Zwaartekracht

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik voel me zwaar
~ Puber over een zware nacht

Ik ben high
~ Hippie over gewichtloosheid

Laat dat "Kracht" maar weg..
~ Spekkerd over Zwaartekracht

Zwaartekracht is een kracht in de natuurkunde die zeer zwaar weegt bij het beoordelen van uitvindingen.

Gevolgen van de zwaartekracht zijn soms niet te overzien

Ontstaan[bewerken]

Het ontstaan van de zwaartekracht is pas sinds het jaar 2006 duidelijk. Wetenschappers hebben eeuwen gegist naar het bestaan ervan. Eerst was de platte aarde een opvatting van de prehistorische mens. Zij geloofden dat als je op het dak van de ArenA kon staan, dat de aarde hetzelfde moest zijn. Pas sinds het jaar 1894 werd duidelijk dat er daadwerkelijk wat in de aarde zat en dat dat ook naar buiten kon komen. In dat jaar barstte namelijk Koningin Juliana uit, die in haar spirituele tijd contact had met de aarde[1].

Ook gelovigen hadden een aandeel in de huidige theorie van de zwaartekracht. Zij zeiden dat god in het midden van de aarde zat, en steeds harder aan je trok. Na een tijdje, zo ongeveer 90 jaar, was je het zat om je te verzetten en liet je je meesleuren door god. De stroming die dit heeft bedacht zijn niet gewone christenen, maar "Jehovas"(spreek uit als: Me...-hóóóóóóó-vaas). Jehovas betekent in het Japans niks meer dan aantrekken.

Het kan ook kapot

Effecten[bewerken]

Effecten van de zwaartekracht zijn soms nodig, maar soms heb je liever dat het niet bestond. Zo heeft een museumeigenaar er baat bij dat er wel zwaartekracht is, voor die mooie vaas. Hij kan vallen, maar wie geeft daar om? De eigenaar is blij met de zwaartekracht, omdat de vaas dan blijft staan. Anders zou hij door de kamer zweven, en dan zou al het water toch naar onderen vallen.

Vliegtuigen[bewerken]

Moderne vliegtuigen hebben een apparaat waarmee de piloot de zwaartekracht kan uitzetten. Dat apparaat heet de motor. Met de motor kunnen ze aan de zwaartekracht ontsnappen, en valt een vliegtuig niet naar beneden.[2] Hedendaagse opvattingen over het aanstaan van een motor vóór de start berusten nergens op: als je de motor aanzet, terwijl je nog op de grond staat, zou alles wat in contact met de grond staat, gewichtsloos worden.[3] Nee, bij de start staat alleen de atoom-kernreactor aan, genoeg om een paar meter van de grond te komen.


Trivia[bewerken]

Juist.
  • In het jaar 666 was er een jaar lang geen zwaartekracht.

Zie ook:[bewerken]

Notenbalk[bewerken]

  1. Ze heeft dit altijd ontkend, maar volgens de Telegraaf, uitgave 130, jaargang 40 was het "((...))een gekke boel in het koninklijke huis. De Koningin stond op het punt met haar vinger in de thee te zitten, maar haar echtgenoot weerhield haar hiervan."
  2. Er zijn verscheidene gevallen bekend, waar de motor uitviel en het vliegtuig naar beneden stortte.
  3. Dit is nooit bewezen, wegens het gevaar dat de zwaartekracht ons allemaal zou verlaten, in staat om nooit meer terug te keren.