Zonsverduistering

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Illuminati Seal.png WAARHEID!
Dit artikel behandelt De Waarheid. Dezelfde Waarheid die de regering geheim houdt! Geloof niet langer in leugens en ontdek De Waarheid !
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Zonsverduistering


Eerder dagen geloofde men dat een zonsverduistering een straf was van (een) God
RedelijkLangLijstje.GIF

Een zonsverduistering is een astronomisch verschijnsel waarin de zon niet te zien is. Dat kan onder andere dat de zon er geen zin meer in heeft, of als het bewolkt is.

In populaire cultuur[bewerken]

De mythe gaat dat een zonsverduistering word veroorzaakt dankzij het feit dat de maan tussen de aarde en de zon staat. Het licht van de zon zou dan worden tegengehouden en de aarde nooit bereiken. Dit is echter pure onzin, want de maan is veel verder weg van de aarde dan de zon. Een maansverduistering is op die manier wel mogelijk, dat de zon tussen de aarde en de maan staat. En al zou de volkse legende kloppen, is er nog iets: de maan is van gatenkaas. Het licht kan gewoon door de gaten heen en alsnog onze ogen bereiken.

Onheil[bewerken]

Eerder dagen[1] geloofde men dat een zonsverduistering een straf was van (een) God. Of het was een werk van de duivel. En zo waren er nog veel meer andere verklaringen. Hoe dan ook, het betekende onheil. Mensen vluchtten naar de schuilkelders en wachtten af. En wachten. Wachten. Wachten. Wachten. wachten. Later bleek dat de zon dan weer terug was en ging het gewone leven weer door.

Soorten zonsverduisteringen[bewerken]

Solobscuris
Latijn voor donkere zon. Als de zon een lange werktijd achter de rug heeft vergeet zij dat zon zijn een roeping is. De zon gaat slapen, waardoor ze niet langer lichtgeeft. Dan gaat ze dromen over de laatste aflevering van Derrick[2] wat de zon aan het denken zet. Dan beseft zij dat ze moet gaan schijnen en wordt wakker.
Quisolenubis
Latijn voor wolken voor de zon. Op een bewolkte dag houden de wolken het zonlicht tegen. De zon is dan praktisch onzichtbaar. Meer valt er niet over te vertellen.
Fumusolis
Latijn voor rook voor de zon. Het is eigenlijk hetzelfde als een Quisolenubis, maar dan met smok. Het hoeft dus niet per se slecht weer te zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat er op het platteland nauwelijks Fumusolisen voorkomen, en veel vaker in grote industriesteden.

Galerij[bewerken]

Lijst van zonsverduisteringen[bewerken]

3.200.065 voor Christus in Ethiopië[bewerken]

Hrumpf Hrompfszoon de Jongere

Hrumpf Hrompfszoon de Jongere, tevens uitvinder van geluid, heeft ook de eerste eclips beschreven. Hij schreef (Vroeg-Proto-Indogermaans):

 
 
Bize thvinaz osol zafen. Timas ity estiwaz loheltrok. Zupat sponaz osol enowy.
 

 

Vrij vertaald:

 
 
Vanmiddag verdween de zon plotseling. Een tijdje was het pikdonker. Later verscheen er een nieuwe zon.
 

 

Wetenschappers beschouwen dit als de eerste beschreven zonsverduistering. Het is echter niet zeker om wat voor een eclips het ging, omdat niet beschreven staat.

C.a. 2000 voor Christus in China[bewerken]

Op een gegeven moment in het oude Chinese Keizerrijk Volksrepubliek heeft de keizer een terrorist die een staatsgreep wilde plegen alle astronomen van het land onthoofd. Als straf liet de zon zich verduisteren tot een Solobscuris liet de president van China de zon tot een Fumusolis verduisteren. Het volk ging toen veel kabaal maken om de zon terug te krijgen Later liet de goedaardige president de zon terugkeren.

Sinds 1949 in Vlaanderen en Nederland[bewerken]

Een Quisolenubis gespot in het Vlaamse Mechelen. Kijk maar goed: wel wolken en geen zon.

Vier jaar na de oorlog veranderde het klimaat in West-Europa, met name in en rond de BeNeLux. Het raakte overal zwaar bewolkt wat de langst durende Quisolenubis veroorzaakte in de geschiedenis. Nu, 74 jaar later, is het nog steeds niet voorbij.

Veel inwoners van Nederland en Vlaanderen, vooral jongeren, kennen de zon enkel uit sprookjes en tekenfilms. Ze zullen het bestaan van de zon überhaupt ontkennen en jou uitlachen. Enkel ouderen en geleerden zullen ooit van de zon gehoord hebben.

Wetenschappers hopen vermoeden dat de zonsverduistering in het jaar 2024 voorbij zal zijn.


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
30 maart 2015
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


  1. Al was het wel langer geleden dan een aantal dagen
  2. Die Pflicht ruft!