Wolf

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WOLF (WOLVEN,WOLFDE,GEWOLFD)
Wolven komen over de hele wereld voor in sprookjes en ongetemde bossen. Ze zijn dol op roodkapje, dus wees op je hoede in rode kapmanteltjes. Verder worden ze geheel verdrongen door de oprukkende mensheid, hun lievelingsvoer.
Aapdenker01.jpg
Wetenschappelijk gezien is de wolf een hondachtige carnivoor van de soort Canis lupus lupus.
Loup-garou-Lebrun.jpg
Echte wolven zijn antropomorf, wat wetenschappers beweren bestaat niet.
Domokunyellownbackground.jpg
Een wolf is voor de rest van de bevolking een tweebenig, harig monster met grote tanden en ogen.
Cat on drugs2b.jpg
Wooolfff...miWaaauw! Sommigen hebben veel ontzag voor wolven.
Geitige dieren zijn ook wolvenvoer, deze verloor haar 7 nichtjes in één dag.
Hoewel Fiebeltje heel opmerkzaam was, heeft ze die dag de wolf niet zien aankomen.

Een wolf is een fabeldier dat Roodkapjes eet. Tevens wordt zijn menukaart aangevuld met zeven geiten, drie biggetjes en tal van ander grut. Mensenvlees staat bovenaan op zijn lijst, zeker als het hulpeloze wezens zijn of kranige oudjes. De wolf is voor het eerst beschreven door Carolus Linneaus in 1758 in zijn grote sprookjesboek over de classificatie van de natuur. Vandaar de volledige wetenschappelijk naam Canis lupus lupus L.,1758. Hij had het verder over ULVER, dus niet WOLVEN,verwant met ALVERmannetjes en Kobolden. Vaak zijn de vreemde kruiden en paddestoelen verweten voor zijn krachtige misvatting over het uiterlijk en de afstamming van wolven. Honden hebben in de verste verte niets met deze uiterlijk gelijkende fabelmonsters te maken. Tenzij je bioloog bent natuurlijk.

kenmerken en andere dingen[bewerken]

Je kan wolven aan een aantal dingen herkennen:

  • grote oren- dat is om je beter te horen
  • grote ogen- dat is om je beter te kunnen zien
  • grote tanden- dat is om je beter te kunnen opeten
  • grote handen- dat is om je beter te kunnen vastpakken
  • grote hoeveelheid haar- dat is een vacht om je beter te verwarmen

Soms ook nog heeft een wolf volgende kenmerken:

voorbeelden van wat wolven al dan niet kunnen zijn[bewerken]


Vaak wordt de wolf omschreven als een alleenstaande oude man met slechte bedoelingen. Hij is harig, stinkt een beetje en is een antropomorfe hondachtige die meestal op twee benen loopt. Regelmatig draagt hij pakken van Versace en andere bekende ontwerpers. Zijn slachtoffers worden al eens gezien als goede schepsels, randfiguren in het bos. Wolven hebben de reputatie doorzetters te zijn, maar toch met een niet al te hoog IQ.


Een schare schelmen en schavuiten op zijn pad[bewerken]

Wolven sluiten niet vaak pacten en zijn zelfzuchtige wezens die Ayn Rand gelezen hebben. Ze hebben een achterdochtig en heerszuchtig karakter. Je kent ze vaak als mediageile uitslovers. Net zoals gehaaide managers, aandeelhouders en bedrijfsleiders leven ze op kosten van anderen een luilekker leven in rustige oorden waarbij ze iedereen uitzuigen die ze ongunstig gezind zijn. Dat laatste zijn zowat alle bosbeworners. Toch zijn er een aantal schelmen steeds op zoek naar een loer om voor de wolf te draaien:Actief leven[bewerken]

Net als de andere dieren van het bos kennen wolven een actief leven: Dit uit zich in nachtelijke braspartijen en uitgaan met een stuk in hun kraag. Daarnaast bestaat hun leven uit rennen en springen en zitten ze geregeld achter hun prooi aan. Als ze neerliggen zijn ze meestal uitgeput of hebben ze te veel gegeten. Soms hebben deze dieren een plan tot werelddominantie en willen ze hun land terug groot maken. Het in koor, of uit de toon, huilen naar de maan schijnt een therapeutische werking te hebben. Veel wolven hebben een voorkeur voor de fitness, Wall Street of high society wat het uitgaansleven betreft. In Benidorm of Ibiza zul je hen dus niet vinden!

Bekende Wolven[bewerken]

Pas op: sommige wolven zijn besmettelijk en zullen je als je gebeten wordt ook van tijd tot tijd veranderen in één van hen. Geen nood, dit gebeurt enkel bij volle maan en,je kan deze Weerwolven, zoals ze genoemd worden, doden met een zilveren kogel.