Wouter Bos
“Het is een vogel, het is een vliegtuig, het is Balkenendeman, het is...”
“Yes! Yes! Jaha! Whoohoo!”
“Het is onbegrijpelijk dat hij succesvoller was dan ik! Hij heeft niet eens ballen, zoals ik!”
“Hij heeft niets te maken met bossen, niet voor zover ik weet, maarja, ik weet niet zoveel.”
“En ik maar denken dat Woutie een goeie jongen was...”
Wouter Jacob Bos (Vlaardingen, 1963 - Berlijn, 2013) was een bekend politicus. Hij was vooral bekend van de Tweede Gazastrookoorlog en het nodeloos overnemen redden van Fortis dat ING overnam, dat op zijn beurt weer fuseerde met de Postbank, waar de Rabobank weer niets mee te maken heeft en... lees maar gewoon verder.
Opleidingen[bewerken]
Bos heeft meerdere opleidingen gedaan. Hij begon zijn rijke schoolcarrière aan de Christelijke Lagereschool de Beurthonk. Toen hij hier was weggetrapt klaar was vervolgde hij zijn school op het Christelijk Lyceum in Zeist alwaar hij het Gymnasium beoefende. In 1988 slaagde hij aan de Vrije Universiteit in "Politicologie". De universiteit was naar Wouters smaak wel èrg vrij, zo beschreef hij in zijn levensverhaal. Hier studeerde hij ook Economie waar hij eveneens Cum Laude voor slaagde. In deze periode begon hij met het schrijven van het eerste deel van zijn levenswerk: "Wouter Bos, de autobiografie: deel I".
Carrière als politicus[bewerken]
Wouter begon zijn carrière bij discussieclub Feijenoord, alwaar hij een groot talent bleek te zijn. Dit bleek uit zijn onvermoeibare vermogen om te zeuren zijn wil door te zetten. In 1998 maakte Bos een transfer naar de PvdA, waar Bos de Tweede Kamer begon te terroriseren. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de mislukte aanslagen op Balkenende I, II, III en IV In 2010 werd hij het aanslagen plegen beu, omdat ze toch altijd mislukten, op één na, die gericht was op Balkenende IV. Wouter wist Balkenende IV om te duwen met André Rouvoet erbij. Hierdoor moest men weer een grote discussie voeren die de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 kwamen te heten. Daarom ging hij met pensioen, in welke staat hij tot aan zijn dood verkeerde.
Schrijfcarrière[bewerken]
Naast bekend politicus en bekend terrorist, was Wouter ook een minder bekend schrijver. Hij schreef boeiende verhalen, zoals "puur zakelijk" (1996) en het eerste deel van zijn autobiografie: "Wouter Bos, de autobiografie: deel I" (1997). Hij was tevens begonnen aan "Wouter Bos, de autobiografie: deel II" (2013) die zijn vrienden na zijn tragische overlijden (Zie: Overlijden) hebben afgemaakt. Deze is later verfilmd in "Wouter Bos, de autobiografie: deel II: de film" (2014). De makers van de film hebben dit verkocht aan Nintendo die er een video game over hebben gemaakt in 2015: "Wouter Bos, de autobiografie: deel II: de film: de game". De rechten van de game heeft Nintendo doorverhuurd aan een bekende musical-melker die een musical heeft gemaakt getiteld: "Wouter Bos, de autobiografie: deel II: de film: de game: de musical" Gek genoeg worden de makers wel eens beschuldigd van "uitmelkerij". Waar dit vandaan komt word nog steeds onderzocht door het OnDerzoeksCentrum.
Overlijden[bewerken]

In 2012 kreeg Wouter een tip van Balkenendeman, dat zijn klonen Balkenende I, II, III en IV een serieuze aanslag wilde plegen. Bos dacht ze te slim af te kunnen zijn door te vluchten naar Mofrika, maar daar tipte dictator Marianne Weber haar vier bondgenoten. Hiervoor word zij in een rechtszaak berecht in Berlijn, ze wordt onder andere beschuldigd van medeplichtigheid van moord. Haar schuldeisers eisen 20 uur taakstraf, maar waarschijnlijk vind de rechter dat iets te zwaar. Toen de Balkenendetjes in 2013 Wouter hadden gevonden in Berlijn, martelden ze hem dood door 24 uur lang de zelfde aflevering van Spongebob te laten zien. (Welke aflevering het was is tot op de dag van vandaag nog niet bekend.) In de staat van doodheid "AAARGH!" verkeert Bos nog steeds.
Zie ook[bewerken]
Aan de schandpaal genageld! | Vastgenagelde versie: 27 februari 2011 |
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.
|
|