waren met de behoefte aan een werkend programma dat illegale mp3's af te spelen. Al snel kwam er dan ook behoefte aan een betere versie van Winamp.

Winamp 2[bewerken]

Winamp 2 overtrof het succes van Winamp 1. Deze versie bleef zo'n 4 jaar lang het meest gebruikte programma om de meest illegale mp3's op af te spelen. Echter komt volgens de schrijversuitweg nu de ondergang van Winamp: Winamp 3.

Winamp 3[bewerken]

Winamp 3 was de grootste flop ooit in de computerindustrie. (Erger nog dan Windows ME). Miljoenen gebruikers keerden Winamp de rug toe en gingen over naar het alternatief, genaamd Realplayer. Ondanks dat dit programma een uur lang een mp3 moet bufferen voordat deze kan worden afgespeeld, en het afspelen om de haverklap wordt onderbroken en Windows het programma om de 7 minuten een fatale uitzondering laat maken, leek er geen kans voor Winamp op een terugkomst. Maar toen kwam Winamp 5. Dit omdat er een typefout werd gemaakt bij het benoemen van de versie.

Winamp 5[bewerken]

de skin die verantwoordelijk was voor de vele vermisten, doden en te late pizzabezorgingen

Winamp was helemaal terug met een nieuwe, moderne skin. Deze skin had echter een klein probleempje, hij at te veel mensen op. Om dit tegen te gaan werd ongeveer een uur na de lancering van Winamp 5 een nieuwe skin toegevoegd die geen mensen opat.

Mogelijkheden[bewerken]

Winamp kan van alles doen. Hieronder een compleet overzicht van de mogelijkheden.

  • Integratie met de Vrouw OS
  • Afspelen van alle mp3's, mp4's, mp5's en zo alvast door tot mp#tig, (illegaal en legaal)
  • Afspelen van vieze oude extensies die niemand kent.
  • Afspelen van films.
  • Converteren van muziek naar de muziek der sferen.
  • Branden van muziek. (Gebrande muziek heeft een iets sterkere smaak dan rauwe muziek, en niet iedereen houdt ervan.)
  • Muziek maken van muziek. Het is vooral deze functie die verantwoordelijk is voor alle muziek die ermee wordt afgespeeld op de computer.
  • Aanvoelen in wat voor bui je bent en de muziek eraan aanpassen.

Zie ook[bewerken]