Zzyzx

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De weg die richting Zzyzx gaat.

Zzyzx (Uitpraak Engels: ˈzaɪzɨks, Nederlands: Saaie seks) is een plaatsje in Californië, Verenigde Staten dat aan een meer ligt en staat bekend als de stad die in het internationaal plaatsnamenboek en ook een aantal atlassen helemaal achterin te vinden is.

Naam en geschiedenis[bewerken]

Zzyzx heeft zijn naam te danken aan een stel nerds die een stuk land hadden gekocht. Zij wilden, zo ambitieus als zij waren, de grond beroemd maken, terwijl er bijna niets te beleven viel op een snelweg en een woestijnlandschap na. Ze besloten om er eerst een aantal gebouwen te bouwen en om er een spa te bouwen. De zaken gingen in het begin moeizaam en later ging het beetje bij beetje beter en werd het "plaatsje" al zelfs winstgevend door die spa. Toch had het "plaatsje" nog geen naam. Zelf dachten zij eraan om deze "plaats" een leuke onverwachte en wellicht bizarre naam te geven. Een plaatselijke dakloze wiens naam onbekend is bracht hen op het idee om het met een Z te laten geven. Hoe deze zwerver daarop kwam is nog onduidelijk, waarschijnlijk zou hij half aan het slapen zijn. Ze dachten er een dag en nacht over en tijdens het nadenken dronken ze ook af en toe een borrel om het denken te "bevorderen". Op een gegeven moment werd het zelfs teveel en werden ze dronken, wat ervoor zorgde dat ze met "rare" letters gingen werken, onder andere de X, Y en Z. Een aantal borrels later besloten zij om geen klinkers te gebruiken en om het met de X, Y en Z te doen. Ze begonnen met de Z, daarna nog een Z, en vervolgens de Y, Z en wederom weer een X. Hierdoor ontstond Zzyzx, dat nog prima uit te spreken bleek te zijn. Er ontstond echter twijfel over welke naam gebruikt ging worden, Zzyzx, of Zzyxz. Zelfs Zzzyx kwam voorbij maar dat zou weliswaar te bizar bleken te zijn. Na lang peinzen en heel veel borrels later besloten zij om het "plaatsje" ook echt aan te geven bij de gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger onder de naam Zzyzx. Zelf werd de gouverneur afgevoerd naar het ziekenhuis met verschijnselen van de slappe lach. Wel liet hij een brief achter met de tekst:

 
 
The settlement is yours! I'll be back...
 

 

—Was signed, Arnold Schwarzenegger.

Sindsdien was Zzyzx een feit. Na de officiële bekendmaking van de plaats begonnen de problemen pas echt. De twee nerds, inmiddels burgemeesters, ontdekten dat Zzyzx aan een meer lag. Dit meer bleek Lake Tunedae te heten die ook wel eens Lake Tuesday genoemd werd omdat het meer op die datum ook ontdekt werd. In dat meer bleken veel soorten vissen te zwemmen, waaronder een bedreigde soort, de Mohave tui chub, een soort karper. Aangezien iedereen deze karpersoort grondig wou bestuderen en wou meenemen mee naar huis werd deze soort nog bedreigder en begon de lokale dierenbescherming met boetes te strooien omdat ze dachten dat dat legaal was. Hier was het bestuur van Zzyzx wel de dupe van. Later werd zelfs de winstgevende spa ook nog tijdelijk gesloten omdat iemand het wou kopen. Sindsdien ging het alleen maar achteruit en tot de dag van vandaag is Zzyzx een plaatsje met weinig betekenis, ondanks dat het toch nog bekend is geworden omdat ze een plaatsnaam hebben die in de plaatsnamenboeken achteraan te vinden is.

Bezienswaardigeden en tradities[bewerken]

Lake Tunedae tijdens een zomerperiode na de waterophaaltijd.

Zzyzx is een tratitierijke plaats die één traditie heeft waar alle bewoners bijeenkomen. De waterophaaltijd. Deze tijd begint aan het begin van de zomer tot een week nadat de zomer begonnen is. Deze tijd is een tijd waar veel toeristen op af komen wat soms leidt tot chaos vanwege het grote aantal toeristen. Deze waterophaaltijd houdt in dat de inwoners allemaal water gaan halen bij lake Tunesdae. Dit water wordt dan gebruikt voor drinkwater, dat echter eerst gezuivert moed worden bij de dichstbijzijnde waterverzuiveraar, voor opvulling van zwembaden of om weer terug in het water te doen. Daarom wordt het ook wel het "Water naar het meer dragen feest" genoemd. Zzyzx trekt niet allen toeristen aan vanwege dit feest, maar ook door de filmstudio en de Zzyzx spa. Per dag komen er handenvol toeristen naar Zzyzx toe door de snelweg die dwars door Zzyzx loopt. Zonder deze snelweg kende niemand Zzyzx en zou Zzyzx nu een groot natuurgebied zijn met een meer dat vol zit met bedreigde karpers...nee, een meer met een bedreigde karpersoort. Da's het. De filmstudio wordt vaak gebruikt voor films, daar is het ook een filmstudio voor. De studio is echter geen trekpleister voor de mensen, het is namelijk alleen voor de beroemdheden en het is daar al een tijdje verlaten. Soms komen er nog wel een aantal beroemdheden, dan wel de beroemde schoonmakers in de omgeving die de beveiligingscamera's dan weer gaan instellen voor als er toch nog inbrekers komen, of onbevoegden.

Zie ook[bewerken]