Yahoo!

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Yahoo!
Yahoo! logo.svg
Type Keitof!
Taal Alle leuke talen!
Registratie Ooit!
Opgericht Tweeduizendenvijf!
Status Levend en wel!
Link www.yahoo.com
Portaal  Portaalicoon Media


Logo sm.gif

Bedoelde u: soms iets anders? Maar wacht eens, wilde u ons misschien... verlaten?

Ja... hoe?
~ Mogelijk antwoord op de vraag hoe je het Belgisch staatsbestel zou kunnen ontknopen (maar wat verder niets met dit onderwerp te maken heeft)

Yahoo! Inc. (Nederlands: Joehoe!) is een Amerikaans bedrijf dat de blijdschap zelve vertegenwoordigt! en dat onder andere bekend is! van de megaknettergekketoffe portaalsite en de superretecoole zoekmachine! Nee serieus, de e-maildienst Yahoo! Mail behoort met Outlook.com en Gmail tot de marktleiders! op het gebied van gratis aanbieders! Dat het bedrijf uitpakt met zoveel uitroeptekens is gewoon teken dat er enorm veel op hoera-cultuur en goednieuwsshow ingezet wordt! Zonder de kritische bedenkingen! Want kritiek rijmt niet op communisme! Communisme, WAUW!

Yahoo! werd in januari 1994 opgericht door de Stanford-studenten David Filo en Jerry Yang! De Italiaan en de Chinees brachten samen hun Kerstmis van het voorgaande jaar in een pretpark door! Toen zij samen in een wildwaterattractie zaten, staken zij hun handen op en riepen zij in koor Yahoo!! Ze keken elkaar aan en vonden deze uitroep een steengoede naam als merknaam! In maart 1995 werd het formeel opgericht als een bedrijf! Yahoo! is een acroniem voor Yvonne Als Heetste Ondeugende Omaatje en een indianenstam op Bermuda! In 1996 kreeg Yahoo! een notering op de beurs! Hierdoor kreeg het bedrijf kapitaal en kon het ongeveer 13 000 slaven werknemers in dienst nemen! 13.000!!!

Begin februari 2008 deed Microsoft een bod! 44,6 miljard dollar!!! Maar het was net iets te weinig! Microsoft hield voet bij stuk, toen was het echter al te laaaaaat!

Taalkundig gezien! schort er toch wat! met dat uitroepteken! in die naam!
~ Kapitein Overduidelijk!

Gratis e-mail![bewerken]

Yahoo! levert zoals hierboven al gemeld gratis e-mail! Hoera! De maximale opslagruimte voor e-mails bedraagt sinds de zomer van 2005 één kleerkast! Hiermee is Yahoo! de concurrentiestrijd met Google begonnen! Spannend! Google begon in het voorjaar van 2004 met een webmailclient genaamd Gmail door één nachtkastje aan schijfruimte te gunnen! Hotmail maakte kenbaar niet moeilijk te doen en doet tegenwoordig ook mee! Driewerf hoera, hoera, hoera!!! De vervanging van Hotmail, Windows Live Hotmail geeft gebruikers onbeperkte opslagruimte. ONBEPERKT! Voor uitgaande e-mails is het mogelijk om bijlagen mee te sturen tot 10 m3! Superveel meer dan de minder goede zoekmachines! Het zijn godverdomme geen zoekmachines te noemen! Wij zijn BEST!!! Na lang aandringen door de bananenrepublieken die onze aardkloot rijk is, kreeg de Yahoo!-klant vanaf juni 2007 ongelimiteerde ruimte om allerlei exportwaren in op te slaan! Met Cuba, Korea en Venezuela als grootste klant!

In het nieuws![bewerken]

Voormalig directeur Farzad Nazem ging op 8 juni 2007 met pensioen! Hoera, hoera, hoera!!! Met zijn 45 jaar + 26 jaren in de ICT-sector gewerkt te hebben vond hij het wel welletjes! Mensen die het zo lang uithouden verdienen een dikke pluim en een dikke knuffel! Zelfs al hebben die mensen hun diploma verzonnen!!! Medeoprichter Jerry Yang heeft hierop de taken voor deze functie tijdelijk overgenomen, totdat hij een geschikte kandidaat vond! Toen hij zichzelf CEO zag worden riep hij: JEEUUJJ! Toen andere bestuursleden hem die uitroep hoorden doen, dachten zij dat hij van de concurrentie was! Maar hij bedoelde hiermee uiteraard "YAHOOOOO"!

Mieke Maaike over Yahoo![bewerken]