Zevekote

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Zevekote
Plaats in België
Basisgegevens
Motto Oenke Oenke niemand droenke!
Land België
Burgemeester de Antichrist
Oppervlakte 1 hectare
Inwoners onbekend
Politiek VReCKHeRiSMe
Overige
Kerken 1
Tijdzone GMT: Zevekotiaanse tijd tussen +1 en +2
Portaal  Portaalicoon Plaats


Het Vlaamse boeregat Zevekote werd gesticht omstreeks 1500 door een zatte Moerenaar, nadat die het beu was om iedere keer voor marginaal versleten te worden. Zevekote was vroeger het centrum voor de productie van fosfor uit urine.

Stichting van de stad[bewerken]

Het eerste wapenfeit van deze zatte Moerenaar was natuurlijk het oprichten van een drinkgelegenheid. Dit barakje werd al snel het middelpunt van Zevekote. Dit barakje bestaat nog altijd en is te bezichten in de Leegstraat. Meer was er niet nodig voor het begin van één van de zwartste bladzijden uit de Belgische geschiedenis.

Bevolking[bewerken]

Na de stichting van Zevekote kwamen er al snel een allegaartje van zatlapen, marginalen en drugsverslaafden wonen. Zij waren meestal verstoten uit het nabijgelegen heerlijkhied Moere of het florerende koninkrijk Snaaskerke. Hier door steeg het bevolkingsaantal exponentieel tot zeker 15 in 1600. Door hun oorsprong was het ook niet te verwonderen dat weldra de eerste spanningen begonnen.

Naamgeving[bewerken]

Waar de naam Zevekote van komt is niet helemaal duidelijk. "Zeve" komt overduidelijk van "Zeveren", waar "Kote" van afkomt is niet duidelijk, maar meer en meer lijkt dit af te komen van "kloten". Deze verklaring lijkt meer en meer internationaal aanvaard te worden aldaar Zevekotenaars bekent staan als klootzakken en zeveraars.

Geschiedenis[bewerken]

Na de stichting omstreeks 1500 steeg de bevolking gestaag. Helaas wisten velen van hen niet hun plaats in de hierarchie. Na maandenlange provocatie, besloot het Koninkrijk Snaaskerke in te grijpen. Op 1 mei 1670 viel Snaaskerke Zevekote binnen onder leiding van Maarten I, hun onbetwiste en nog steeds grootste leider, na reeds één uur en 17 min was de Zevekootse weerstand volledig gebroken en werd het territorium ingelijfd bij Snaaskerke.

Snaaskerkse overheersing[bewerken]

Intocht van Maarten I, de Zevekotenaars stonden erbij en keken ernaar.

Bijna 2 eeuwen heerste Snaaskerke over Zevekote, het gehucht floreerde en kreeg in 1715 de rechten van boeregat. Hierdoor kon men beginnen aan de bouw van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Deze werd in 1719 ingewijd door Mgr. Van Susteren. In 1850 was het zo ver en kreeg Zevekote hun onafhankelijkheid terug. Het boeregat had een bloeiende economie en was volledig gemoderniseerd naar Snaaskerkse normen. Er was een uitgebreide ceremonie, sommigen bekenden dat die nog mooier en grootser was dan de openingsceremonie van de olympische spelen in Peking, die volledig geregisseerd werd door een Snaaskerkenaar. Hierna werd de oorkonde met Boeregatrechten officieel overhandigd in ruil kreeg Maarten de Vijfde de sleutel van het gehuchtje.

Onafhankelijkheid[bewerken]

Helaas was dit maar van korte tijd en vielen ze al snel terug in hun oude gewoonten. Na een periode van een week besloot het Algemeen Belgisch Leger in te grijpen en werd Zevekote een mandaatgebied van België. In deze week waren ze erin geslaagd hun volledig economie naar de verdoemenis te helpen. Velen spraken van de economische aardappelencrisis van 1845 als oorzaak hiervan, anderen steekten de schuld op mismanagement vanuit het hoogste niveau.

Mandaatgebied Zevekote[bewerken]

Het standbeeld van de traditionele Urinewerken, wijzend naar de L, deze staat voor LD50 en die is 50 mg/kg.


Alles was weer peis en vre in Zevekote en omstreken. Zevekote werd wereldberoemd voor de productie van fosfor uit urine. Als herinnering aan de welvaart en wereldwijde erkenning staat er een standbeeld van een dagdagelijkse urinewerker op het dorpsplein. Deze belangrijke bron grondstoffen voor fosfor ging niet onopgemerkt voorbij. In 1914 viel Duitsland België binnen om Zevekote te annexeren. Dit was zonder de geallieerden gerekend die ook het belang van Zevekote inzagen als fosforproductie centrum. Vier jaar lang werd er gevochten om deze rijkdom. Toen in 1918 bleek dat dit ook gewoon in stenen zat, werd er een wapenstilstand ondertekend en verdween Zevekote ver in de achtergrond.


Wereldoorlog II[bewerken]

Na WO I en vóór WO II is er niets meer bekend over Zevekote, dit komt waarschijnlijk door de hoogtegraad van ongeletterden in het interbellum.

Na-oorlogse Periode[bewerken]

Door de foute gedachten in WOII werd beslist om Zevekote in twee te splitsten (ook omdat België Zevekote niet meer wilde). Oost- en West-Zevekote werd verdeeld onder respectievelijk de USSR en Nederland. Dit leidde tot een zeer verschillende karaktervormingen, het westen voelde zich superieur en beter dan het oosten, ook al was dit zeker niet zo. Decennialang leefden ze van elkaar gescheiden door een muur. Ook rondom het vroegere Zevekote werd een muur, mijnenveld, prikkeldraad, anti-tankgracht en nog een mijnenveld aangelegd om te vermijden dat Zevekotenaars opnieuw zouden uit breken.

Geboorte van de Antichrist[bewerken]

Op 14 februari 1989 was het zo ver, hij, de antichrist, werd geboren. Al snel werden Oost- en West-Zevekote herenigd onder zijn invloed. Vanaf dan leven alle omliggende gemeentes in onrust met Zevekote en de mogelijke gevolgen van een uitbraak.

Zevekootse figuren[bewerken]

Wolfgang-Valentino Gunst[bewerken]

Deze 'man', ook wel de antichrist genoemd, wordt omschreven als de eerste en tot op heden enige geletterde man van zevekote, waardoor hij president werd. Helaas is hij zo dom als een achterdeur.

Ter ere van zijn verjaardag werd een feestdag georganiseerd: Sint-Valentijn, naar zijn tweede voornaam. Hij staat vooral bekend als de eerste metroseksueel, omdat hij niet minder dan 2 (twee!) dezelfde truien zou bezitten. Roddels over homofilie tijdens het zesde middelbaar werden echter nooit bevestigd.

Team VReCKHeR[bewerken]

Het nationale team van Zevekote, bestaande vooral uit Wolfgang-Valentino.

Rosti[bewerken]

Bekende Oost-Zevekotenaar, zijn belangrijkste bijdrage is schimmel laten ruiken naar mest.


Frosti[bewerken]

Minder bekende Oost-zevekotenaar, broer van Rosti

Rogee Vanheeluwe[bewerken]

Links (Snaaskerke), en vooral rechts van Zevekote (in Moere) werd gefluisterd dat al deze voorgaande bekende Zevekotenaren afstamden van de pedofiele priester Rogee Vanheeluwe.

Notenbalk[bewerken]